ovako imam 2gb ddr2 800 rama sad sam uzeo jos jedne od 2gb ali kad ih spojim neradi ekran........a bios sam flashiro i opet nista....pomoc
Asrock n68c-s ucc problem sa ddr2 ramima
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.571
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ta druga pločica ti treba biti stavljena u žuti modul za rame, ( ide ŽUTI-PLAVI-ŽUTI-PLAVI ) - žuti su za ddr2 , a plavi za ddr3
ta druga pločica ti treba biti stavljena u žuti modul za rame, ( ide ŽUTI-PLAVI-ŽUTI-PLAVI ) - žuti su za ddr2 , a plavi za ddr3
Pa DDR2 modul ne mozes niti fizicki nagurati u DDR3 slot jer se razlikuju.
EDIT- baca li ti sliku kad stavis samo tih novih 2gb?
ne nego kad ga ukljucim na monitoru je sve crno nemogu nista radit
pa onda najvjerojatnije ja problem u toj pločici rama , probaj na nekom drugom kompu kod frenda ili nekog tu pločicu
Kupia si defektan ram.
ne rami rade zasebno ali zajedno nema signala na monitoru...................
ne rami rade zasebno ali zajedno nema signala na monitoru...................
jesi proba uzet jedan ram, pa vidit jel taj isti radi u oba utora... mozda jedan od utora ne radi...
ako ovo gore radi, onda pokusaj nakon sto stavis oba rama (moze i razlicitim redoslijedom utora), resetirat bios...
kao trece, od nekoga posudi uparene memorije istog proizvodjaca, pa vidi jeli tako radi (naravno, uvijek uz reset biosa)
jesam keksi su ispravni oba.....probao sam i sa restartom biosa vadjenjem baterije,flashiranjem i neznam vise sto bi probao.....
proba si obje memorije, jesi li proba jednu memoriju, ali u oba utora, da vidis da nije to utora za memoriju?
ako i to ne otkrije nesto novo, onda su ti memorije ocito medjusobno nekompatibilne i ostaje ti ona treca varijanta, da uzmes dvije uparene memorije (prvo posudi), pa vidis s njima...
isto tako, ako se ne varam, ta ploca podrzava i ddr3 memorije, sto ti je jeftinija i brza solucija, pa idi na to....
jesam sve moguce kombinacije.....da znam ali kad mi procesor ne podrzava ddr3 memoriju moram njega prvo promijenit
Procesor ima veze s memorijom ali ti slobodno možeš stavi ddr3
Može, ali 5200+ X2 nema DDR3 kontroler - rezultirat će "no post" efektom.
Zašto možda ne radi sa dvije memorije? Dali je moguće da je jedan od pinova
na procesoru savijen/slomljen, pa mu ne radi dual chanel?