Asrock 970 Extreme 4

poruka: 20
|
čitano: 4.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

kupio sam dotičnu ploču neki dan i namontirao je...sve ok...upalim komp,windowsi se dignu bez problema...

pa da ne rušim windowse instalirao sam samo drivere od matične i sve radi ok...

ali, otvorim HWMonitor i on pokazuje AUX temperaturu 128 stupnjeva!?...i ne prikazuje uopće brzine ventilatora kao da ih nema...

sa starom pločom Asrock M3A-UCC nije bilo takvih problema,prikazivao je brzine svakog venta spojenog na ploči...

u čemu je kvaka?

pozdrav svima i hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Asrock 970 Extreme 4

HW monitor je zastario za tu ploču.

AUX temperature lažira jer bi ih osjetio na kućištu kao da imaš peglu.

Temperature i brzinu ventilatira pogledaj sa ovim softwareom:

ASRock Extreme Tuning Utility

http://asrock.com/mb/download.asp?Model=970%20Extreme4

Skini za svoje windowse, ili modane sa Fatal1ty Mouse Portom:

http://www.pctreiber.net/forum/intel_mainboards/fstream_tuning_extreme4_extreme6_beta_support_14633.msg88583.html#msg88583

Probaj dali ti radi

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

instalirao i sve ok...tamo se sve lijepo vidi...prava stvar...

hvala puno i pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Asrock 970 Extreme 4
kad mijenjaš matičnu, UVIJEK je najbolje raditi clean install OSa... ja sam mijenjao matičnu (OS ne čisto da provjerim) i nakon instalacije drivera igre mi lagale ko mutave, zvuk preskao na zvučnoj itd... clean install i nikakvih problema nema
a kaj se tiče matične, prezadovoljan sam :D Phonom mi bio stabilan na 4.5GHz al mi treba jači cooler od ovo šroteksa koji imam :(( na 4.0GHz radi na stock voltaži do 58C
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Još jedan zadovoljan korisnik.

Ova ploča se pokazala kao best buy jer je u principu 

zapravo 990X ploča jer nudi 8x/8x SLI/CF,

dok je 970 chipset ograničen na 16x/4x kao kod svih drugih 970 based ploča.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran
Asrock 970 Extreme 4

Don ovo sta se prica na OCN jeli istina ?

The Extreme3 (unlike the Extreme4) actually doesn't do CrossfireX 8x-8x or SLI and the value was terrible last I checked

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

To nisam ja na OCN-u, You full! xDD

Ali mislim da si totalno pomješao priču, ovdje se radi o Ex4 ne o Ex3.

Ex3 je value, nema SLI, nije 8x/8x kao Ex4 (ex4 je jedina 970 based ploča za sada koja podržava 8x/8x,

a ne 16x/4x kao druge, kao da je 990X chipset a ne 970).

Ex4:

http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=970%20Extreme4&cat=Specifications

Ex3:

http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=970%20Extreme3&cat=Specifications

14 godina
protjeran
Asrock 970 Extreme 4

Pa znam da nisi ti i znam da nije, nego nije mi se dalo radit temu pa sam ovdje samo c/P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 13:07 (Deep_Purple_In_Rock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Asrock 970 Extreme 4
procesor nemoze vrtit brze od 1600mhz, moras clockat ram ali sumnjam da ce ic tako visoko... ostavi latencije koje bios sam predlozi a ak nece radit ih povecaj, ne smanjuj nek povecaj... al kazem da tesko da ce ici tolko visoko, bezveze si kupovao taj ram!!! ja imam gskill 4gb za 200kn deklarirano na 1333mhz a radi mi na 1600... vise mi nejde na phenom 955
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

....

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 13:08 (Deep_Purple_In_Rock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naravno da se ne isplati. Na Bulldozera sa Phenoma se ne isplati opcenito, kamoli zbog RAM-a.
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

....

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 13:08 (Deep_Purple_In_Rock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne zamaraj se s memorijom, clockaj proc i grafu.
15 godina
d666sermek kaže...
kad mijenjaš matičnu, UVIJEK je najbolje raditi clean install OSa... ja sam mijenjao matičnu (OS ne čisto da provjerim) i nakon instalacije drivera igre mi lagale ko mutave, zvuk preskao na zvučnoj itd... clean install i nikakvih problema nema
a kaj se tiče matične, prezadovoljan sam :D Phonom mi bio stabilan na 4.5GHz al mi treba jači cooler od ovo šroteksa koji imam :(( na 4.0GHz radi na stock voltaži do 58C

Kakvoj stock voltaži ???? Kaže se napon, a to stock je jako širok pojam. Treba pisat točno koji je napon. Ja nekažem da mi radi na stock naponu na 4.0Ghz, nego kažem da radi na 1.4V ( iako je to na većini ploča stock napon ).

14 godina
Asrock 970 Extreme 4
stock je i meni 1.4V
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asrock 970 Extreme 4

......

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 2:10 (Deep_Purple_In_Rock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
evo da pitam nest..znam da nije vezano za temu al da bezveze ne otvafam novu temu..
Sto mislite o maticnoj asrock 880g pro3?? Ako nije dobra mozete navesti neki best buy do 740kn max! Maticna orvenstveno treba imat neku intergiranu grafu, sli/crossfire 4 slota ddr3 sata 6gb/s i 8+2 regulaciju...zapela mi za oko ova 880g pro3 jer ima crossfire 16x 16x ima intergriranu 4250 ima sata 6 ima usb 3.0...nema cega nema...samo jedna losa stvar sta nema 8+2 nego 4+1 regulaciju..pa kad bi mogli pomoc bio bi zahvalan..iako mislim da bolje od te nema za 690 kn..
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
16 godina
evo da pitam nest..znam da nije vezano za temu al da bezveze ne otvafam novu temu..
Sto mislite o maticnoj asrock 880g pro3?? Ako nije dobra mozete navesti neki best buy do 740kn max! Maticna orvenstveno treba imat neku intergiranu grafu, sli/crossfire 4 slota ddr3 sata 6gb/s i 8+2 regulaciju...zapela mi za oko ova 880g pro3 jer ima crossfire 16x 16x ima intergriranu 4250 ima sata 6 ima usb 3.0...nema cega nema...samo jedna losa stvar sta nema 8+2 nego 4+1 regulaciju..pa kad bi mogli pomoc bio bi zahvalan..iako mislim da bolje od te nema za 690 kn..
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
17 godina
Asrock 970 Extreme 4

Da ne otvaram novu temu, imam pitanje vezano za ovu matičnu. 

Prije nekoliko dana sastavio sam novi komp sa ovom matičnom. Asrock 970 Extreme 4, AMD FX 8120 i hladnjak Schyte Grand Kama Cross Rev. B. 

U principu sve radi jako dobro. U ovim iznimno toplim danima procesor i matična su na nekih 38-40c. 

Jedini problem kojeg imam je temperatura "iza" matične. Znači sa druge strane matične cca u predjelu CPU socketa temperatura je jako jako visoka. 

Dali je to normalno? Dali se to može nekako ohladiti? 

Možda je matična "pre slaba" za taj CPU pa je pod velikim naporom?

EDIT: Inače komp je izuzetno stabilan. Nema nikakvih problema. 

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 22:58 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice