Ašrot ili Radeon šta je crklo?

poruka: 5
|
čitano: 918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,
Sinoć mi je nešto crklo u kompu al ne znam šta.
Simptom je slijedeći počele se pojavljivati plavo ljubičaste kockice na monitoru i nakon 1 minuta monitor pocrnio.
Konfa je slijedeća, Asrock Z68Pro 3, Intel icore5 2500K, 8 GB Rama, Sapphire Radeon 4870 Vapor X, Colermaster 600W.
Izvadim grafičku stavim stavim drugu GeForce 8500 opet nema slike.
Stavim Radeona u drugi komp opet nema slike.
Sliku dobijem jedino ako uštekam monitor u matičnu direkt.
U biosu podešeno da je prvi izbor PC Expres za sliku.
Šta bi moglo biti, jel crkao samo Radeon ili je crkla i ploča?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ašrot ili Radeon šta je crklo?

Probaj sa nekom drugom grafičkom karticom  ak sve radi onda ti je crkla grafička pa ćeš morati nabavit drugu. Dalibor

17 godina
neaktivan

Meni izgleda kao da je crko PCE slot na matičnoj no može biti i da je stara radeonka odapela.

Napravi CMOS i probaj malo očistiti PCE slot za grafičku na matičnoj možda se uvuklo prašine i sl. pa probaj sa obje grafičke karte ponovno u matičnoj. 

Jesi siguran da ti je  i 8500 ispravna?

Da li se grafičke kartice uopće pale, vrte li se ventilatori, može biti i da je do grafičkog izlaza ili kabela. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Ašrot ili Radeon šta je crklo?

Pikseli su vjerovatni pokazatelji za neispravnu graficku ipak 4870 je stara dosta. A ova 8500 moguce da nije ispravna ili da nije kompatibilna sa maticnom. I ja sam imo slican slucaj kad graficka nije htjela dat sliku na jednoj ploci a na drugoj radi super, a obe ploce ispravne.

13 godina
neaktivan

Dijagnoza utvrdena, crkao je Ati Radeon HD4870 Vapor X u drugoj ploci isto ne daje sliku.

Posto moram kupiti drugu graficku zanima me da li Asrock Z68 pro3 podrzava ovu graficku https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-370-nitro-dual-x-oc-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-0518061013 

Posto ma ploci je PCEXPRES 2.0 , a ta graficka je PCEXPRES 3.0

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice