Software tester / QA tester opis posla

poruka: 4
|
čitano: 2.891
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
offline
Software tester / QA tester opis posla

Pozdrav,

 

Može li netko od forumaša tko radi ovakve poslove malo opisati sam posao, koliko je zahtjevan (ili zanimljiv), da li je perspektivan, kolike su plaće u nekom rasponu... Zapravo, kako izgleda nekakav tipičan dan na tome poslu, koliko je nužno znati programski jezik aplikacije koja se testira, da li je u početku zanimljivo a kasnije monotono i slično. Pitam zato jer oglasi za takve poslove ne govore previše, uvijek piše tipa rad na zanimljivim projektima, provjera kvalitete proizvoda, dinamična okolina, posvećenost detaljima i slične "floskule" pa pitam ovdje za neka konkretna iskustva.

 

Kod juniorske pozicije, kakvi se uvjeti mogu dobiti i da li rad u UFT-u može pomoći? Koliko je ovo "lošije" (uvjetno rečeno, po plaći i perspektivi - ako jest?) od developera? Eto, ako je netko voljan opisati svoja iskustva bilo bi super, hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Software tester / QA tester opis posla

@wes1337

 

 

Nisam radio baš kao SW tester, al' imam ponešto iskustva u tome.

 

Hm, koliko je zanimljivo? Dobar je osjećaj kada moraš isprobavati dal' nešto šljaka kako bi trebalo, te dal' to radi u toj verziji softvera.

Ideš neistražen putevima.

Imaš puno pisanja dokumentacije. 

Dal' je perspektivno? Hm, to opet ovisi koja si kompanija, sa kakvim se softverom radi, kako je posložena organizacija posla itd. 

Da postoji problem kada se nešto nauči, pa se to mora opet ponavljati da postane dosadno. To je opasnost. 

Opet se moram složiti sa tobom. Naime, kompanije svašta pišu u oglasima. Sve super, a u stvarnosti nije baš tako sve super. To je posao, te mi tamo ne mora vrhunac života, nego sam došao raditi. Stol za stolni nogomet mi nije najbitnija stvar u život i mogu bez toga preživjeti. Kompanije to obično pišu da bi se lakše prevladale loše stvari. 

 

UFT? Ne znam što je to?

 

Plaće ti ovise o kompanije, te napredak u istoj. Ne mora biti loše od dev plaće. Može biti čak i veće.

Panzerkampfwagen.d-ZG.Hard work, pays off.
11 godina
online
Software tester / QA tester opis posla

Ja sam jedno 8 mjeseci radio kao tester software-a tojest testiranje za jednu mobilnu aplikaciju (tojest dvije, iOS i android verzija ) upočetku full fora i zabavno, pokušavaš doslovce breakati software na sve moguće načine, radiš sve ono što bi korisnik mogao pokušati ili slučajno napraviti, i onda to reportas dev teamu...problem je bio što smo mi imali relativno lošu komunikaciju za dev timom (klijent je bio amerikanac a developeri isto naši ali drugi grad) i onda je report išao od nas u USA pa nazad u hr do njih...i onda nakon par mjeseci postane tlaka kad stalno ponavljaš iste radnje i testiraš dali su dobre (jer se zna dogoditi da se pokvari nešto što je prije radilo) ili kad 2-3 mjeseca reportas isti bug i nikako da se riješi... Ja sam baš izgubio volju onda nakon dužeg perioda. Vjerojatno da sam radio i na drugim projektima i testirao druge stvari bi bilo lakše, i inače sada software koji mi radimo se puno manje testira i komunikacija direktna sa kolegom stol/ured do tebe, pa onda i manje dokumentacije potrebno. 

 

I dalje super za dobiti iskustvo, naučiti malo razmišljati na drugačiji način, i pritom se da dosta naučiti od developera kako se razvija software, mogućnosti platformi i slično.

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Software tester / QA tester opis posla

Ovisi ti o firmi. U nekim firmama gdje sam radio QA doslovno su radili studenti i to bilo kakvi i po mom mišljenju radili su to jako loše. Al to je bila vizija QA/Tester odjela tog vlasnika. U drugoj firmi, testeri su bili totalna brutala kako su bili dobri u svom poslu. Znali su razbiti aplikacije na nevjerovatne načine. Nisu bili ekstra programeri al su znali nešto o automatizaciji taskova, regresivnom testiranju, najčeščim sigurnosnim propustima, nešto o tehnologiji u kojoj je app napravljena uglavnom jako širok spektar specijaliziranih znanja.

Imali su jako odgovoran posao da nedostaci aplikacije ne završe na produkciji i sve je trebalo proći prvo kroz njihove ruke. 

https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2019 22:20 (andrijam).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice