Asus B85-Vanguard problem prilikom paljenja

poruka: 12
|
čitano: 1.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Poz. probelm je sljedeci jucer kad sam se vratio sa posla upalim komp, a on se upali na pola sekunde i ugasi...i tako stalno.

Jutros mu se jednom upalio i onda opet ista stvar.

Probao sam cpu izvaditi i staviti nazad, izvadio mbo iz kucista, no stalni usta stvar, jedino sto pomaze je izvuci onaj kabel id napajanje za cpu, tada ostane upaljen ali nema slike...kaj vi mislite, je rikla maticna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Asus B85-Vanguard problem prilikom paljenja
Hhh...evo sad je samo od sebe proradilo, budemo vidjeli kolikoce trajati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diazz72 kaže...

Ako skidaš hladnjak s procesora, trebaš svakako staviti novu termalnu pastu.

Svakako trebaš detaljno očistiti prašinu, dobro propuhati utore za grafičku, RAM, utore na koje se spajaju kabeli napajanja.

Ako si to sve napravio dobro, onda možeš probati s novim napajanjem, a nakon toga i s novom matičnom pločom.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina

@Valentin17 znam to, imam doma termo paste pa nije problem, no eto malo radi pa malo opet j***...vijerovatno je neki kondezator ili nešto otišlo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Ili napajanje....

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
Ma bihe napajanje jer sa probao drugo napajanje i ista stvar.

Evo sad opet malo radi, malo ne...no cudno mi je kako to da se ne gasi kad cpu power kabel je istekan.

To je ocito neki kondezator otisao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo i video problema

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 19:05 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diazz72 kaže...

Evo i video problema

Mijenjaj napajanje.

13 godina
Valentin17 kaže...
Diazz72 kaže...

Evo i video problema

Mijenjaj napajanje.

Po pedeseti put NIJE NAPAJANJE, čitajte malo prije nego postate gluposti.

UGL. uzeo sam danas Gigabyte Z97MX-Gaming 5 i sve radi, tako da je problem bio u matičnoj.

15 godina
Diazz72 kaže...

Po pedeseti put NIJE NAPAJANJE, čitajte malo prije nego postate gluposti.

UGL. uzeo sam danas Gigabyte Z97MX-Gaming 5 i sve radi, tako da je problem bio u matičnoj.

Tako je to kad se uključujem u temu, a ustvari nemam vremena, jebga, brdo stojeva treba upogoniti, red je ogroman kad škola ide kraju.

Prijatelju, imaš moju ispriku, ti ili RAM nisi do kako treba uštekao u utor na ploči ili ti je jedan utor otišao,

ljudi često zbog neiskustva RAM stavljaju u utor tako da ga ili preslabo pritisnu, pa RAM nema dobar kontakt s pločom

ili ga pritisnu prejako pa strgaju one zlatne kontakte u samom utoru.

Vidim da imaš dva modula RAMa, odmah sam ti trebao reći da isprobaš jedan po jedan i u svakom utoru, tako bi odmah detektirao

problem.

Ali svako zlo za neko puuno veće dobro, sad imaš pravu matičnu za taj procesor, B85 ploča nema smisla na K modelu procesora,

ne znam tko ti je to preporučio ili si možda bio sam svoj majstor, sad si fino uzmeš fino Arctic cooling liquid freezer 240

vodeno hlađenje za procesor za cca. 600 kn, neko ozbiljnije kućište kao Fractal Define R5, kvalitetnije napajanje kao EVGA

SuperNova (SuperFlower) 550W 80+ Gold (GS taj nije valjao ni kad je izašao, a kamoli danas i nula je prema mom prijedlogu),

OCaš procesor na recimo 4.5 GHz (grijeh je držati takav model na stocku), prodaš slabu i preslabu GTX 770 i uzmeš si MSI, Gigabyte,

ASUS nereferentni model Pascal GTX 1070/GTX 1080, cijene su prava sitnica.

ps. moguće je i da se je ploča zblesirala, možda je samo trebalo izvaditi bateriju na par min. i tako resetirati BIOS.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 9:16 (Valentin17).
13 godina

Ma nema beda, planirao sam uzeti GTX 1080 cim izadje neki non founder edition radi hladjenja...pa tako eto budem se strpio dok to ne izadje.

A kaj se tice ove maticne, ona je zakon OC na 4.4GHz bez beda na stock cooleru sa OK temperaturom, kod B85 temperatura je skakala u nebesa.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Diazz72 kaže...
A kaj se tice ove maticne, ona je zakon OC na 4.4GHz bez beda na stock cooleru sa OK temperaturom, kod B85 temperatura je skakala u nebesa.

Nema usporedbe između Intel stock hladnjaka i nečega kao AC 240 vodeno, ne košta puno s obzirom na ono što nudi.

Prijašnja ploča nije bila niti namjenjena za OC.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice