BSOD ili graficka

poruka: 17
|
čitano: 2.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BSOD ili graficka

ovako stalno mi se pojavljuju bsod(gledo sam preko blue screen viewera prvo mi je bilo atikampag.sys/dxgkrnl.sys/dxgmms1.sys a onda je pocelo nesto win32k.sys i ntfs.sys) i iskrivljuje mi se slika pa sad neznam sta je ako moze ko pomoci stavio sam nove drivere i windowse, testiro rame sve u redu nista nije overclockano vec 2 dana pokusavam nesto rijesit i prckam po netu al nista od toga....eo slika sto mi se desilo kad sam bio u wowu i to bude nakon nekih 10min igranja

ovo imam

phenom 2 x3 720be

crosair 4g rama ddr 2

ati hd 4890 vapor x 1gb ram

faltron w2343 lg

scyte 550w napajanje

hd samsung 750gb

maticna asrock nisam siguran sad tocno za naziv

0 0 hvala 0
13 godina
BSOD ili graficka

Temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD ili graficka

da zaboravio sam napisat da sam sve skeniro antivirusom avast i sve u redu eo temperature

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD ili graficka
GPU temperature su mi malo sumnjive...71,80,79(ako dobro vidim) bas i nisu dobre temperature za 4890 i to jos vapor x koja bi kao trebala imati bolje hlađenje...koliko ventilatora imas na kucistu i koliko njih piri prema grafi?
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: BSOD ili graficka

pa imam samo jedan naprijed kod kucista neznam za sta je taj i naravno proc ima svoj i grafa svoj....sve je radilo super do prije par dana

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 23:55 (Vopa123).
14 godina
neaktivan
BSOD ili graficka
To je nedovoljno ventilatora...pogotovo za tu grafu...koja je inace poznata da se malo vise grije...i ocito je da se grafa pregrijava...ako mozes kupi 2 dodatna ventilatora i stavi ih na kuciste i mislim da bi problem te iskrivljene slike trebao biti rijesen a i bsoda ocito je da je vezan za grafu.
i jos samo provjeri u kojem smjeru puše taj jedan ventilator jer ako puse suprotno od kucista ne sluzi nicemu,jer prednji ventilatori inace po nekoj logici trebaju upuhivati "hladan" zrak u kuciste,a svi svi ostali ispuhivat taj ugrijani zrak van kucista.
Evo jedna shema airflowa,nadam se da ce ti pomoci Evo jedna shema airflowa,nadam se da ce ti pomoci
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
hmm ako je tako kako ti kazes kako mi je onda bez problema jedno 3 godine radilo bez problem al ja se nadam da si u pravo posto ako je tako kako si reko to je jeftino rijesenje
14 godina
neaktivan
BSOD ili graficka
Ako nisi cistio komp vec duze vrijeme,moguce da je i prašina razlog pregrijavanja.....a ako ti je radio 3 godine bez problema...moguce da je problem i do samih windowsa...ako vec nisi probaj reinstalirati windowse,ako to rijesi problem onda super,ali svakako bi trebao staviti još koji ventilator na kuciste jer je ovaj jedan definitivno nedovoljan.

A ako nije do windowsa onda probaj skinit programe za testiranje HDD-a i memorije...pa ga ostavis da fino sve istestira pa ces vidjet na cemu si.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
windows je instaliran jucer ali kupit cu definitvno 1-2 venitilatora a prije toga cu prvo malo ocistit...hvala na svemu
14 godina
neaktivan
BSOD ili graficka
nema na cemu..nadam se da ces rijesiti problem...a inace imas "Hvala" gumb ispod svakog posta =)
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
cryoteK kaže...
GPU temperature su mi malo sumnjive...71,80,79(ako dobro vidim) bas i nisu dobre temperature za 4890 i to jos vapor x koja bi kao trebala imati bolje hlađenje...koliko ventilatora imas na kucistu i koliko njih piri prema grafi?

To su normalne temperature za 4800 seriju.

Jesi flashao BIOS? Probaj prvo sa drugom grafičkom, a memoriju testiraj sa memtestom pa ćemo i nju eliminirati.

Po opisima nije procesor, matična, HDD...

14 godina
neaktivan
Brian kaže...
cryoteK kaže...

To su normalne temperature za 4800 seriju.

Jesi flashao BIOS? Probaj prvo sa drugom grafičkom, a memoriju testiraj sa memtestom pa ćemo i nju eliminirati.

Po opisima nije procesor, matična, HDD...

Ne, to nisu normalne temperature ua 4800 seriju. Imam 4870 i u loadu nikan ne prelazi 60c. Znam da mogu do 95 ic, ali ako su na slici temperature za idle, nije nikako normalno.

14 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Ne, to nisu normalne temperature ua 4800 seriju.

Ja imam 4850 1 GB ddr5 i u idle su tako kao i tebi, a za vrijeme igranja se penje do 85 stupnjeva. Ako mu je ta temperatura za vrijeme igranja onda je normalno, ako je u idle onda kao što si rekao nije normalno.

Koliko sam shvatio njemu je 85 stupnjeva u igranju, jer da je to u idle, koliko bi tek bila u igranju? Pa računalo bi se blokalo i ugasilo, zaštita bi se uključila.

Inaće te kartice ju dosta dobre za igrice, pokreću dosta zahtjevne igre, ali je jako griju i puno troše, u max troše 148 W.

13 godina
neaktivan

eo sad sam malo ocisto grafu puno puno prasine temp se smanjila za dosta ode sad nesto igrati pa cemo vidit sta ce biti, eo slike sad temperature kad je u idle

13 godina
neaktivan
nisam probao ni flash bios jer neznam a ni s drugom grafickom...
14 godina
neaktivan

Probaj prvo flashati BIOS pa ako to ne upali posudi od frenda kvalitetnije napajanje, možda ti je napajanje jednostavno preslabo. Nije novo, a ni nešto posebno.

Ako ovo dvoje ne popravi problem onda ti grafička odlazi u vječna lovišta i prije kupnje nove samo od frenda posudi drugi da testiraš.

Te grafičke se griju dosta i nije ni čudo da odlaze.

13 godina
neaktivan
bojim se flashat bio ali posudi cu od prijatelja napajanje i grafu da vidim sta je a temperature kad igram nisu uopce visoke znaci ne pregrijava se eo bas malo trazio po netu i naso ovo meni se to isto dogada nakon pola sata igranja wow

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice