Dim objWriter As New System.IO.StreamWriter("c:\somefile-out.txt")
objWriter.Write("bero")
objWriter.Write("bero")
objWriter.Close()
objWriter.Dispose()
kako dobiti da mi to zapiše posebno u svaki red posebno a ne zajedno?
Hvala!
End Sub
.WriteLine ili u string ubaci /r/n
moraš koristiti WriteLine , a ne Write
Koristiš stream reader umjesto stream writer i readline umjesto writeline
Dim objWriter As IO.StreamReader
objWriter = IO.File.OpenText("c:\pokus1.txt")
MsgBox(objWriter.ReadLine)
MsgBox(objWriter.ReadLine)
to sam več riješio ovako:
Dim c1, c2
Dim objReader As System.IO.StreamReader
objReader = New System.IO.StreamReader("c:\pokus1.txt")
c1 = objReader.ReadLine
c2 = objReader.ReadLine
objReader.Close()
te.Text = c2
sad bi me zanjimalo kako da sa textbox1 prebacim focus na textbox2 kad korisnik pritisne eneter znam samo podstaviti kod if e.keycode=13 then
ali kako prebaciti fokus?
to sam več riješio ovako:
Dim c1, c2
Dim objReader As System.IO.StreamReader
objReader = New System.IO.StreamReader("c:\pokus1.txt")
c1 = objReader.ReadLine
c2 = objReader.ReadLine
objReader.Close()
te.Text = c2
sad bi me zanjimalo kako da sa textbox1 prebacim focus na textbox2 kad korisnik pritisne eneter znam samo podstaviti kod if e.keycode=13 then
ali kako prebaciti fokus?
Imas neki event na taj textbox. Ali što fali da postavis TabIndex properities na te kontrole i TAB tipkom se povlačiš po njima?
Umjesto što u svakom postu zahvaljuješ klikni ljudima koji put na tipku HVALA!
Može li mi ko objesniti kako da pošaljem tekst na printer da ga isprinta u određenom stupcu y i redu y,i te su se naredbe promijenile u odnosu na stari vb 6.0.Da li bi mogao u aktivirati što u reference da mi se vrate stare naredbe za printer?Ove su dosta teške.
Može li mi ko objesniti kako da pošaljem tekst na printer da ga isprinta u određenom stupcu y i redu y,i te su se naredbe promijenile u odnosu na stari vb 6.0.Da li bi mogao u aktivirati što u reference da mi se vrate stare naredbe za printer?Ove su dosta teške.
Šta bi vratio? Ne možeš mješati jezik koji nije pod .NET frameworkom i .NET jezik. Po čemu su teže naredbe u .NET-u nego u VB-u 6?
Imaš sve na MSDN-u.
Ma imam vb 2010 express
To je IDE! Taj IDE je za Visual Basic.NET, ne za stari VB.
Između njih je velika razlika - .NET framework, dakle kompletna platforma se izmjenila, VB i VB 6 nemaju zajedničkog gotovo ništa, tek eto slično ime i slična sintaksa nekih ključnih riječi.
Pogledaj nešto o tome:
http://www.codeproject.com/Articles/19368/Embedding-of-VB6-form-in-NET-applications
A koji radi na principu starog Vb 6.0 makar sam već i u ovom polovio dosta toga
Sve što si mogao u VB-u 6, možeš i u VB.NET, ne bi imalo smisla da su razvijali novu platformu koja je lošija od stare.
Nije mi jasno što hoćeš reći s tim "koji radi na principu starog", ako je slična sintaksa to ne znači da je "pod haubom" isto.
Samo googlaj ili traži direktno na MSDN-u, to je biblija metoda i objekata .NET- i još ponečeg.
nisam baš skroz sa engleskim moram kupit knjigu
za printer su duži kodovi prije je bilo samo printer.print "primjer" a sad toga nema
nego cijeli kod se piše
Ima jo jedno stručn pitanje.Imam kod koji sam skinuo sa msdn za printanje panela,radi ali ne printa dio panela koji se nalazi ispod forme pa pitanje glasi što promijeniti u kodu?
<System.Runtime.InteropServices.DllImport("gdi32.dll")> _
Public Shared Function BitBlt(ByVal hdcDest As IntPtr, ByVal nXDest As Integer, ByVal nYDest As Integer, ByVal nWidth As Integer, ByVal nHeight As Integer, ByVal hdcSrc As IntPtr, _
ByVal nXSrc As Integer, ByVal nYSrc As Integer, ByVal dwRop As Integer) As Long
End Function
'get the screenshot
Private memoryImage As Bitmap
Private Sub CaptureScreen()
Dim mygraphics As Graphics = Me.Panel1.CreateGraphics()
Dim s As Size = Me.Panel1.Size
memoryImage = New Bitmap(s.Width, s.Height, mygraphics)
Dim memoryGraphics As Graphics = Graphics.FromImage(memoryImage)
Dim dc1 As IntPtr = mygraphics.GetHdc()
Dim dc2 As IntPtr = memoryGraphics.GetHdc()
BitBlt(dc2, 0, 0, Me.Panel1.ClientRectangle.Width, Me.Panel1.ClientRectangle.Height, dc1, _
0, 0, 13369376)
mygraphics.ReleaseHdc(dc1)
memoryGraphics.ReleaseHdc(dc2)
End Sub
Private Sub printDocument1_PrintPage(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs) Handles PrintDocument1.PrintPage
e.Graphics.DrawImage(memoryImage, 0, 0)
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
CaptureScreen()
PrintDocument1.Print()
End Sub