Pocetnik Android programiranje

poruka: 3
|
čitano: 2.573
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ljudi pozdrav,

Imam jednu molbu pa ak ni problem svaki komentar i prijedlog je dobrodosao. 

Naime u IT-u sam par godina .. imam mcitp, mcsa .. server 2008, virtualizacija... dost certifikata i svega .. imam fakultet ... hrpu volje za ucenjem i bez posla trenutno. ?! Da ... hrvatska stvarnost. .. 

Javljam se na natjecaje .. svugdje prolazim sve .. engleski perfektno .. nista nigdje .. e sad to je sve nebitno ... jer za poslove kolko vidim sve se traze programeri developeri i slicno. Tu nema da je informaticar od Mileta s drugog kata mali .. koji zna stavit windowse i postimat ruter. Dost mi svega i imam vremena i volje jos da sad sa 32 godine probam nauciti programiranje. Jer opcija je ili ic van trazit posao ili se probat eto orjentirat na neke drugo. Znao sam programirati u Pascalu i u Visual Basicu ... istina od studentskih dana nisam taknuo programiranje. Razumijem logiku opcenito kuzim kaj je programiranje. Nikad nisam radio u Javi. 

Molio bi nekoga da me evo uputi od kud krenuti. 

Jesu dobri ovi tutoriali za pocetak: 

http://developer.android.com/training/index.html

Nabavio sam neke cbt video materijale i slicno ... natrpo se knjigama ... 

Hocu eto to probat ..imam sad vremena .. nesto ustedjevine a i fus neki uleti  ...pa imam malo lufta . .i kaj mislite se isplati to opce probat .. i kolko opce vremenski to moze trajat . . znam da je debilno pitanje .. jer sve je to individualno . .al ono neka procijena . .kaj mislite . . 

Puno Vam svima hvala .. 

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pocetnik Android programiranje

Meni je to jako sumnjivo da uz sve te certifikate i faks ne možeš naći posao jer velika većina ljudi ima ili jedno ili drugo a rijetko oboje, tako da za posao admina bi trebao imati super kvalifikacije.

Ako si već toliko novaca i vremena uložio u sve te admin certifikate ne vidim zašto sad najednom želiš od svega toga odustajati i prebacivati se na programiranje? Samo zato što trenutno u svom polju ne možeš naći posao? Ne vidim logiku. Usto, prije ćeš naći posao za svoje polje rada na kojemu već imaš određena znanja i kvalifikacije nego da sada sve ideš ispočetka i počinješ učiti programirati. Također, sam tvoj pristup nema logike - ako si se već školovao za certifikate poput mcitp, ms server itd. zašto onda ne napraviš slično i sa programiranjem i odeš se školovati tako da imaš neki službeno priznati certifikat, već sad najednom ideš na samostalno učenje koje nije za početnika i vjerojatno će biti uzrok mnoštva rupa u znanju.

A i sama tvoja motivacija za učenje programiranja - novac, sama po sebi vrlo vjerojatno govori da će tvoje učenje biti teško ako uopće uspješno. Bez ljubavi prema tom poslu i volji da satima sjediš za nekim problemom dok ga ne rješiš (a da niti ne primjetiš da su sati prošli) nećeš baš polučiti puno uspjeha. Programiranje nije nešto što se može naučiti preko noći niti ikakve knjige "C/C++/C#/JAVA sve za 21 dan" i sl. tu ne mogu pomoći. Za biti dobar programer trebaju godine iskustva, i to čak i onima koji nešto malo toga već i znaju. Stoga, moj ti je savjet da se okaniš toga i radije se posvetiš onome što te očito od samog početka zanima - administracija.

15 godina
neaktivan

gle vidi .. stvarno je tak .. da ne objasnjavam .. bio u firmi odrzavao .. ad group policy ... file server . .pa sve do popravaka kad word ikona nestane s desktopa :) :) ... mrezni printeri bla bla bla . .placa isla dole nekoliko puta ekipa lagano odlazila . .na kraju sam ja radio posao za trojicu .. cak i nekakve excelice . .i planove i svasta?! . . .pa digo sidro i ja . .e sad . . rekoh imam ustedjevine .. bavim se jos necim . .uz posao . .a i svjetsko prvenstvo ce sad :) . .

dakle .. eto mene zanima . .da se malo i tim pozabavim ..

jer administriranje . .se srozalo . .place su cca 4.5-6k .. slabo se napreduje . .tocnije zaglibis u nekoj firmi ko ja . .i nisi ni svjestan da ti vrijeme prolazi .. a ti stagniras .. ili nazadujes .. eto zanima me nesto novo . .cist da vidim .... 

i da novac je jedina motivacija .. svaki posao volim tocno onolko kolko sam placen . .jer od entuzijazma ... kredit zaba-i se nebude vracao  . kolko vidim . .knjiga . .Head First Java dosta ljudi ... predlaze . .

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice