Program sa excelom

poruka: 9
|
čitano: 4.411
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Program sa excelom

Pozdrav svima!

Molio me danas jedan prijatelj da mu napravim neki program za posao, koji bi bio dosta jednostavan, a komunicirao bi sa Excellom. Trebalo bi omogućit odabir stavke (vozača), automatsko dodjeljivanje drugih stavki (kamiona i kontejnera koji su slobodni), sve to zapisati u tablicu u Excellu, i omogućiti ispis. No, ja ne znam kako povezati program sa excellom, pa ako netko zna neka mi se javi na pm.

Prijatelj je izradu programa spreman i platiti.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Program sa excelom

Ako je tako jednostavno onda neka koristi VBA i Access platformu . . . Mislin da tamo se komunicira sa Excelom, ali ako ne onda je import u Access bazu samo dva klika mišem!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Program sa excelom
Luuka kaže...

Pozdrav svima!

Molio me danas jedan prijatelj da mu napravim neki program za posao, koji bi bio dosta jednostavan, a komunicirao bi sa Excellom. Trebalo bi omogućit odabir stavke (vozača), automatsko dodjeljivanje drugih stavki (kamiona i kontejnera koji su slobodni), sve to zapisati u tablicu u Excellu, i omogućiti ispis. No, ja ne znam kako povezati program sa excellom, pa ako netko zna neka mi se javi na pm.

U dialogu Add new data source odabereš ODBC i tu excel file, tada će ti se pojaviti prozor u kojem nađeš svoju excel datoteku i to je to.

17 godina
moderator
Joco55 kaže...
Luuka kaže...

Pozdrav svima!

U dialogu Add new data source odabereš ODBC i tu excel file, tada će ti se pojaviti prozor u kojem nađeš svoju excel datoteku i to je to.

Vidis, to mi uopce nije palo na pamet. Koristenje ODBC-a znaci da moze program napraviti prakticki u bilo kojem programskom jeziku/razvojnoj okolini koja podrzava ODBC pristup bazama podataka - a mislim da takvih ima mnogo.

16 godina
neaktivan

Ne pratim vas baš... a ovo bi (koliko sam skužio frnda) trebalo omogućit, nakon odabira tog što treba, kreiranje excel dokumenta sa tablicama, i printanje istih. Nije mi niš previše reko, ako netko zna kako bi se nešto takvo napravilo, neka me kontaktira preko pm-a pa ga spojim sa frendom.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Program sa excelom

OK, ali ako mu netko napravi "pravu" aplikaciju (desktop ili web, svejedno u ovom trenu) zasto bi onda radio izvoze u Excel? i od tamo ispisao?

zasto ne ispis iz same aplikaicje?

uglavnom, zasto je Excel u igri? bas "MORA" biti li je to samo necija zelja/ideja/prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Program sa excelom

BTW umjesto ODBC-a možeš koristiti excell interoop.

Add Refference i pod tabom Com odabereš Microsoft Excell Object Library.

Ovo ti je kompliciraniji pristup međutim imaš mnogo više mogućnosti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sasa kaže...

OK, ali ako mu netko napravi "pravu" aplikaciju (desktop ili web, svejedno u ovom trenu) zasto bi onda radio izvoze u Excel? i od tamo ispisao?

zasto ne ispis iz same aplikaicje?

uglavnom, zasto je Excel u igri? bas "MORA" biti li je to samo necija zelja/ideja/prijedlog?

Pretpostavljam da njemu, kao i vecini krajnjih korisnika, odgovara xls format, jer npr. u Excelu mogu vrlo lako sortirati, grupisati, filtrirati i raditi razne proracune.

Mozda ne bi bilo lose da ti taj prijatelj napise tacno sta mu treba, sa sto vise detalja i to okacite ovde, pa ce se valjda naci neko ko moze ispuniti zahtjeve.

Pozdrav..

15 godina
neaktivan
Program sa excelom

Možes to napraviti pomoću csv datoteke koje exel otvara, a jednostavno je napraviti program koji radi sa njom. Moja preporuka Python i csv datoteke ako čovjek baš želi otvarati u exelu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice