ASRock 770 Extreme3 - komp se pali sam

poruka: 13
|
čitano: 5.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, u kompu je navedena maticna i napajanje Corsair 430W. Problem je u tome sto se pali random sam od sebe (nekad jednom dnevno, nekad svakih par sati, nekad odmah cim dobije napajanje).

U biosu su ugasene sve "wake on" opcije i upgrade-ana je zadnja verzija bios-a.

Gore se vrti linux i u njemu su pogasne sve wake opcije.

Problem bi mogao biti u ploci, jer jos ljudi ima isti taj problem s tom plocom: http://forums.ocworkbench.com/showthread.php?t=104106

Ali u tom slucaju, vjerovatno ni reklamacija ploce nece puno pomoci.

Ima tko kakvu ideju?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pokušaj upalit sve wake postavke u BIOS-u, spremiti, ponovno ući i pogasiti ih. Meni se to jednom dogodilo, iako nije palio random već na dolazak struje, zvonjavu telefona, dizanje slušalice i na paljenje i gašenje svjetala. Ponovno spremanje istih postavki u biosu je pomoglo.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

mozda imas INSTANT BOOT

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: ASRock 770 Extreme3 - komp se pali sam
MrBlc kaže...

Pokušaj upalit sve wake postavke u BIOS-u, spremiti, ponovno ući i pogasiti ih. Meni se to jednom dogodilo, iako nije palio random već na dolazak struje, zvonjavu telefona, dizanje slušalice i na paljenje i gašenje svjetala. Ponovno spremanje istih postavki u biosu je pomoglo.

ok, probao sam, vidjeti cemo da li ce pomoci... ali sumnjam, jer sam vec par puta resetirao bios i experimentirao s tim opcijama...

koko kaže...

mozda imas INSTANT BOOT

nope, linux je gore... Instant boot sljaka samo na windozama, ako se ne varam...

15 godina

Meni se komp palio svaku vecer u tocno 23.55,a tad sam ja vec debelo u krpama bio.Reinstalirao sam Windowse i rjesio,ali mislim da je bio razlog to sto sam komp stavljao u Sleep i update u 23.55 jer je to jedini logicno razlog po meni.

14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

ne pomaze, opet se danas upalio...

ivanoile kaže...

Meni se komp palio svaku vecer u tocno 23.55,a tad sam ja vec debelo u krpama bio.Reinstalirao sam Windowse i rjesio,ali mislim da je bio razlog to sto sam komp stavljao u Sleep i update u 23.55 jer je to jedini logicno razlog po meni.

ne stavljam ga u sleep i ne koristim windoze, tak da to ovdje nije slucaj :)

16 godina
protjeran

e sada sam se sjetio ako imas mozda MODEM pa ti se upali sam npr nekoga nazoves tako je meni bilo

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
koko kaže...

e sada sam se sjetio ako imas mozda MODEM pa ti se upali sam npr nekoga nazoves tako je meni bilo

nemam modem...

16 godina
protjeran

KRIVO SORY kriva tema

zvoneXP
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 20:43 (koko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam isti problem, ali s pločom ASRock 880 GMH USB3 mATX, napajanje Seasonic 430w, procesor AMD Athlon 64 X2?

Koliko sam vidio u BIOSU sve opcije nekakvog automatskog paljenja su isključene. Iz komjutera sam isključio i tipkovnicu i miš i kabel za spajanje na internet i zvučnike i svjedno se nakon nekog vremena upalio. Vremenski razmaci nekad znaju biti sat-dva, a nekad i 10-15 sati. U čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hejhaj kaže...

Imam isti problem, ali s pločom ASRock 880 GMH USB3 mATX, napajanje Seasonic 430w, procesor AMD Athlon 64 X2?

Koliko sam vidio u BIOSU sve opcije nekakvog automatskog paljenja su isključene. Iz komjutera sam isključio i tipkovnicu i miš i kabel za spajanje na internet i zvučnike i svjedno se nakon nekog vremena upalio. Vremenski razmaci nekad znaju biti sat-dva, a nekad i 10-15 sati. U čemu bi mogao biti problem?

Koji opertivni sustav koristiš? U nekim windowsi pogledaj pod postavke napajanje tamo bi morao pisat da li je uključena hibernacija i ostale postavke. Pa bi valjalo vrijedi pogledat.  Ako ni to problem neriješi, jedina šansa je letva sa prekidačima a kad završite radom i gasite komp i na letvi kojim se postoji sklopka i možete isključit iz mreže. Jedino je to riješenje. {#}

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...

Ako ni to problem neriješi, jedina šansa je letva sa prekidačima a kad završite radom i gasite komp i na letvi kojim se postoji sklopka i možete isključit iz mreže. Jedino je to riješenje. {#}

heh, nije bas najsretnije rjesnje, pogotovo ako ti treba wake on lan :)

15 godina

Je li netko uspio rješiti ovaj problem?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice