CPU temp

poruka: 30
|
čitano: 7.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CPU temp

nemogu vise biti pametan promjenio sam i napajanje i pokusavao s drugim vent itd ima samo jedna solucija i to kad stavim neki vent koji radi 4500rpm al se cuje previse a sad radi na ventu koji jhe dosao na njemu stavio sam termalnu pastu promjeno napajanje itd al ipak neznam dali je ovo normalno cpu 3.0ghz ram 2 gb maticna asrok asus p4v88

temperatura temperatura
zlaja
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 12:30 (diora).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: CPU temp
diora kaže...

nemogu vise biti pametan promjenio sam i napajanje i pokusavao s drugim vent itd ima samo jedna solucija i to kad stavim neki vent koji radi 4500rpm al se cuje previse a sad radi na ventu koji jhe dosao na njemu stavio sam termalnu pastu promjeno napajanje itd al ipak neznam dali je ovo normalno cpu 3.0ghz ram 2 gb maticna asrok asus p4v88

1. Napisi normalno komponente

2. Koristi interpunkciju

Ofc.
13 godina
neaktivan
cini se da ti se jedna jezgra pregrijava. ali probaj namjestiti brzinu vrtnje u biosu.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
neaktivan
diora kaže...

neznam ko vam je utuvil v glavu da gledate temperature s tim smećem od programa..skini aidu extreme(bivši everest)-i imaš pod senzor temperature matične,proca,čipseta,gpua...meni on provjereno radi-i daje mi očitanje kakvo mi je i u biosu ....

evo kak kaže-za voltažu(napajanja) mi sve krivo pokazuje ovaj hw monitor...nevjerujem uopče tom programu jer je sfušani  do yaya...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 12:40 (bahrija).
16 godina
neaktivan
mate960 kaže...
diora kaže...

1. Napisi normalno komponente

2. Koristi interpunkciju

asrock asus p4v88 proc 3.0ghz ram 2gb ddr 2 hard 80  graficka asus ah 36750 series

zlaja
16 godina
neaktivan
sad cu to skinuti i postaviti sliku
zlaja
16 godina
neaktivan

evo slika

zlaja
15 godina
neaktivan
diora kaže...

evo slika

prevelka ti temperatura procesora i to dosta na default u windowsima...

inače se fanj griju ti procesori..probaj u biosu smanjiti voltažu procesora-bude ti pomoglo bar malo smanjiti temperature..u najgorem slučaju moral buš staviti malo bolji hladnjak jbga...

Bahrija
16 godina
neaktivan

kak smanjiti u biosu to sve

zlaja
15 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
cini se da ti se jedna jezgra pregrijava. ali probaj namjestiti brzinu vrtnje u biosu.

kakva jezgra 1-2-to je soket 478 i procesor je jednojezgreni lol {#}...windowsi vide kao 2vije jezgre zbog ht-a!

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:09 (bahrija).
15 godina
neaktivan
diora kaže...

kak smanjiti u biosu to sve

u 9evetoj sekundi videa imaš cpu voltage-to nađeš i u svojem biosu i staviš  od 1.20 do 1.45v-probaj od najniže postavke 1.20 i testiraj-ak se neruši komp ostavi-ak se ruši povečaj na 1.25.. pa nadalje sve dok ne dobiješ da je komp stabilan-nemoj ići dalje od 1.43-1.45...temperatura ti se bu smanjila očigledno...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:07 (bahrija).
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...

neznam ko vam je utuvil v glavu da gledate temperature s tim smećem od programa..skini aidu extreme(bivši everest)-i imaš pod senzor temperature matične,proca,čipseta,gpua...meni on provjereno radi-i daje mi očitanje kakvo mi je i u biosu ....

evo kak kaže-za voltažu(napajanja) mi sve krivo pokazuje ovaj hw monitor...nevjerujem uopče tom programu jer je sfušani  do yaya...

1. HWmonitor je vjerovatno jedan od najboljih programa za ocitavanje temperatura.

2. ne kaže se voltaža neć napon

Ofc.
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
bahrija kaže...

1. HWmonitor je vjerovatno jedan od najboljih programa za ocitavanje temperatura.

2. ne kaže se voltaža neć napon

u svom dugogodišnjem bavljenju hardverom koristim aidu iliti everest ...ne samo da očitava dobro temperature nego i voltaže svake komponente u kompu...

čim mi ovaj fula (hwm)na voltaži napajanja koja mi je jedna od bitnijih stavki- neam više kaj se oslanjati na njega...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:29 (bahrija).
16 godina
neaktivan
CPU temp

drug onaj video nema vezze s mojim biosom u mene je drugacije i nemogu naci te opcije za zmanjit volazu na cpu

zlaja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
diora kaže...

evo slika

i u čem je problem?

1. Nisi napisao koji procesor koristiš.

2. Nisi napisao što točno hoćeš postići

Metodom čitanja između redaka, nagađam da te muči temperatura procesora i pitaš se da li je to normalno?

S obzirom da nisi napisao koji procesor koristiš, opet metodom pogađanja i pretraživanjem interneta za procesorima koji su podržani na tvojoj ploči, vidim da su mogući kandidati Pentium 4 Prescott i Northwood od 3GHz.

Prvome je radna temperatura cca 60°C, a drugome cca 50°C.

Opet pretpostavljam da imaš Prescotta jer Northwood radi na većem naponu od ovog tvoga.

Dakle, zaključak je da se sekiraš bezveze.

----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
15 godina
neaktivan
diora kaže...

drug onaj video nema vezze s mojim biosom u mene je drugacije i nemogu naci te opcije za zmanjit volazu na cpu

jel tvoja ploča asus ili asrock?napisal si asus asrock-sad ti znaj jbga!

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:41 (bahrija).
16 godina
neaktivan
CPU temp

dobro velis heklam bezzzveeze al ev ponovo

Procesor 3.0 ghz

ram 2 gbr ddr 2

Ploca  asrock p4v88+

prescott 800 dual channel

neznam jel jos sto treba

cpu socket 478

zlaja
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:47 (diora).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
diora kaže...

dobro velis heklam bezzzveeze al ev ponovo

Procesor 3.0 ghz

ram 2 gbr ddr 2

Ploca  asrock p4v88+

prescott 800 dual channel

neznam jel jos sto treba

cpu socket 478

http://www.asrock.com/feature/OCTuner/

evo ovo ti jednostavan program možeš mjenjati voltažu iz biosa i usput nadgledavati temperaturu proca...

evo ovdi ga skineš i piči!

http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/ASRock-OC-Tuner.shtml

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 13:53 (bahrija).
16 godina
neaktivan

imasli direkt link ovde ima hrpa ploca ali nema moje ili koji da skinem

zlaja
15 godina
neaktivan
diora kaže...

imasli direkt link ovde ima hrpa ploca ali nema moje ili koji da skinem

ma to ti za sve asrock ploče-skini i nemaš brige!

Bahrija
16 godina
neaktivan

TH buraz sad cu vidjeti sta se more uraditi

zlaja
15 godina
neaktivan
diora kaže...

TH buraz sad cu vidjeti sta se more uraditi

evo ovdi imaš kak se kloka procesor ..znači ti nikaj ne overklokaš nego samo smanjiš voltažu procesora s tim programom...

Bahrija
16 godina
neaktivan

thic utility is not for this platform

nemoze druze imam normalni win xp sp 3

zlaja
14 godina
neaktivan

ajde jos jedan put procitaj cijelu temu ... ali ovaj put pazljivo ... procesor koji ti imas je P4 i temperature koje imas su normalne za taj tip procesora sto ti je i odgovoreno ... prestani se drzati ko pijan plota savjeta ako ti je netko rekao " ... uuuuuu previsoka temperatura čo'eče"

16 godina
neaktivan
CPU temp

tebi je normalno daje temperatura 60 stepeni u normalnom radu gdje mi je samo bug forum upaljen jel ti to normalno >? znaci nema nikvi skriveni programa koji rade u pozadini itd daj molim te........

zlaja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
diora kaže...

thic utility is not for this platform

nemoze druze imam normalni win xp sp 3

potraži za xp-..

Bahrija
15 godina
neaktivan
diora kaže...

tebi je normalno daje temperatura 60 stepeni u normalnom radu gdje mi je samo bug forum upaljen jel ti to normalno >? znaci nema nikvi skriveni programa koji rade u pozadini itd daj molim te........

http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=57511 -pročitaj si ovo!

malo je veča temperatura tvojem procu-al sve ti u granicama normale....jedino smanjivanje voltaže buš dobil par stupnjeva manju temperaturu proca-al pitanje jel bu stabilan proc...

Bahrija
16 godina
CPU temp

ljudi imam novi procesor na laptopu, i5 2450m i stavio sam novu pastu, očistio staru na hladnjaku, vent propuhao, sve...

zanima me zasto jedna jezgra pri loadu grije cca 10C vise nego druga... sve radi kako treba, nisu ogormne temperature, nego samo to...

je li mozda zbog turbo boosta? sto jedna se dize do 3,1Ghz?? ili je mozda senzor sheban??

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MujagaWudakhi kaže...

ljudi imam novi procesor na laptopu, i5 2450m i stavio sam novu pastu, očistio staru na hladnjaku, vent propuhao, sve...

zanima me zasto jedna jezgra pri loadu grije cca 10C vise nego druga... sve radi kako treba, nisu ogormne temperature, nego samo to...

je li mozda zbog turbo boosta? sto jedna se dize do 3,1Ghz?? ili je mozda senzor sheban??

-možda..

ali pogrešno razmišljanje. Nasuprot, vrlo neobično bi bilo da su temperature jezgara jednake, jer bi tad sve bilo idelano balansirano što je u realnoj situaciji skoro nemoguće. Kod višejezgrenih se razlika lakše vidi upravo iz razloga što jedna jezgra npr prva-1. radi dok jezgra npr 4. spava.. uz turbo i ostale opcije razlika se povećava (jer gasi dodatne jezgre, ne rade uopće).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
MujagaWudakhi kaže...

-možda..

ali pogrešno razmišljanje. Nasuprot, vrlo neobično bi bilo da su temperature jezgara jednake, jer bi tad sve bilo idelano balansirano što je u realnoj situaciji skoro nemoguće. Kod višejezgrenih se razlika lakše vidi upravo iz razloga što jedna jezgra npr prva-1. radi dok jezgra npr 4. spava.. uz turbo i ostale opcije razlika se povećava (jer gasi dodatne jezgre, ne rade uopće).

jasno da, ovo je 2 core cpu, sa 4 logic corea, pa zato mozda se to i dogadja, na primjer, imao sam prije njega intel b960 koji ima 2 jezgre, bez turba, i 2 logic jezgre i temp su bile uvijek gotovo iste... mozda je upravo razlika ta koji si naveo i koja se meni isto čini logična... 

MuWu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice