nemogu vise biti pametan promjenio sam i napajanje i pokusavao s drugim vent itd ima samo jedna solucija i to kad stavim neki vent koji radi 4500rpm al se cuje previse a sad radi na ventu koji jhe dosao na njemu stavio sam termalnu pastu promjeno napajanje itd al ipak neznam dali je ovo normalno cpu 3.0ghz ram 2 gb maticna asrok asus p4v88
CPU temp
- poruka: 30
- |
- čitano: 7.526
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nemogu vise biti pametan promjenio sam i napajanje i pokusavao s drugim vent itd ima samo jedna solucija i to kad stavim neki vent koji radi 4500rpm al se cuje previse a sad radi na ventu koji jhe dosao na njemu stavio sam termalnu pastu promjeno napajanje itd al ipak neznam dali je ovo normalno cpu 3.0ghz ram 2 gb maticna asrok asus p4v88
1. Napisi normalno komponente
2. Koristi interpunkciju

neznam ko vam je utuvil v glavu da gledate temperature s tim smećem od programa..skini aidu extreme(bivši everest)-i imaš pod senzor temperature matične,proca,čipseta,gpua...meni on provjereno radi-i daje mi očitanje kakvo mi je i u biosu ....
evo kak kaže-za voltažu(napajanja) mi sve krivo pokazuje ovaj hw monitor...nevjerujem uopče tom programu jer je sfušani do yaya...
1. Napisi normalno komponente
2. Koristi interpunkciju
asrock asus p4v88 proc 3.0ghz ram 2gb ddr 2 hard 80 graficka asus ah 36750 series
evo slika
prevelka ti temperatura procesora i to dosta na default u windowsima...
inače se fanj griju ti procesori..probaj u biosu smanjiti voltažu procesora-bude ti pomoglo bar malo smanjiti temperature..u najgorem slučaju moral buš staviti malo bolji hladnjak jbga...
kak smanjiti u biosu to sve
kakva jezgra 1-2-to je soket 478 i procesor je jednojezgreni lol ...windowsi vide kao 2vije jezgre zbog ht-a!
kak smanjiti u biosu to sve
u 9evetoj sekundi videa imaš cpu voltage-to nađeš i u svojem biosu i staviš od 1.20 do 1.45v-probaj od najniže postavke 1.20 i testiraj-ak se neruši komp ostavi-ak se ruši povečaj na 1.25.. pa nadalje sve dok ne dobiješ da je komp stabilan-nemoj ići dalje od 1.43-1.45...temperatura ti se bu smanjila očigledno...
neznam ko vam je utuvil v glavu da gledate temperature s tim smećem od programa..skini aidu extreme(bivši everest)-i imaš pod senzor temperature matične,proca,čipseta,gpua...meni on provjereno radi-i daje mi očitanje kakvo mi je i u biosu ....
evo kak kaže-za voltažu(napajanja) mi sve krivo pokazuje ovaj hw monitor...nevjerujem uopče tom programu jer je sfušani do yaya...
1. HWmonitor je vjerovatno jedan od najboljih programa za ocitavanje temperatura.
2. ne kaže se voltaža neć napon
1. HWmonitor je vjerovatno jedan od najboljih programa za ocitavanje temperatura.
2. ne kaže se voltaža neć napon
u svom dugogodišnjem bavljenju hardverom koristim aidu iliti everest ...ne samo da očitava dobro temperature nego i voltaže svake komponente u kompu...
čim mi ovaj fula (hwm)na voltaži napajanja koja mi je jedna od bitnijih stavki- neam više kaj se oslanjati na njega...
drug onaj video nema vezze s mojim biosom u mene je drugacije i nemogu naci te opcije za zmanjit volazu na cpu
evo slika
i u čem je problem?
1. Nisi napisao koji procesor koristiš.
2. Nisi napisao što točno hoćeš postići
Metodom čitanja između redaka, nagađam da te muči temperatura procesora i pitaš se da li je to normalno?
S obzirom da nisi napisao koji procesor koristiš, opet metodom pogađanja i pretraživanjem interneta za procesorima koji su podržani na tvojoj ploči, vidim da su mogući kandidati Pentium 4 Prescott i Northwood od 3GHz.
Prvome je radna temperatura cca 60°C, a drugome cca 50°C.
Opet pretpostavljam da imaš Prescotta jer Northwood radi na većem naponu od ovog tvoga.
Dakle, zaključak je da se sekiraš bezveze.
drug onaj video nema vezze s mojim biosom u mene je drugacije i nemogu naci te opcije za zmanjit volazu na cpu
jel tvoja ploča asus ili asrock?napisal si asus asrock-sad ti znaj jbga!
dobro velis heklam bezzzveeze al ev ponovo
Procesor 3.0 ghz
ram 2 gbr ddr 2
Ploca asrock p4v88+
prescott 800 dual channel
neznam jel jos sto treba
cpu socket 478
dobro velis heklam bezzzveeze al ev ponovo
Procesor 3.0 ghz
ram 2 gbr ddr 2
Ploca asrock p4v88+
prescott 800 dual channel
neznam jel jos sto treba
cpu socket 478
http://www.asrock.com/feature/OCTuner/
evo ovo ti jednostavan program možeš mjenjati voltažu iz biosa i usput nadgledavati temperaturu proca...
evo ovdi ga skineš i piči!
http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/ASRock-OC-Tuner.shtml
imasli direkt link ovde ima hrpa ploca ali nema moje ili koji da skinem
imasli direkt link ovde ima hrpa ploca ali nema moje ili koji da skinem
ma to ti za sve asrock ploče-skini i nemaš brige!
TH buraz sad cu vidjeti sta se more uraditi
thic utility is not for this platform
nemoze druze imam normalni win xp sp 3
ajde jos jedan put procitaj cijelu temu ... ali ovaj put pazljivo ... procesor koji ti imas je P4 i temperature koje imas su normalne za taj tip procesora sto ti je i odgovoreno ... prestani se drzati ko pijan plota savjeta ako ti je netko rekao " ... uuuuuu previsoka temperatura čo'eče"
tebi je normalno daje temperatura 60 stepeni u normalnom radu gdje mi je samo bug forum upaljen jel ti to normalno >? znaci nema nikvi skriveni programa koji rade u pozadini itd daj molim te........
thic utility is not for this platform
nemoze druze imam normalni win xp sp 3
potraži za xp-..
tebi je normalno daje temperatura 60 stepeni u normalnom radu gdje mi je samo bug forum upaljen jel ti to normalno >? znaci nema nikvi skriveni programa koji rade u pozadini itd daj molim te........
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=57511 -pročitaj si ovo!
malo je veča temperatura tvojem procu-al sve ti u granicama normale....jedino smanjivanje voltaže buš dobil par stupnjeva manju temperaturu proca-al pitanje jel bu stabilan proc...
ljudi imam novi procesor na laptopu, i5 2450m i stavio sam novu pastu, očistio staru na hladnjaku, vent propuhao, sve...
zanima me zasto jedna jezgra pri loadu grije cca 10C vise nego druga... sve radi kako treba, nisu ogormne temperature, nego samo to...
je li mozda zbog turbo boosta? sto jedna se dize do 3,1Ghz?? ili je mozda senzor sheban??
ljudi imam novi procesor na laptopu, i5 2450m i stavio sam novu pastu, očistio staru na hladnjaku, vent propuhao, sve...
zanima me zasto jedna jezgra pri loadu grije cca 10C vise nego druga... sve radi kako treba, nisu ogormne temperature, nego samo to...
je li mozda zbog turbo boosta? sto jedna se dize do 3,1Ghz?? ili je mozda senzor sheban??
-možda..
ali pogrešno razmišljanje. Nasuprot, vrlo neobično bi bilo da su temperature jezgara jednake, jer bi tad sve bilo idelano balansirano što je u realnoj situaciji skoro nemoguće. Kod višejezgrenih se razlika lakše vidi upravo iz razloga što jedna jezgra npr prva-1. radi dok jezgra npr 4. spava.. uz turbo i ostale opcije razlika se povećava (jer gasi dodatne jezgre, ne rade uopće).
-možda..
ali pogrešno razmišljanje. Nasuprot, vrlo neobično bi bilo da su temperature jezgara jednake, jer bi tad sve bilo idelano balansirano što je u realnoj situaciji skoro nemoguće. Kod višejezgrenih se razlika lakše vidi upravo iz razloga što jedna jezgra npr prva-1. radi dok jezgra npr 4. spava.. uz turbo i ostale opcije razlika se povećava (jer gasi dodatne jezgre, ne rade uopće).
jasno da, ovo je 2 core cpu, sa 4 logic corea, pa zato mozda se to i dogadja, na primjer, imao sam prije njega intel b960 koji ima 2 jezgre, bez turba, i 2 logic jezgre i temp su bile uvijek gotovo iste... mozda je upravo razlika ta koji si naveo i koja se meni isto čini logična...