Vaši Programi u C-u

poruka: 61
|
čitano: 26.890
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaši Programi u C-u
mbaksa kaže...
 Ajde pokušaj sad taj program srediti tako da nema goto naredbu.

Već jesam:

do{
      cout << "Unesite ime prvog igraca: ";         //Upis imena igrača, od tu...
      cin >> ime1;
      cout << "\nUnesite ime drugog igraca: ";
      cin >> ime2; cout << endl;                          //...do tu.

if(ime1[0] == ime2[0])                              //Provjera imena.
      {
      system("CLS");
      cout << "Nazalost, aplikacija ne radi pravilno ako imena igraca pocinju istim slovom.";
      cout << "\nOvaj problem mozete rijesiti tako da jedan od igraca stavi neko drugo ime.\n";
      cout << "Ponoviti cemo unos imena:\n";
      }
      }while(ime1[0] == ime2[0]);

Do-while petlja. Hvala na savjetima i pohvalama.

17 godina
moderator
betmen kaže...
mbaksa kaže...
 Ajde pokušaj sad taj program srediti tako da nema goto naredbu.

Već jesam:

Bravo. No i za to ti imam jedan savjet.

betmen kaže...

bool jednako;
do{

cin >> ime1;

jednako = ime1[0] == ime2[0];
      if(jednako)                              //Provjera imena.
      {
      system("CLS");
      cout << "Nazalost, aplikacija ne radi pravilno ako imena igraca pocinju istim slovom.";
      cout << "\nOvaj problem mozete rijesiti tako da jedan od igraca stavi neko drugo ime.\n";
      }
      }while(jednako);

Dakle, uvedeš pomoćnu varijablu da dvaput ne radiš isto ispitivanje (usporedbu dva polja znakova). Ovako utrošiš samo jedan bajt memorije više, ali uvelike smanjiš broj operacija koje računalo mora izvršiti. {#} Nemojte se bojati uvesti tu i tamo pomoćne varijable ili odvojiti liniju-dvije koda u funkciju, ako to pridonosi uklanjanju zalihosti (pisanju iste ili gotovo iste naredbe više puta).

Edit - moram se ispraviti. Uvođenjem dodatne bool varijable ne utrošiš bajt memorije više, nego u konačnici utrošiš manje memorije! Naime, zbog tog jednog nepotrebnog uspoređivanja u konačnici će se proizvesti veći izvršni kod (koji će više mjesta zauzimati u memoriji). Dakle, korištenje pomoćne bool varijable u ovom je slučaju win-win situacija.

BTW jel se u C++-u polja charova mogu/smiju tako uspoređivati? Nisam to baš radio, barem ne u skorašnje vrijeme pa sam zaboravio. Znam da za stringove treba koristiti posebnu funkciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:37 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
Private kaže...

...goto naredba je čista katastrofa ,najradije bih da je nema ali eto još uvijek ima knjiga i autora koji to potiču...šteta ,naravno ovo je moje mišljenje jer par puta mi je takav nered napravila da je čitav dio koda koji  nije malen trebao biti pisan ispočetka ,tko to ne doživi taj će koristiti goto zmijurinu !

Malo pretjeruješ. Postoje situacije kad je goto najpreglednije i najbrže rješenje, samo mnogo programera dođe u napast i koristi ga tamo gdje ne treba.

Uzmi da npr. imaš 5 ugnježđenih petlji i u nekom trenutku trebaš izač iz svih petlji. Rješenje s goto je trivijalno.

Alternativa je npr. da imaš kontrolnu varijablu. Sada moraš u svakoj petlji provjeravat tu kontrolnu varijablu i ukoliko je postavljena na određenu vrijednost, izvršit break iz svake petlje. Za to bi primjeru s 5 petlji trebao minimalno 4 if naredbe što i nije malo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 20:36 (matej885).
16 godina
neaktivan

@mbaksa - koliko vidim, ovo je uspoređivanje charova, a to se može i u Cu i u C++u. Također u C++-u se mogu uspoređivat stringovi (klasa string ima operator ==). Za C-oveske stringove ( char* ili char [broj] ) se treba koristiti strcmp (ili strcasecmp)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
moderator
matej885 kaže...
Malo pretjeruješ. Postoje situacije kad je goto najpreglednije i najbrže rješenje, samo mnogo programera dođe u napast i koristi ga tamo gdje ne treba.

Uzmi da npr. imaš 5 ugnježđenih petlji i u nekom trenutku trebaš izač iz svih petlji. Rješenje s goto je trivijalno.

Nekako si mislim da su takve situacije toliko rijetke da prosječni programer praktički nikad neće doći u njih. Teoretski možemo mi pričati i o tome kako ako imaš npr. 100 ugnježđenih petlji i u nekom trenutku trebaš izaći iz svih, rješenje s goto je trivijalno. Pa je - samo što su takve situacije iznimka, a ne pravilo. Brakeovi su dovoljni u većini slučajeva. Možemo uzeti i kodove koje ljudi postaju na forum - vidio sam ih hrpu i ni za jedan nisam pomislio - gle, ovo bi bilo bolje da se riješilo s goto naredbom. {#} Tako da se većina ljudi može držati toga da od goto naredbe treba bježati kao vrag od tamjana. A ako ne možeš pobjeći - onda ćeš je upotrijebiti.

16 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

Hvala još jednom, ova bool naredba mi se čini korisna. Možeš li mi samo reći kako se zove na hrvatskom jeziku? Da je probam naći u ovoj knjizi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Hvala još jednom, ova bool naredba mi se čini korisna. Možeš li mi samo reći kako se zove na hrvatskom jeziku? Da je probam naći u ovoj knjizi.

Bool je tip podatka (jedno-bitni, znaci ima 2 moguce vrijednosti) nazvan po matematicaru Georgeu Booleu, tako da ne postoji neki hrvatski prjevod. Jednako tako je moglo pisat i "int" umjesto "bool", samo nema smisla posto ti treba samo istina/laz (1/0).

edit: samo jos jedan mali ispravak, mislim da mbaskin primjer ne radi jer deklarira varijablu unutar dowhile-a, a nekako mislim da to emoze. Nisam siguran, probaj...

edit2: da, ne radi, moras na pocetku maina (ili vec negdje iznad petlje) deklarirat tu varijablu.

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:34 (Assassin).
17 godina
moderator

bool (Boolean u nekim programskih jezicima, poput Pascala) je logički tip varijable. Varijabla tog tipa može imati samo vrijednost true (istinito) ili false (lažno). U programskoj jeziku C za istu stvar koristi se int (ili može i char?)

Naredba koju sam napisao:

bool jednako = ime1[0] == ime2[0];

Zapravo je nešto slično ovome:

bool jednako;

if (ime1[0] == ime2[0]) jednako = true;

else jednako = false;

Kužiš? Fora je da izraz ime1[0] == ime2[0] rezultira vrijednošću true ako su vrijednosti varijabli jednake, odnosno vrijednošću false ako su različite. Ja sam iskoristio tu činjenicu da tu vrijednost odmah dodijelim varijabli jednako.

Assassin kaže...
betmen kaže...

Bool je tip podatka (jedno-bitni, znaci ima 2 moguce vrijednosti) nazvan po matematicaru Georgeu Booleu

Malo nespretno si se izrazio. Taj tip ima samo dvije moguće vrijednosti, ali varijable tog tipa nisu jednobitne, nego jednobajtne, isto kao char. Mogao bi eventualno reći da u jedan char možeš nagurati 8 jednobitnih vrijednosti ("bool vrijednosti", koje ipak moraš "ručno" ispitivati), ali bool kao tip podatka je 1-bajtni.

Assassin kaže...
edit: samo jos jedan mali ispravak, mislim da mbaskin primjer ne radi jer deklarira varijablu unutar dowhile-a, a nekako mislim da to emoze. Nisam siguran, probaj...

edit2: da, ne radi, moras na pocetku maina (ili vec negdje iznad petlje) deklarirat tu varijablu.

Dobro da si skrenuo pozornost na to. Da, naravno, varijablu jednako treba deklarirati izvan/iznad petlje. Evo, ispravih.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:38 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

Da, imas pravo!

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Assassin kaže...

Dobro da si skrenuo pozornost na to. Da, naravno, varijablu jednako treba deklarirati izvan/iznad petlje. Evo, ispravih.

Mislim da se po novom standardu varijabla može deklarirati bilo gdje. Koristio sam to više puta, najčešće kod nekih pomoćnih varijabli u petljama (sortiranje recimo).

Ta varijabla onda postoji samo unutar te petlje, tako da ju se ne može koristiti izvan.

provjerio sam, koristio sam to i u C-u i C++-u, Devcpp i Visual Studio se nisu bunili.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
moderator
Luuka kaže...
Mislim da se po novom standardu varijabla može deklarirati bilo gdje. Koristio sam to više puta, najčešće kod nekih pomoćnih varijabli u petljama (sortiranje recimo).

Ta varijabla onda postoji samo unutar te petlje, tako da ju se ne može koristiti izvan.

Mogla se i po starom standardu deklarirati bilo gdje. Naravno, pod uvjetom da se koristi unutar scopea.

Međutim, upravo je u scopeu stvar u primjeru koji sam dao - ako varijablu deklariraš unutar petlje, onda ta varijabla postoji samo unutar petlje i to od onog mjesta gdje si je deklarirao nadalje. Dakle, ne možeš je onda koristiti izvan petlje, za ispitivanje treba li se petlja nastaviti izvršavati ili ne (jer i to je "izvan petlje", odnosno izvan bloka naredbi omeđenih s {...}, a koji se izvršava ako je zadovoljen određen uvjet). Dakle, ako bi to bio napisao onako kako sam prije napisao, varijabla jednako deklarirana unutar petlje postoji samo u ovome žutome:

do{
      cin >> ime1;

bool jednako = ime1[0] == ime2[0];
      if(jednako)                              //Provjera imena.
      {
      system("CLS");
      }
      }while(jednako);

Ovaj identifikator jednako označen unutar while uvjeta zelenom bojom nije varijabla jednako deklarirana unutar petlje, žutom bojom. Varijabla jednako označena žutom bojom "postoji" samo u tom žutom dijelu programa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 16:46 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

OK, još jednom hvala svima.

Počeo sam raditi na novom projektu za vježbu, i zapinjem na više mjesta... Očekujte uskoro nova pitanja! :)

1 0 hvala 0
17 godina
Luuka kaže...
mbaksa kaže...
Assassin kaže...

provjerio sam, koristio sam to i u C-u i C++-u, Devcpp i Visual Studio se nisu bunili.

Ne samo da se varijabla u C++ može deklarirati bilo gdje u programu, nego je i poželjno da se varijabla deklarira neposredno prije upotrebe, a ne na početku programa.

#include<iostream>
using namespace std;
 int main()
{
    cout<< "Unesi broj: ";
    int broj;
    cin>> broj;
    for(int indeks= 0; indeks<5; indeks++)
    {
       for(int indeks = 0; indeks<broj; indeks++)
          cout<< indeks+1;
       cout<< endl;
    }

return 0;
}

Zahvaljujući toj mogućnosti da se varijabla može deklarirati bilo gdje u programu i s obzirom da deklarirana varijabla ima doseg u bloku u kojem je deklarirana, a ne izvan njega,

moguće je napraviti ovaj kod, pošto ove dvije varijable nisu iste, nego dvije različite varijable.

*Evo, kad koristim "lisca", radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:11 (Floki).
17 godina
moderator
Floki kaže...
Ne samo da se varijabla u C++ može deklarirati bilo gdje u programu, nego je i poželjno da se varijabla deklarira neposredno prije upotrebe, a ne na početku programa. 

To je, kao i s puno toga, dvosjekli mač. Iako moram priznati da mi se to više sviđa, ima nekih nedostataka - ako ti se dogodi da moraš varijablu upotrijebiti prije deklaracije, moraš premještati deklaraciju. Također, kompajliranje programa je sporije jer kompajler ne zna odmah, na početku funkcije, koliko i kakvih varijabli ćeš koristiti. Mislim da je to jedan od razloga zašto su kompajleri za Pascal/Delphi munjeviti - u Pascalu varijable trebaš deklarirati prije naredbi.

Inače, kod si trebao indentirati, jer se bez uvlačenja ne vidi dobro tvoja poanta:

Floki kaže...

#include<iostream>

using namespace std;

int main()

{

cout<< "Unesi broj: ";

int broj;

cin>> broj;

for(int indeks= 0; indeks<5; indeks++)

{

for(int indeks = 0; indeks<broj; indeks++)

cout<< indeks+1;

cout<< endl;

}

return 0;

}

Floki kaže...
Zahvaljujući toj mogućnosti da se varijabla može deklarirati bilo gdje u programu i s obzirom da deklarirana varijabla ima doseg u bloku u kojem je deklarirana, a ne izvan njega,

moguće je napraviti ovaj kod, pošto ove dvije varijable nisu iste, nego dvije različite varijable.

Također valja naglasiti da, iako se to može, to nije poželjno raditi. Zapravo, treba to i strože reći - to treba maksimalno izbjegavati - korištenje istih identifikatora za različite stvari priziva nevolju.

17 godina
Vaši Programi u C-u

Naravno da ne treba varijable nazivati istim imenom, međutim treba varijable deklarirati neposredno prije upotrebe, a ne na početku programa, mada tvoja opservacija

o nedostatku toga je na mjestu, pa varijable koje znaš da trebaju deklarirati na početku, a ove pomoćne kroz program - kompromis uvijek bude dobra stvar.

p.s. identirao sam ja kod, međutim imam neki vražiji bug, kad god kod iz MS Visual C++ 2010 paste-am u Chrome-u na forum, uvijek mi javlja da kod ima html elemenata,

ni kopiranje u notepad kao medijacija ne pomaže, prisiljen sam onda stisnuti gumb za deformatiranje na forumu, pa izgubim indent.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:06 (Floki).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Floki kaže...

p.s. identirao sam ja kod, međutim imam neki vražiji bug, kad god kod iz MS Visual C++ 2010 paste-am u Chrome-u na forum, uvijek mi javlja da kod ima html elemenata,

ni kopiranje u notepad kao medijacija ne pomaže, prisiljen sam onda stisnuti gumb za deformatiranje na forumu, pa izgubim indent.

Poanta mog komentara oko indentacije je bila da, ako ti forum uništi indentaciju (zapravo, ako se ne varam, mislim da uvijek uništi, bez obzira koji web-preglednik koristio ili iz čega kopirao), onda bi kod trebao ručno indentirati, pogotovo u ovakvim situacijama gdje je indentacija ključna za ilustriranje poante.   {#}

Nažalost, editor teksta je takav kakav je pa se mi moramo prilagođavati njemu. Ili bi se možda trebali dogovoriti da sav kod prikazujemo preko vanjskih linkova na onim uslugama koje ujedno i bojaju sintaksu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:10 (mbaksa).
15 godina
Vaši Programi u C-u

evo ako ima ovdje netko dobre volje da mi napise program koji bi kada upisem rijec brzina da mi onda kaze da upisem put i vrijeme i to sve izracuna, ali takoder i da ako upišem rijec put da me onda trazi da upisem brzinu i vrijeme..unaprijed zahvaljujem

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pretposavljam da je to jednoliko gibanje po pravcu

evo program, nije baš kako si rekao, ali to je to

ak ima grešaka ispravite me, ovo sam nabrzinu sklepo

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int fja_vrijeme();
int fja_brzina();
int fja_put();

int main (){
    int a;

do {
       system("CLS");
       printf("Odaberite sto zelite izracunati:\n\n");
       printf("       Brzina ... 1\n");
       printf("       Put ...... 2\n");
       printf("       Vrijeme .. 3\n\n");
       printf("Izbor: ");
       scanf("%d", &a);
    } while (a<1 || a>2);

if (a==1) fja_brzina();
    if (a==2) fja_put();
    if (a==3) fja_vrijeme();

getch();
    return 0;
}

int fja_brzina(){

float s, t;

system("CLS");
    printf("Unesi duljinu puta u metrima: ");
    scanf("%f", &s);

printf("Unesi vrijeme u sekundama: ");
    scanf("%f", &t);

printf("Brzina iznosi: %.2f m/s", s/t);
}

int fja_put(){

float v, t;

system("CLS");
    printf("Unesi brzinu u m/s: ");
    scanf("%f", &v);

printf("Unesi vrijeme u sekundama: ");
    scanf("%f", &t);

printf("Duljina puta iznosi: %.2f m", v*t);
}

int fja_vrijeme(){

float s, v;

system("CLS");
    printf("Unesi duljinu puta u metrima: ");
    scanf("%f", &s);

printf("Unesi brzinu u m/s: ");
    scanf("%f", &v);

printf("Vrijeme iznosi: %.2f s", s/v);
}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 19:10 (jurluk).
15 godina
jurluk kaže...

super..hvala ti...ucim to malo pomalo programiranje pa imam vec neke ideje ali mi je trebao neki primjer..jos jednom hvala{#}

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 19:55 (FiCoO).
14 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

Moj program generira neku kombinaciju sa n znamenaka, malih, velikih slova i brojeva i to sve sprema u jednu .txt datoteku. Može biti korisno.

#include <cstdlib> #include <iostream>#include <fstream>#include <ctime>using namespace std;int main(int argc, char *argv[]){   int n;    cout<<"Unesite broj znamenaka u kombinaciji:";    cin>>n;    srand (time(NULL));    char komb[n+1];    for (int i=0;i<n;i++)    {        int broj;        do{        broj=rand()%127;        if (broj>=48&&broj<=57||broj>=65&&broj<=90||broj>=97&&broj<=122)        komb[i]=(char)broj;        }        while (broj<48||broj>57&&broj<65||broj>90&&broj<97||broj>122);}for (int i=0;i<n;i++)    cout<<komb[i];    cout<<endl;    ofstream d("kombinacija.txt");    for (int i=0;i<n;i++)    d<<komb[i];    d<<endl;    d.close();    system("PAUSE");    return EXIT_SUCCESS;}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 21:00 (Helixme).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

Ispisuje sve kombinacije od n znakova u odabranoj bazi.

#include <stdio.h>

int main(void) {
    int n = 4;
    char first = '0';
    int base = 2;

int *pos = new int[n+1];
    for (int i=0; i <= n; i++) {
       pos[i] = 1;
       for (int j=0; j < i; j++) {
          pos[i] *= base;
       }
    }

for (int i=0; i < pos[n]; i++) {
       for (int j=n; j > 0; j--) {
          printf("%c", first + i%pos[j]/pos[j-1]);
       }
       printf("\n");
    }

return 0;
}

Npr. sve kombinacije od 4 znaka u bazi 2 s početnim znakom 0:

0000
0001
...
1110
1111

0 0 hvala 0
15 godina
Vaši Programi u C-u

ja vec otkad ucim to programiranje sad sam vec poceo razumjevat pa sam poceo pisat program i zapeo na jednoj stvari

#include <stdio.h>

void main

{

float s,t,v

int b

printf("Izaberite operaciju koju zelite");

printf("\n 1:brzina \n 2:put \n 3:vrijeme \n);

printf("Izbor: ")

scanf("%d, &b);

switch(b)

{

case 1: printf("Upišite put i vrijeme: ");

scanf("%.2f, %.2f, &s, &t);

e sad kako da napravim da mi to izracuna kao v=s/t...zahvaljujem na pomoci

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

ja vec otkad ucim to programiranje sad sam vec poceo razumjevat pa sam poceo pisat program i zapeo na jednoj stvari

#include <stdio.h>

void main

{

float s,t,v

int b

printf("Izaberite operaciju koju zelite");

printf("\n 1:brzina \n 2:put \n 3:vrijeme \n);

printf("Izbor: ")

scanf("%d, &b);

switch(b)

{

case 1: printf("Upišite put i vrijeme: ");

scanf("%.2f, %.2f, &s, &t);

e sad kako da napravim da mi to izracuna kao v=s/t...zahvaljujem na pomoci

v=s/t;

{#}

I am awesome.
17 godina
neaktivan
Vaši Programi u C-u

Evo, ovaj ispisuje vrijeme od kad je upaljen (koliko je prošlo)...

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<sys\timeb.h>     
#include<iostream>
struct timeb t_start, t_current;                   
int vr,a,b,c,d,e;
main()
{
   system("Vrijeme");                                                                                   
   int t_diff,t;   
   char c;                                       
   ftime(&t_start);                                          
   do                                                        
   { 
      if(a!=t)
      {                                                      
      a=t;
      system("CLS");
      printf("%d(sec)%d(min)%d(sat)%d(dan)",b,c,d,e);  
      b++; 
      }                                      
      t=t_diff/1000;
      if(b==60)//b=sec
      {b=0;
      c++;}
      if(c==60)//c=min
      {c=0;
      d++;}
      if(d==60)//d=sat
      {d=0;
      e++;}//e=dan                                           
      ftime(&t_current);                                     
      t_diff = (int) (1000.0 * (t_current.time - t_start.time)
        + (t_current.millitm - t_start.millitm));        
   }                                                       
   while(t_diff<60000000);
   getch();
}

MOže samo malo pomoći (što se ovoga tiče to radi super...)

htio bi da se upali minimiziran i to u tray(ako je to moguće)

i još nešto, htio bi da svaki put prije nego što se zatvori u neku posebnu txt datoteku upiše sljedeće;

Trenutni_datum ono što ispisiva na ekranu (("%d(sec)%d(min)%d(sat)%d(dan)",b,c,d,e)) (to sa datotekama još nismo učili pa ne znam...{#})

recimo: 22/02/2011 9(sec)55(min)7(sat)1(dan)

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 21:23 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce je sve sto zelis, ali za to moras koristiti windows API pozive.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
protjeran
Vaši Programi u C-u

Eto jednog mog, još u beti :P

/* MJENACNJICA
kod: Benjamin Mihoci
kontakt: benjamin.mihoci@skole.hr
*/

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main () {

//tečajevi
    const float eur = 7.332286;
    const float usd = 4.932584;
    const float gbp = 8.220973;
    const float chf = 5.689235;

//ostale varijable
    int odabir=0;
    float hrk;
    float er;
    float ud;
    float gp;
    float cf;

//sučelje
    sucelje:
    system ("clear");
    printf ("*****************************************\n");
    printf ("*               Mjenacnjica             *\n");
    printf ("* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *\n");
    printf ("*ODABERITE PRETVORBU:                   *\n");
    printf ("* 1) HRK u EUR             5) EUR u HRK *\n");
    printf ("* 2) HRK u USD             6) USD u HRK *\n");
    printf ("* 3) HRK u GBP             7) GBP u HRK *\n");
    printf ("* 4) HRK u CHF             8) CHF u HRK *\n");
    printf ("*****************************************\n");
    printf ("* VAS ODABIR:                           *");
    scanf ("%d",&odabir);

//uvjetno grananje
    //hrk>eur   
    if (odabir==1) {
       system ("clear");
       printf ("Odabrali ste pretvorbu\n");
       printf ("kuna u eure.\n");
       printf ("KOLICINA KUNA:");
       scanf  ("%f",&hrk);
       printf ("**********************\n");
       printf ("%f kuna je %f eura",hrk,eur*hrk);
       printf ("ODABERITE SLJEDECI KORAK:\n");
       printf ("1) povratak na meni\n");
       printf ("2) izlaz iz aplikacije\n");
       printf ("VAS ODABIR: ");
       scanf ("%d",&odabir);
       if (odabir==1) goto sucelje;
       if (odabir==2) goto kraj;
    }

//hrk>usd
    if (odabir==2) {
       system ("clear");
       printf ("kuna u dolare.\n");
       scanf ("%f",&hrk);
       printf ("%f kuna je %f dolara",hrk,usd*hrk);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//hrk>gbp
    if (odabir==3) {
       system ("clear");
       printf ("kuna u funte.\n");
       scanf ("%f",&hrk);
       printf ("%f kuna je %f funti",hrk,gbp*hrk);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//hrk>chf   
    if (odabir==4) {
       system ("clear");
       printf ("kuna u franke.\n");
       scanf ("%f",&hrk);
       printf ("%f kuna je %f franaka",hrk,chf*hrk);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//eur>hrk
    if (odabir==5) {
       system ("clear");
       printf ("eura u kune.\n");
       printf ("KOLICINA EURA:");
       scanf ("%f",&er);
       printf ("%f eura je %f kuna",er,er/eur);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//usd>hrk
    if (odabir==6) {
       system ("clear");
       printf ("dolara u kune.\n");
       printf ("KOLICINA DOLARA:");
       scanf ("%f",&ud);
       printf ("%f dolara je %f kuna",ud,ud/usd);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//gbp>hrk
    if (odabir==7) {
       system ("clear");
       printf ("funti u kune.\n");
       printf ("KOLICINA FUNTI:");
       scanf ("%f",&gp);
       printf ("%f funti je %f kuna",gp,gp/gbp);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

//chf>hrk
    if (odabir==8) {
       system ("clear");
       printf ("franaka u kune.\n");
       printf ("KOLICINA FRANAKA:");
       scanf ("%f",&cf);
       printf ("%f franaka je %f kuna",cf,cf/chf);
       scanf ("%d",&odabir);
    }

kraj:
    return 0;
}

#include &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;cstdio&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; int main () { printf (&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot;1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@beno101

Kad san vidia toliko printf-ova odma san zna da nesto nije uredu

Probaj prvo proucit ovo pa onda napisat isti program, ako di zapnes pitaj

15 godina
protjeran
Orinem kaže...

@beno101

Kad san vidia toliko printf-ova odma san zna da nesto nije uredu

Probaj prvo proucit ovo pa onda napisat isti program, ako di zapnes pitaj

Naslov teme je Vaši Programi u C-u ne Cppu {#}

#include &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;cstdio&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; int main () { printf (&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;quot;1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0
16 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Naslov teme je Vaši Programi u C-u ne Cppu {#}

Ma ja san po default-u kuca u google c++, ali potpuno isto se pise i u c

15 godina
protjeran
Orinem kaže...

Ma ja san po default-u kuca u google c++, ali potpuno isto se pise i u c

Ti se zezaš ili šta?

Kako možeš s cout u C-u?

Ajde da čujem i to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice