Imam procesor Athlon 4000+ X2, i nikako mi nije jasno zašto kod minimalnog opterećenja, npr gledanja filma i slušanja muzike, njegovo zauzeće prelazi čak 80 % na obje jezge. Postoji li tu koji bug ili je to za taj procesor normalno !!!
CPU Usage
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.669
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam procesor Athlon 4000+ X2, i nikako mi nije jasno zašto kod minimalnog opterećenja, npr gledanja filma i slušanja muzike, njegovo zauzeće prelazi čak 80 % na obje jezge. Postoji li tu koji bug ili je to za taj procesor normalno !!!
Ma to je samo primjer, nije samo kod tih programa. Općenito mu je zauzeće vrlo visoko a zadaci koje obavlja nebi ga trebali toliko opteretiti, ipak ima dvije jezgre.
Ja imam amd x2 4000+ i kod slušanja muzike u wmp mi je opterćenje svake jezgre po 10% , max 20%, tako da ti neš nije u redu
Znas sto je moguce, ako ti je antivirus instaliran, pa da ti pretrazuje cijeli komp na viruse, to more bit uzrok tolikog opterecenja, tak je bilo kod mene s avg-om... kad pretrazi komp, onda je normalno, al ja ga pustim da to radi, mozda jednom tjedno, jer nema potrebe svaki dan...
Meni upotrba procesora sa 2 jezgre sa ukjucenim wianampom i browserom samo 13%,probaj iskjucit neke start up programe i prcese.
ctrl+alt+del > processes
pa pogledaj koji ti tocno procesi i kolko uzimaju cpu