Problem sa DevC++

poruka: 11
|
čitano: 1.997
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa DevC++
pitanje

Bok ljudi, imam problem, nabavio sam si DevC++ te sam ga instalirao na laptop. Jucer pokusam napisati neki program i vec na prvoj liniji koda problem.

Kada stisnem "Alt+," trebao bi dobiti ovaj simbol < a kada stisnem kombinaciju "Alt+. onda bi trebao dobiti > 

Ako napisem #include neće mi napisat <, a kad stisnem kombinaciju tipki za > tada mi se na početku linije postavljaju \\ kao da hocu dodavat komentar.

Ako netko zna u cem je problem, tj. kako to ispraviti molio bi da tu pojasni.

Tek bi trebao pocet radit sa devc++ a vec problemi 

Hvala i lijep pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa DevC++

da nije mozda Alt Gr?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa DevC++
autorov komentar

Probao i to al nije :(

17 godina
neaktivan

Znak < i > taj kod mene na lapu dobijem stiskanjem shift +>  dobijem > ,a samo < na lapu je to.
AltGr + f ili g dobijem [] a shift + 3 dobijem # ,komentari shift + 7  dobijem //,a nalpu je shift -> strelica velika.
Ne znam kakve ti oznake imaš.

Edit::Jedino postavke tvoje tipkovnice ili lapa su drugačije,mislim da nije do Dev-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 13:18 (v_maxcpp).
17 godina
Kaiser1 kaže...

Probao i to al nije :(

Pozdrav

Neznam nisam baš previše koristio DevC++, ali pogledaj negdje u postavkama koja tipkovnica ti je uključena (HR, ENG ili koja treća) ili neki encoding ili nešto slično što postoji u tom IDE-u.
Sigurno je neka nebuloza, znam jednom sam ga instalirao i sve je radilo bez problema. Nebi znao
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
17 godina
protjeran

definitivno postavke tipkovnice. Inače, radi čega koristiš DevCpp? Jest da je free, ali stvarno mu fali masa stvari

ako nešto ne ide uzmi veći čekić
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa trebao bi ga pocet koristit, a to zbog kolegija programiranje, sad sam instalirao Microsoft Visual 2005. Vidim da tipke rade al tek je instaliran tak da ne znam jel bude dobar :)

17 godina
Problem sa DevC++

Visual studio je pravi IDE, svjetlosnim je godinama ispred Dev-C++a. Ali, za prevesti par linija koda i nije tako nužan (Dev-C++ i CodeBlocks su dobri za to :D )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa da, htio bi koristit DeV, evo sad ga instalirao na burazovo (desktop) računalo i radi, a ja bi Dev koristio na laptopu . Idem dalje kopat po tome.

17 godina
neaktivan
Problem sa DevC++

Probaj ubacivat znakove preko ASCII koda.. nadji na internetu, skini i radi preko njega.. koristi se tako da drzis alt i utipkas broj koji stoji pokraj odredjenog znaka.. npr za + ti je potrebno drzat alt i utipkat broj 43.. zatim pustis i ispise ti znak..

Fas est et ab hoste doceri!!

0 0 hvala 0
17 godina

Evo mislim da sam našao. Odeš na 'tools' - 'configure shortcuts' - 'edit:comment' i isključi tu opciju.Tj. makni shortcut. Nakon toga bi trebalo raditi. Pozdrav

AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice