imam 12 niti u programu...u slucaju odredjenog dogadjaja u jednoj od niti potrebno je poslati poruku serveru, i dok se ceka odgovor od servera treba pauzirati rad svih niti...nakon sto odgovor stigne simulacija se nastavlja...Zna li neko kako se moze odjednom zaustaviti rad grupe niti iz jedne niti???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Windows?
Ovdje popis svih API funkcija za rad sa procesima i nitima:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms684847%28v=vs.85%29.aspx
imam 12 niti u programu...u slucaju odredjenog dogadjaja u jednoj od niti potrebno je poslati poruku serveru, i dok se ceka odgovor od servera treba pauzirati rad svih niti...nakon sto odgovor stigne simulacija se nastavlja...Zna li neko kako se moze odjednom zaustaviti rad grupe niti iz jedne niti???
Da bi niti međusobno komunicirale mora postojati neki zajednički resurs (varijabla), a za komunikaciju s dijeljenjim resursima u nitima se koristi kritična sekcija. Kada jedna od niti uđe u kritičnu sekciju ostale čekaju dok ona ne završi. U tom trenutku možeš provjeriti da li postoji komunikacija s serverom te po potrebi sve ostale niti suspendirati odgovarajućom članskom funkcijom (Wait, Suspend i sl..).
O tome sam prije par mjeseci snimio video za svoje studente pa pogledaj:
Nije uopće bitno što se koristi C++ Builder, već ako skužiš princip lako ćeš ga implementirati u bilo koji programski jezik (istu stvar primjerice ima C# pomoću lock-a).