Updateao sam Windowse s 8.1 na 10 i sve je bilo ok dok nisam ostavi komp i on je usao u sleep mod, pokusao sam ga probudit ali nije ragirao vec su se nabekrani pojavljivale 3 besmislene slike (boje u redovima l, sve zeleno crno..) ada sam ga ugasio na gumb za paljenje i pokrenio i ventilator od tada je na maksimumu. Skinuo sam HWMonitor i SpeedFan programe pokazuju urednu temperaturu a u BIOS pokazuje u PECI mode 70-75. Sacu vam napisat sto sam sve pokusao update BIOS(uspjesno updateano ali bez rezultata),u BIOS sam enable i disable smart fan bez uspjeha,skinio ventilator ocistiobod prasine i stavi novu termalnu pastu i dalje neuspjesno. Ubjednom trenutku u BIOSu mi se primirio no kad sam izasao iz njega opet na >4000RPM. U kompjutere se donekle razumijem i to je sve sto sam mislio da moze pomoci. Sumnjam da je do senzora,mislim da je cak do nekog updatea ili slicnog software problema posto nisam zna tocno objavio sam ovjde i da provjerio sam sve deivere sve je updatano. Imate li soluciju za ovo da ja to rijesim ili da nosim mestru na popravak. P.S. restartao sam windowse(nova opcija na 10-ci nije pomoglo). Bi li upalilo formatiranje diska i ponovno instaliranje windowsa?? Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Specifikacije su Intel Celeron E3300 2.5GHz Dual Core,2GB ram,Intel chispet G45/G43 i maticna acer eg43m a hladenje je izvorno(stock)
Koja je temperatura procesora u idle i pod opterecenjem? "Normalno" je relativan pojam. Stock cooleri obicno losije hlade pa su leti na max.
Specifikacije su Intel Celeron E3300 2.5GHz Dual Core,2GB ram,Intel chispet G45/G43 i maticna acer eg43m a hladenje je izvorno(stock)
PC nikako nije za neki noviji OS, nadogradi to na nešto novije, pa makar i za male novce, onda stavi neki noviji OS.
PC nikako nije za neki noviji OS, nadogradi to na nešto novije, pa makar i za male novce, onda stavi neki noviji OS.
O čemu pričaš?
Sasvim ok može podnjeti 32-bit windowse 10, mogao bi i 64 bez ikakvog problema, eventualno ubaciti još 2gb RAMa.
Ako se problem i dalje nije popravio - svakako napraviti reinstalaciju Windowsa pa provjeriti da li se problem pojavljuje ponovno.