Plaće u ICT tvrtkama izdvojena tema

poruka: 756
|
čitano: 619.966
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Plaće
Danny_HR kaže...
vlad0 kaže...

Sve ovisi GDJE i ŠTO radiš. Ja recimo znam dosta ljudi koji su iznad tog prosjeka, ali znam ih i dosta koji su ispod (pričam o IT sektoru, naravno). Plus, ako se znaš snaći tu je i fuš.

Jasno, kao i u svemu.

Zato i postoji prosjek, koji pokazuje neku sredinu.

Međutim, prosjek u članku je sigurno prenapuhan. E da mi je prosječna plaća da je zbilja, realno gledajući takav.

cuj, to ti je isto kao prosjecna placa od 5.400 kuna hrv prosjek...

a ja neznam apsolutno nikog tko ima placu i priblizno tome, a ne "prosjek"...

sebe ne ubrajam, ne teretim hrv firmu

potpis :D
15 godina
neaktivan
Plaće

BTW, mislim da se u članku misli na brutto plaću, ne?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bruto ili neto,prosječna plaća u ovo vrijeme štakora je obična glupost kojom se služe muljatori.

14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Problem sa tom statistikom je što većina tvrtki koje daju veliku plaću imaju sjedišta u ZG. Tako da jedan manager npr. Croatia osiguranja sa plaćom tri-četiri puta većom od prosjeka jako diže taj prosjek.
Pa političari od kojih je ipak većina u ZG. I tako dalje i tako bliže.

Rekao bi da je prosjek plaća ljudima koje ja poznajem oko 5000 kn, što bi mene smjestilo u tu cifru.
Znam tek nekoliko osoba koje imaju plaću iznad tog prosjeka koji je naveden u članku, a znam ih jako puno koje imaju ispod, i to prilično ispod tog prosjeka.

5000 u IT-u je jako malo. Ja tek završio faks, zaposlio se na prvom mjestu gdje sam se probao zaposliti (radim na oracle bazama), pripravnik - plaća 5200 kn neto. (a i evo koliko posla ima kad mogu tu postat na forum...)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 14:58 (Grgapm).
16 godina
Skyline kaže...

Ekipa koja zivi u Zg-u ne kuzi koliko imaju bolji standard od ostatka Hrvatske, apsolutno sve sto postoji u RH se moze dobiti u Zagrebu.

To je jebga, cinjenica.

A sad otkuda,kako,kojim novcima itd. manje bitno, ali relanost je da postoji ZG, pa 14 mjesta nista, pa onda Split,Rijeka,Osijek itd.

To je izuzetno dobro za Vas koji zivite u tom gradu, no za ostatak Hr je ziva pusiona.(pogotovo Slavonija)

Nije točno. Recimo ja bih čak jedan Varaždin stavio uz bok, ako ne i ispred Zagreba u nekim pogledima.

Zašto? Zbog jednog, po meni veoma očitog razloga, ali ako ga izvučem na površinu otići ćemo u veoma debeli off.

Every hole is a goal!
15 godina
protjeran
Bukva kaže...

Nije točno. Recimo ja bih čak jedan Varaždin stavio uz bok, ako ne i ispred Zagreba u nekim pogledima.

Zašto? Zbog jednog, po meni veoma očitog razloga, ali ako ga izvučem na površinu otići ćemo u veoma debeli off.

Vž je ispred Zg-a u mnogim stvarima (što se tiče urbanizacije, ulaganja u znanje itd), ali opet ima znatno manje tržište (pa s time manje tržište rada) što poteže dosta manji standard.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
neaktivan
Plaće

Varaždin je ove godine stavljen na prvo mjesto u Hrvatskoj po kvaliteti života, pretekao je Samobor nakon dosta godina, koji je završiio na drugom mjestu. U Varaždinu je najmanja nezaposlenost u RH, svega 5% čini mi se. Na kvalitetu života utječe puno više stvari od prosječnih primanja, od kulturne ponude, čistoće okoliša i sl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
the economist kaže...

Varaždin je ove godine stavljen na prvo mjesto u Hrvatskoj po kvaliteti života, pretekao je Samobor nakon dosta godina, koji je završiio na drugom mjestu. U Varaždinu je najmanja nezaposlenost u RH, svega 5% čini mi se. Na kvalitetu života utječe puno više stvari od prosječnih primanja, od kulturne ponude, čistoće okoliša i sl.

To je interesantna situacija, npr prije rata Zadar je bio drugi u bivšoj državi, ako se Zagreb uzme kao osnovica (faktor 1) Zadar je bio 1.40, a Varaždin 0.75

Eto kako se vremena mijenjaju

15 godina

ma zadar tone do dna,da nije ovo malo turizma bili bi gladni kruha,u zadru imaš samo trgovačke centre koji zaposle par ljudi,građevina koja je zapošljavala na koljenima je,malo turizma preko ljeta, a ono najvažnije nema niti malo industrije a bez industrije nema novih radnih mjesta

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
Buffer Overflow kaže...
Bukva kaže...

Vž je ispred Zg-a u mnogim stvarima (što se tiče urbanizacije, ulaganja u znanje itd), ali opet ima znatno manje tržište (pa s time manje tržište rada) što poteže dosta manji standard.

Ja sam iz Varaždina, te ne bih živio nigdje drugdje :)

@Bukva +1 :)

@ Buffer Overflow VŽ postaje dio jake euroregije, sa svojom industrijom može konkurirati velikim geradovima poput ZG-a, tako da će takvo tržište još više rasti obbzirom Nna ulazak u EU!

Najveće sranj** je što smo po plaćama daleko iza ZG-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 10:01 (Perfeshunul).
17 godina
blackalbum kaže...

ma zadar tone do dna,da nije ovo malo turizma bili bi gladni kruha,u zadru imaš samo trgovačke centre koji zaposle par ljudi,građevina koja je zapošljavala na koljenima je,malo turizma preko ljeta, a ono najvažnije nema niti malo industrije a bez industrije nema novih radnih mjesta

Pa to kažem, a prije rata SAS, Bagat, TIZ, turizam, Zadranka, Tankerska...

15 godina

na našim ekonomskim fakultetima doktori znanosti sve pogrešno uču naše studente,meni je brat završio ekonomiju i njega su tamo učili da što će nama industrija da se mi trebamo orijentirati samo na uslužne djelatnosti,eto gdje nas je takva politika dovela,najveći tudum ovog svijeta zna da moraš imati industriju,ne možeš samo sve iz kine uvoziti,moraš nešto i proizvoditi,ne treba to biti šporka industrija može biti moderna ekološka,što bi zadru bilo loše da imamo neku tvornicu pa da zaposle 1000 ljudi,bolje to nego što se otvaraju trgovački centri koji zaposle 20 ljudi i onda za 5 godina propadnu,eto neka tvornica automobila blizu mora da se može brodovima dovazati i odvazati

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 10:53 (blackalbum).
17 godina
blackalbum kaže...

na našim ekonomskim fakultetima doktori znanosti sve pogrešno uču naše studente,meni je brat završio ekonomiju i njega su tamo učili da što će nama industrija da se mi trebamo orijentirati samo na uslužne djelatnosti,eto gdje nas je takva politika dovela,najveći tudum ovog svijeta zna da moraš imati industriju,ne možeš samo sve iz kine uvoziti,moraš nešto i proizvoditi,ne treba to biti šporka industrija može biti moderna ekološka

Takva politika je i Ameriku dovela do toga da ih Kinezi drže za jaja, a di smo tek mi.

Evo baš mi rođak iz USA kaže da su i tamo vidili da je vrag odnio šalu i da se sve više ulaže u studije strojarstva, matematike, elektrotehnike i slično,

dok su se prije uglavnom oslanjali na uvoz takvih stručnjaka iz drugih zemalja, ali koji sad radije ostaju u matičnim državama

15 godina

a ja sam se s bratom svađao da nije u pravu eto sad i on sam potvrđuje,moraš nekog vraga proizvoditi,u srbiji panasonic otvara tvornicu naši su trebali panasonicu dati prvih 5 godina dati zemljište i ostalo sve besplatno pa bi poslije imali koristi

16 godina
neaktivan
Plaće

Jedino ja radim za 100 eura :)))))) + 300kn web stranica XDDD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ja00022 kaže...

Jedino ja radim za 100 eura :)))))) + 300kn web stranica XDDD

Bolje i to nego za bonove u keruma :)

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Bolje i to nego za bonove u keruma :)

Nisi mi odgovorio na onaj mail :p

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
15 godina
neaktivan
Plaće

ljudi imam jedno pitanje pa da ne otvaramn novu temu... 1. da li je moguće da se u UKu kao it manager na godinu prosječno može zaraditi 45,000 funti? i kolike su takve plaće kod nas za taj posao? ne mislim se zapošljavati :D tek sam srednju upisao, ali me čisto zanima... našao sam stranicu koja prati tržište poslova (IT) u Velikoj Britaniji pa me čisto zanima :D

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo što new znaš, jer si mlad, da je to bruto.

na to još idu porezi, zatim si sam plačaš zdravstveno, zatim moraš platiti stan (koji je x puta skuplji nego u Zg), zatim hrana, prijevoz,...

OK, taj iznos je sasvim OK za UK, ALI nije to samo "puta 10" i imaš kn pa si sada podijeliš na 12 i imaš mjesečno primanje. puno je skuplji život gore tako da se dobar dio navedenog istopi a da niti ne dobiješ u ruke.

drugi problem je kako dobiti managersko mjesto u UK ? odavde - teško! ili preporuka ili opake reference..... ili kreneš kao mali potrčko pa napreduješ.. i da, tamo NIŠTA bez faksa (ako se javljaš na natječaj za managera bez faksa ili čak MBA niti ne pomišljaj)!!!

15 godina
neaktivan
Plaće

aha... bez faksa niti ne pomišljam nešto takvo raditi :D Hvala na odgovoru... već sam mislio da je to malo previše novaca... :D Pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

aha... bez faksa niti ne pomišljam nešto takvo raditi :D Hvala na odgovoru... već sam mislio da je to malo previše novaca... :D Pozz

nije previše. imam ja oglas eu UK za managerske poslove i preko 50.000€ ALI moraš imati MBA ili PhD i 5-10 gpod. iskustva, managersku pozadinu i sl.

;-)

samo se uhvati knjige,, jer bez toga NIŠTA i nigdje ne možeš napraviti. Čak ti je i kod nas tako. ako netko tvrdi suprotno onda samo pogledaj poslove na moj-posao u rubrici managemnt gdje su zapravo sva zanimljiva radna mjesta pa ces vidjeti da bez VSS nista!

imam situacije gdje i sa vezom u nekoj firmi bez VSS ne mozes upaszi jer tvrtka kaze - NE MOZE!

15 godina
neaktivan
Plaće

Pa da... inače ja sam upisao Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo i nakon toga obavezno makar učio koliko god treba polažem državnu maturu (jer očito da bez toga ništa) i onda bi volio upisati neki zanimljiv faks koji je orijentiran na hardware recimo tehnički u Rijeci mi se čini zanimljiv :D ali otom potom... Očito da nije lako uspijeti s time da koliko sam čuo u inozemstvu više prijamu ljude bez iskustva pa se ljudi mogu tamo izpraksirati. Neznam koliko je to istina ali eto...

0 0 hvala 0
17 godina

Ma ima poslova, evo npr kad bi ja imao volje ići raditi:

"Key Skills: Powerbuilder

My Investment Banking client in London is looking for a contractor to join their prime services team. The vacancy is for a Powerbuilder developer to migrate some of their applications from powerbuilder 5 and 7 to powerbuilder 11.

Additional skills: SQL Server

This will be an inital 6 month contract offering £650/DAY"

15 godina
neaktivan
Plaće

Čekaj ako sam dobro izračunao:

Dan: 650

Tjedan (ajmo reći da radiš samo 3 dana): 1950

Mjesec: 7800

Godina: 93600

ili 936 000 (manje je jer je funta 8 i nešto kuna ja sam stavio 10) kuna na godinu bez poreza i ostalog??

To je puno puno para :D ok na stranu obrazovanje, da li ovaj posao traži puno godina radnog iskustva? i neke posebne certifikate?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

ili 936 000 (manje je jer je funta 8 i nešto kuna ja sam stavio 10) kuna na godinu bez poreza i ostalog??

To je puno puno para :D ok na stranu obrazovanje, da li ovaj posao traži puno godina radnog iskustva? i neke posebne certifikate?

da bi prebacio stare aplikacije sa stare tehnologije / verzije na noviju moras imati puno iskustva, dobro poznavanje i te stare tehnologije, ali i jako detaljno poznavanje novije tehnologije.

jedino tako mozes izbjeci sve potencijalne probleme, poteskoce, greske, odraditi optimizacije i sl.

i opet ono sto sam ti ranije napisao.. faks, certifikati vjerojatno,....

17 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

5-10 godina strogog rada, znanja, komunikativnosti i dobrog vodstva ukoliko je rad u timu...

Meni kolega radi za 1500 eura dnevnicu ali je to nakon 12 godina rada zasluzio...

to su visokopozicionirani poslovi gdje je znanje neupitno

17 godina
neaktivan
Plaće

al se ovdje razbacuje plaćama, kao da sam uletio na sastanak nadzornog odbora T-coma....

....i onda totalno čuđenje, šok i nevjerica(da ne kazem predinfrarktno stanje) kad ti na poslu ponude 3000-3500.(vecina pripravnickih placa, a ponegdje i sa stazom).

Welcome to Croatia.

A vani je bolje, ali ne toliko koliko neki misle(RADI se cijeli dan, pod tim radim ne ukljucuje 2-3 sat marende, zajebancije, izlazaka i kave), nego šljaka od 9 do 6-7-8.

Sve ti se svede na onu: "kuca-poso". Zaradis ti tu placu, bez brige.

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Skyline kaže...

al se ovdje razbacuje plaćama, kao da sam uletio na sastanak nadzornog odbora T-coma....

....i onda totalno čuđenje, šok i nevjerica(da ne kazem predinfrarktno stanje) kad ti na poslu ponude 3000-3500.(vecina pripravnickih placa, a ponegdje i sa stazom).

Welcome to Croatia.

A vani je bolje, ali ne toliko koliko neki misle(RADI se cijeli dan, pod tim radim ne ukljucuje 2-3 sat marende, zajebancije, izlazaka i kave), nego šljaka od 9 do 6-7-8.

Sve ti se svede na onu: "kuca-poso". Zaradis ti tu placu, bez brige.

kompa... o cemu ti?

racunaj koliko imas posla ovako

5 dana *8 sati... a koliko imas prekovremeno? svaki dan po 1 sat...??

vani ti odmah kazu da radis 10-12 sati, tolika ti je placa i ako odradis 12:01 minutu to odmah racunaju sat vremena prekovremeno

...

radio sam na jednom tvu u hrv, vikende, blagdane i sve, jer jbga ljudi gledaju televiziju, da ne dobijes nista...

na kraju ti se pise kao da si radio od pon do petka 8 sati dnevno a ti radis svaki dan po 10 a subotu i nedelju 23 sata ukupno... dakle 1 dan radis 1 dan spavas...

sad sam trenutno na jednoj njemackoj televiziji (3 mj na godisnjem :D ) za 6 puta vecu placu, mogucnost napredovanja ( ne djelimo se na HDZ i SDP ili crvene i place, vec na ZNAS-NEZNAS), sa svakim prekovremenim, gdje te tajnica koja je pusila direktoru ne tlaci i ne glumi voditelja tehnike kad blagog pojma nema, jer je u njemackoj odmah direktor sprci sa posla da neznam kako dobro dudla...

isto tako znam masu ljudi koji radi vani i ne zale se na ovo sta ti pricas...

u lipoj nasoj je placa 2.500, mozes pjevat koliko oces neces dobit vise, vise pozicije drzi tatin i mamin sin iako blagog pojma o poslu nema. Poslovi propadaju, firme propadaju a pitaju se zasto... odgovori su u nekoliko redova iznad...

zasto lijepo covjek skupi za 2 retka CVa i ako je pametan i misli da je sposoban ode lijepo van, dobije svoju placu, zivi solidno ili bolje nego u hrv i pati jer nije doma i na moru, ali trbuh ne pita

17 godina
Hacker-ri kaže...

...

radio sam na jednom tvu u hrv, vikende, blagdane i sve, jer jbga ljudi gledaju televiziju, da ne dobijes nista...

na kraju ti se pise kao da si radio od pon do petka 8 sati dnevno a ti radis svaki dan po 10 a subotu i nedelju 23 sata ukupno... dakle 1 dan radis 1 dan spavas...

sad sam trenutno na jednoj njemackoj televiziji (3 mj na godisnjem :D ) za 6 puta vecu placu, mogucnost napredovanja ( ne djelimo se na HDZ i SDP ili crvene i place, vec na ZNAS-NEZNAS), sa svakim prekovremenim, gdje te tajnica koja je pusila direktoru ne tlaci i ne glumi voditelja tehnike kad blagog pojma nema, jer je u njemackoj odmah direktor sprci sa posla da neznam kako dobro dudla...

isto tako znam masu ljudi koji radi vani i ne zale se na ovo sta ti pricas...

u lipoj nasoj je placa 2.500, mozes pjevat koliko oces neces dobit vise, vise pozicije drzi tatin i mamin sin iako blagog pojma o poslu nema. Poslovi propadaju, firme propadaju a pitaju se zasto... odgovori su u nekoliko redova iznad...

zasto lijepo covjek skupi za 2 retka CVa i ako je pametan i misli da je sposoban ode lijepo van, dobije svoju placu, zivi solidno ili bolje nego u hrv i pati jer nije doma i na moru, ali trbuh ne pita

On priča o Americi vjerojatno...EU je nešto drugo što se tiče radničkih prava, prekovremenih, godišnjeg i slično

15 godina
neaktivan
Plaće

Ja? ja sam pričao o Londonu i općenito Engleskoj...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice