Programiranje u C-u - od svega pomalo izdvojena tema

poruka: 1.661
|
čitano: 384.673
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Programiranje u C-u - od svega pomalo
KKristijan kaže...
ilija2010lukic kaže...

radi se o čistom c-u..ne radi ni jedna od ove dvije naredbe, ali mislim da mi je profesor nešto slično spominjao kao jurluk..

izbaci grešku {#}

Za njegovu naredbu tj.getch(); trebaš includead <conio.h>

dakle u includovima...#include <conio.h>

hvala ti puno evo sad radi {#}

''Znam da ništa ne znam.''
16 godina
Programiranje u C-u - od svega pomalo

programeri, moze mala pomoc? počeli smo učiti bubble sort i zadan nam je pseudokod kojeg treba implementirat u program... ja sam nekako to stavio nutra u program, ali ne radi... molim za pomoć :D

pseudo kod: 

bubbleSort(Item a[], int l, int r)

{

for i = l to r  1 do

for j = r to i + 1 do

if a[j] < a[j  1] then

exchange(a[j],a[j-1])

end if

j = j  1

end for

i = i + 1

end for

}

moj program:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jedan zadatak koji meni nije nikako jasan a glasi ovaku:

"Napisati program koji ce pomocu for petlji ispisati sljedece sare:

a)

* * *

* * *

* * *

* * *

b)

*

* *

* * *

* * * *

* * * * *

c)

* * * * * * * *

* * * * * *

* * * *

* *

Ja znam ovo normalno uraditi ali preko for petlje...

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Aliser kaže...

Imam jedan zadatak koji meni nije nikako jasan a glasi ovaku:

"Napisati program koji ce pomocu for petlji ispisati sljedece sare:

a)

* * *

* * *

* * *

* * *

b)

*

* *

* * *

* * * *

* * * * *

c)

* * * * * * * *

* * * * * *

* * * *

* *

Ja znam ovo normalno uraditi ali preko for petlje...

Programski jezik?

Inteligencija nije znanje,već mašta
16 godina
lol, pa koji je naziv ove teme? :P
Atomska bubamara
15 godina
protjeran

@Kristijan

Naziv teme?

EDIT: kolega je bio brži :)

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 22:36 (beno101).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

eh mene zanima kako ja pomocu samo printf naredbe mogu napraviti ekran slican ovome

*                                                                                                                                  *

*                                                                                                                                  *
*                                         I tu bi iso neki tekst                                                                                         *

molim pomoc!

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FiCoO kaže...

eh mene zanima kako ja pomocu samo printf naredbe mogu napraviti ekran slican ovome

pa lijepo. evo kako to izgleda u onom mom programu

printf("                      CELESTIA AND STELLARIUM FORMAT MAKER\n\n");
    printf(" ==============================================================================\n\n");
    printf("  Supported input formats: \n\n");
    printf("        0. MPC                         12. MegaStar V4.x\n");
    printf("        1. SkyMap                      13. SkyChart III\n");
    printf("        2. Guide                       14. Voyager II\n");
    printf("        3. xephem                      15. SkyTools\n");
    printf("        4. Home Planet                 16. Autostar\n");
    printf("        5. MyStars!\n");
    printf("        6. TheSky                      17. Comet for Windows\n");
    printf("        7. Starry Night                18. NASA (ELEMENTS.COMET)\n");
    printf("        8. Deep Space                  19. NASA (CSV format)\n");
    printf("        9. PC-TCS\n");
    printf("       10. Earth Centered Universe     20. Help\n");
    printf("       11. Dance of the Planets        21. Exit\n\n");
    printf("  Select option [0-21]: ");

i sad ti samo kod sebe tako umtni zvjezdice i tekst i to je to Neodlucan

Atomska bubamara
14 godina

isprike lol

Inteligencija nije znanje,već mašta

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

@jurluk

Ma nije to što on misli.

On želi ono kao što je u BASICu LOCATE ili u Pascalu Goto X,Y

Znači, kroz for petlju se ispisuju znakovi * u desno i dolje s obje strane.

Kužiš?

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a) dio zadatka ti je užasno lagan, stoga ga neću niti pisati. Evo kod za b) dio zadatka. c) dio zadatka je gotovo pa identičan b) dijelu, samo malo izmjeniš neke stvari.

#include <stdio.h>

int main()
{
    int i, j;
    int n = 0;

for(i = 0; i < 5; i++)
    {
        n++;
        for(j = 0; j < n; j++)
        {
            printf("*");
        }
        printf("\n");
    }

return 0;
}

EDIT: Ovo sam Aliseru odgovorio, da ne bi zabune bilo...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 23:18 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
14 godina
beno101 kaže...

@jurluk

Ma nije to što on misli.

On želi ono kao što je u BASICu LOCATE ili u Pascalu Goto X,Y

Znači, kroz for petlju se ispisuju znakovi * u desno i dolje s obje strane.

Kužiš?

da...ja nezelim da moram svaki put kliknuti enter da bi mi se ispisao novi red zvjezdica nego da odjednom to sve se napravi..u dev kad pisem tekston bude crven ali cim ja kliknem enter redu u kojem su zvjezdice bude crvena donji red nije

★★★★★
16 godina
FiCoO kaže...

da...ja nezelim da moram svaki put kliknuti enter da bi mi se ispisao novi red zvjezdica nego da odjednom to sve se napravi..u dev kad pisem tekston bude crven ali cim ja kliknem enter redu u kojem su zvjezdice bude crvena donji red nije

aha. onda kad prelaziš u novi red, na kraju linije samo stavi backslash, \

npr ovako

printf("                      CELESTIA AND STELLARIUM FORMAT MAKER\n\n\
 ==============================================================================\n\n");

mislim da je to ono što želiš

Atomska bubamara
14 godina
jurluk kaže...
FiCoO kaže...

aha. onda kad prelaziš u novi red, na kraju linije samo stavi backslash, \

npr ovako

printf("                      CELESTIA AND STELLARIUM FORMAT MAKER\n\n\
 ==============================================================================\n\n");

mislim da je to ono što želiš

yeap...to je to...jao jesam i ja zaboravan...kako se nisam toga sjetio{#}

★★★★★
15 godina
neaktivan
molim pomoc pomocu while napravi program koji na zaslonu ispiruje dali je 4 znamenkasti broj dali je paran, potpuno paran ili nije potpuno param...trebam sto prije
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
neaktivan
sory...s if treba
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
molim pomoc pomocu while napravi program koji na zaslonu ispiruje dali je 4 znamenkasti broj dali je paran, potpuno paran ili nije potpuno param...trebam sto prije

Što bi značilo "putpuno paran" ? Da su mu parne sve znamenke?

Ako je tako nema ti druge nego cijepat broj na znamenke i brojat koliko ima parnih.

Ako je zadnja prna, onda je broj paran, ako ima sve 4 parne onda je potpuno paran, a ako nema onda nije potpuno paran.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
moderator

Bio sad na forumu takav zadatak u Pascalu: http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/pascal-skolski-zadaci/70429.aspx?page=6&jumpto=1798100&sort=asc&view=flat

Postupak je identičan. Rješenje u C++-u:

bool potpunoParan(int broj) {    bool paran = true;   
    while (broj != 0) {        if (broj % 2 != 0) {            paran = false;            break;        }
        broj /= 10;               }   
    return paran;}

Uvijek se provjerava samo zadnja znamenka, jer se koristi modulo s 2 (broj % 2). No, da bi provjerili i ostale znamenke, jednostavno trebamo dijeliti s 10 - time smo uklonili zadnju znamenku broja i onda predzadnja znamenka postaje zadnja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 13:15 (mbaksa).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Bio sad na forumu takav zadatak u Pascalu: http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/pascal-skolski-zadaci/70429.aspx?page=6&jumpto=1798100&sort=asc&view=flat

Postupak je identičan. Rješenje u C++-u:

bool potpunoParan(int broj) {    bool paran = true;   
    while (broj != 0) {        if (broj % 2 != 0) {            paran = false;            break;        }
        broj /= 10;               }   
    return paran;}

Uvijek se provjerava samo zadnja znamenka, jer se koristi modulo s 2 (broj % 2). No, da bi provjerili i ostale znamenke, jednostavno trebamo dijeliti s 10 - time smo uklonili zadnju znamenku broja i onda predzadnja znamenka postaje zadnja.

puno hvala, no nakraju sam i sam uspio riješit, no nešto malo drugačije, ali funkcionira :D

14 godina

evo ja sam svoju soruce datoteku napravio do kraja i sada me zanima jeli moguce i kako da mi program lijepo izgleda, znaci kao svi ostali programi a ne da mi ga pokrece u crnom ekranu..nesto kao templete..postoji li takvo sto i ako postoji moze link?

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zna netko, kako se rade driveri za neki kontroler?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Koji OS?

Za windows ces trebati Windows driver SDK (ili kako ga vec zovu u najnovijoj verziji), poznavanje C-a ili C++-a, assemblyja, samog uredaja za koji pises driver, te naravno i operacijskog sustava za koji pises driver (na API razini, pa i nize).

Evo ti nekih primjera:

http://www.acc.umu.se/~bosse/

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms809956.aspx

http://www.codeproject.com/KB/system/driverdev.aspx

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 17:57 (rustweaver).
14 godina
FiCoO kaže...

evo ja sam svoju soruce datoteku napravio do kraja i sada me zanima jeli moguce i kako da mi program lijepo izgleda, znaci kao svi ostali programi a ne da mi ga pokrece u crnom ekranu..nesto kao templete..postoji li takvo sto i ako postoji moze link?

★★★★★
15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
FiCoO kaže...

Ovako, ako je cisti C u pitanju onda bi ti ovo bio ok izbor:

http://www.winprog.org/tutorial/

To bi ti bio moj savjet, ali imas tu puno svacega od MFC-a do WxWidgets-a, GTK-a i slicnih biblioteka...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

To bi ti bio moj savjet, ali imas tu puno svacega od MFC-a do WxWidgets-a, GTK-a i slicnih biblioteka...

Može i Qt.

14 godina
rustweaver kaže...
FiCoO kaže...
FiCoO kaže...

da..programirao sam u "cistom" C samo sto se nisam snasao bas na ovom sajtu...tu su samo tutovi ili posroji neki program za takvu izradu ili se to isto ubaju u kod?

★★★★★
15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

da..programirao sam u "cistom" C samo sto se nisam snasao bas na ovom sajtu...tu su samo tutovi ili posroji neki program za takvu izradu ili se to isto ubaju u kod?

A nije ti bas izrada GUI-a za konzolnu aplikaciju poput izrade skina za neki player :D

Ukratko cijeli program ces morati prepraviti tako da koristi GUI umjesto ispisa u konzolu. Postoje dialog designeri s kojima mozes dizajnirati izgled programa, ali to je samo izgled.

Moj savjet ti je da krenes s tutorialima na onoj stranici, imas gotov kôd za svaki od njih koji mozes detaljno secirati i upoznati se s radom GUI aplikacija.

17 godina
neaktivan

GUI ti se isto programira {#}

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Zvjerkan kaže...

Koji OS?

Za windows ces trebati Windows driver SDK (ili kako ga vec zovu u najnovijoj verziji), poznavanje C-a ili C++-a, assemblyja, samog uredaja za koji pises driver, te naravno i operacijskog sustava za koji pises driver (na API razini, pa i nize).

Evo ti nekih primjera:

http://www.acc.umu.se/~bosse/

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms809956.aspx

http://www.codeproject.com/KB/system/driverdev.aspx

Hvala lijepa... {#} da za windows jer želim napraviti kontroler s mikro procesorom koji će imati svoj program za izvršavanje radnji i onda komunicirat s kompom i davat mu podatke, ovo za kontroler znam napraviti, c znam ono onak malo, al valjda če poslužit, e sad, driveri mi ne znače ništa bez aplikacije za to el tako?

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

e sad, driveri mi ne znače ništa bez aplikacije za to el tako?

Pa naravno :D

Treba ti nekakav program koji ce davati naredbe driveru. Driver je samo posrednik izmedu nekog komada hardvera i OS-a. Driver je jedini komad kôda u OS-u od kojeg se ocekuje da zna "razgovarati" sa svojim specificnim uredajem. On korisnicke zahtjeve prevodi hardveru, i odgovore hardvera prevodi korisniku.

E sad, bitno ti je i u toj cijeloj prici kako taj svoj uredaj spajas na racunalo, USB? LPT? Serial? PCI?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice