Chipset 85 stepeni C

poruka: 7
|
čitano: 4.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Chipset 85 stepeni C

Pokrenuo sam program HWMonitor 1.1.4.0 da provjerim temperature i zaprepastio sam se kad sam vidio temperaturu chipseta. Ne znam da li je ovaj podatak tačan jer ni jedan program koji sam ranije koristio nije prikazivao temperaturu chipseta. Na slici možete vidjeti da su temperature ostalih komponenti niske. Ploča je Asrock AM2NF6G-VSTA i na southbridge-u je pasivni hladnjak. Od ranije znam da hladnjak na dodir nije previše vreo. Ako neko ima neko iskustvo sa ovom pločom i chipsetom neka iznese svoja iskustva. Takođe ako znate neki program za prikaz temperature molim vas da preporučite. Everest ne prikazuje podatak koji mi treba. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 18:18 (uss).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chipset 85 stepeni C

moguci razlozi

1. senzor ne sljaka

2.treba promijenit termalnu pastu

3.pogledaj u biosu temperaturu peocesora dali baca iste takve vrijednosti

4. dali ti je to temperatura pod opterečenjem ili u mirovanju?

5. everest pokazuje temperaturu svih procesora, ja ga koristim...

0 0 hvala 1
15 godina
RE: Chipset 85 stepeni C

Temperatura procesora je ista u BIOS-u kao i u HWMonitor-u. Temperatura je u mirovanju. Što se tiče termalne paste sumnjam da je to u pitanju jer ipak je pasivni hladnjak montiran u tvornici. Provjeriću sa Everestom pa vam javim rezultat.

15 godina
Chipset 85 stepeni C

Evo rezultati iz Everesta 5.30. Da li je to ovaj senzor MCP na slici temperature 60°C. Ako je to onda programi ne očitavaju pravilno sa senzora. Još da napomenem da ne koristim integrisanu grafičku karticu i da sam je isključio u BIOS-u tako da ona ne opterećuje chipset.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 20:19 (uss).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chipset 85 stepeni C

ovaj MCP senzor je senzor matične ploče i pokazuje ti temperaturu matične koja je po meni ipak malo previsoka u mirovanju...

mozda da ubacij jedan cooler da puše na matičnu da se malo smanji temperatura...

ostalo je ok...procesor ima normalnu temperaturu, grafa isto tako mozda malo povisena u mirovanju ali nista od vece vaznosti....

0 0 hvala 0
15 godina
Chipset 85 stepeni C

Probaću to sa ventilatorom. Inače u kućištu je gužva, popunjeno je do kraja. Možda da malo presložim kablove.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Chipset 85 stepeni C
uss kaže...

Probaću to sa ventilatorom. Inače u kućištu je gužva, popunjeno je do kraja. Možda da malo presložim kablove.

To bi pomoglo.

Punk's not dead!!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice