A little pawn that could

poruka: 48
|
čitano: 23.282
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: A little pawn that could
macgyver 53 kaže...

Evo upravo sam isprobao igru na prvoj konfi pod moj pc i imam 400 fps-a {#} Btw baš ste me nasmijali kad ste me podsjetili na igru Battle4Life koja se radila u engleskom programskom jeziku {#} A što se tiče vaše igre samo tak nastavite {#}

Hvala na "feedbacku". Izgleda da igra malo favorizira nvidiu (vjerojatno samo zato što je engine baziran na openGL-u). Pretpostavljam da ce minimalni zahtjevi biti single core na 2ghz, 1gb rama i prakticki bilo kakva graficka koja podrzava OpenGL 2.0. Najslabije računalo na kojem je igra isprobana je bilo Celeron D (2.8ghz), 1gb rama i 7600gs, radilo je u zadovoljavajucih 40-50fps-a.

Potpis
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Nije subota, no je četvrtak. Divno.

Jos se malo brinem o brzini izvođenja, pa je spreman i novi demo. Sada vecinom radim na online multiplayeru, a to jos nije spremno pa nije ponudjen u demou.

Sada je uvrsten benchmark u igru. Samo igrajte igru, kada ste isprobali sto vise levela (nije potrebno, ali sto vise levela, to vise informacija imam), pritisnete tipku "B". U C:\Users\*ime*\Documents\ALPTC\BenchMark ce se stvorit *ime*.txt koji sadrzi podatke o FPS-u, brzini ocitavanja, vasoj grafickoj i tako to.

Loading time: 3.20524s

GPU vendor: ATI Technologies Inc.

GPU renderer: AMD Radeon HD 6700 Series

OpenGL version: 4.4.12967 Compatibility Profile Context 14.200.1004.0

GLSL version: 4.40

BenchMark generated on: [21:32:56], 17.7.2014

Zone 0 FPS: 201.4857

Zone 1 FPS: 643.7534

Zone 2 FPS: 762.8448

Zone 3 FPS: 409.3709

Zone 4 FPS: No Data

Zone 5 FPS: No Data

Zone 6 FPS: 432.713

Zone 7 FPS: No Data

Zone 8 FPS: No Data

Zone 9 FPS: No Data

Ako vam za neku zonu pise "No Data", to znaci samo da niste bili u tom lvl-u (munuu). Bio bih vam jako  zahvalan kad bi mi dali vase rezultate.
PUNO HVALA

DOWNLOAD 

EDIT: nekoliko je osoba stiglo skinut verziju sa bugom koji onemogucava pokretanje (sada je popravljeno), skinite ponovno, sad ce valjda radit hehe 

EDIT 2: danas, 19.7., nema redovitog posta o igri jer je moja graficka odlucila prestat radit, post mozete ocekivat sutra/prekosutra/zapardana, hvala

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 23:36 (Luka Ivanković).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Bas me u subotu graficka pocela zezat. Proso je cijeli dan dok nisam skuzio gdje je problem. Od onda do danas sam bio u "bedu", ali danas sam shvatio da moram nastaviti sa svojim zivotom bez obzira na graficku karticu.

Sad malo ozbiljnije. Doista, graficka mi je crkla i to mi je stvarno unistilo volju za radom na par dana. Jucer sam igru isprobao na jednom starijem racunalu i vidio da igra radi stvarno dobro (Celeron D 2.53ghz, 1gb, 7600gt) (puno bolje nego na laptopu iz 2011.). Ocitavanje je bilo malo duze (12s), ali mislim da je hdd u katastrofalnom stanju. To me potaklo na jos malo optimizacije pa je sada moguce odrediti velicinu tekstura prije pokretanja igre (teksture su i dalje pune velicine u igri, ali prije citanja se njihova velicina smanjuje ako je tako potrebno).

U iducem demo-u (koji bi trebao biti dostupan u subotu (ako druga graficka prezivi do onda{#})) ce biti svi zvukovi i 99% tekstura/modela pa cu objavit tablicu (tekst dokument, tu ce bit samo link) sa rezultatima bencmarka na svim racunalima kojima imam pristuo (i rezultate koje mi vi posaljete).

Celeron D 2.53ghz (jedna jezgra), 7600gt, 1gb ram:

Loading time: 12.86714s

GPU vendor: NVIDIA Corporation

GPU renderer: GeForce 7600 GT/PCIe/SSE2

OpenGL version: 2.1.2

GLSL version: 1.20 NVIDIA via Cg compiler

BenchMark generated on: [6:48:39 AM], 23.7.2014

Zone 0 FPS: 31.9942

Zone 1 FPS: 108.2822

Zone 2 FPS: 115.5098

Zone 3 FPS: 109.463

Zone 4 FPS: 66.50549

Zone 5 FPS: 57.92037

Zone 6 FPS: 73.75112

Zone 7 FPS: 78.49732

Zone 8 FPS: 74.4099

Zone 9 FPS: 61.8476 

Hvala na citanju sada vec povece kolicine spama. 

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 21:39 (Luka Ivanković).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Malo sam zanemario rad na igri u proslih par dana.

Sada sam integrirao svu glazbu (pa je igra sada malo veca). 

Na slikama se vidi stvaranje bacvi (prvo nastane taj plavi stup, siri se i rotira, a nakon sto se povuce ostane bacva). Bacve se stvaraju nasumicno i daju power-upoce kad se pokupe (jos ne, sad samo stoje). Trebale bi se stvarat samo na poljima na koja se moze stat, ali izgleda da sam zaboravio jedno if grananje pa se sad stvaraju svugdje hehe.

Razvijam i online multiplayer. Sada to radi, ali nisam siguran je li to ispravan pristup (preko .net socketa), pa ako neko ima kakav link na kakvu knjigu ili clanak (ili jos bolje, vlastito iskustvo) o razvoju multiplayera u igrama, bio bih jako zahvalan kad bi mi ga poslao. Hvala. (ne tutorial, nego cisto informativni clanak o ispravnom nacinu)

Potpis
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Ništa od mog sna da nema loadanja unutar igre (da se sve loada prije pocetka) zbog odlicne glazbe (jos jednom hvala Paolo). Tako da ce se sada glazba loadati prije odabira lvl-a (osim prve skladbe koja svira u pozadini menua).

Font je sada Celtic Hand Font  (cini se fora).

U zadnjih 10 dana sam tek malo radio na AI-u i jos par stvari, malo mi ponekad usfali motivacije, ali mislim da ce igra biti gotova u rujnu, valjda{#}.

Dodano je jos par zvukova.

Sto se online igre tice, mislim da cu ic sa .Net socketima.

Buduci da je igra od pokretanja teme podosta napredovala, ime mi se cini malo glupo. Pa vas molim da mi predlozite vasu ideju za ime (i ja cu isto mislit hehe) i tako osvojite mjesto u creditsima igre koju niko nikad nece samovoljno igrat.

Hvala na sugestijama i citanju ove dosade.

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ne budi tako skroman, jer inače ljudi nemaju volje ni za dovršiti najjednostavniju igru u već postojećem enginu, a kamoli da se ide raditi novi, svoj. Znam jer sam ja taj :D
Svaka čast na tome, i tko zna, možda jednom budeš developer neke AAA igre. :)
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
A little pawn that could

Ako se prodaju razna s*anja na steamu,ne vidim zašto se ovako fora igra nebi prodavala/igrala! :D

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Puno hvala na pozitivnim komentarima (prihvacam i one negativne). Ipak, ciljati na na Steam je ipak malo preambiciozno. I sam vidim da puno stvari prolazi Greenlight (upitne kvalitete), ali ne bih bio sretan kad bi moja igra bila jos jedna u nizu losih indie koje zagadjuju steam. Brine me i izgled igre, ja nisam bas na "TI" sa crtanjem, ali i umjetnosti opcenito. Sve modele radim sam, a teksture slikam mobitelom. Mozda bi bilo lakse da znam crtat{#}

Evo par slika koje prezentiraju nacin kako se prezentira prica u igri. Jos cu malo razmisliti o fontu, mozda malo smanjiti unutarnji outline (inline?).

( svjetlo se rotira i obasjava kamen u poazdini)

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A little pawn that could

Što se tiće modela i tekstura, to vjerojatno možeš promijeniti i kasnije. Također ako bi igra bila komercijalna,možda bi netko pristao ti raditi modele za neki postotak od prodaje.

Usput,možda bi trebao smanjiti ovu teksturu trave okolo jer je dosta mutna.

Na žalost ne mogu pokrenut igru na linuxu da je isprobam :(

Možeš mi napisat jel je što potrebno instalirati priej pokretanja? Npr. vcrun ili tak neš?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 19:34 (zerocool12).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Što se tiće modela i tekstura, to vjerojatno možeš promijeniti i kasnije. Također ako bi igra bila komercijalna,možda bi netko pristao ti raditi modele za neki postotak od prodaje.

Usput,možda bi trebao smanjiti ovu teksturu trave okolo jer je dosta mutna.

teksuturu trave na ovom levelu koji se vidi na zadnjih par slike (ovaj sa animiranom visokom travom)? Je malo niske rezolucije (1024x1024 za sve). Ima ju snimljenu u .psd formatu pa cu ju samo snimit kao vecu.

Hvala na sugestiji

Nek ova igre jos ostane na mom "artu". Za iducu cu vec nesto smislit. 

EDIT: (linux dio)
podrska za linux nije iskljucena, buduci da je engine moj i da se graficki dio temelji na OpenGL-u (zvucni na OpenAL-u), jedina zapreka koja stoji pred linux verzijom igre je moje (ne)iskustvo rada i poznavanja linuxa
Mozda jednog dana... hehe 

EDIT2: stvarno nemam nikakvog iskustva s linuxom (15-20 minuta ukupno hehe), tako da sam morao guglati sto je vcrun, stvarno nezz

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 19:38 (Luka Ivanković).
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Zadnjih par dana sam na moru pa mi je "workflow" poremecen zbog laptopa. Doslo je do par izmjena u sustavu pojacanja. Do sada je trebalo stat na bacvu da se dobijek powerup. Mislim da je to previse nasumicno jer se bacve stvaraju nasumicno, a i sam powerup u bacvi je nasumican.

Novi sustav:

Bacve se skupljaju. Postoje 3 power upa koja se mogu aktivirat bacvama, ali ih je potreban razliciti broj. 

1 bacva - u iducih 10 sekundi se tajmer resetira na 10 sekundi ( a ne na 5 kao inace)

3 bacve - uruse se neka polja (sansa za pojedinacno polje je 1/3) (polja na kojima su likovi se sigurno zadrzavaju) (ovo moze biti stetno i za pokretaca)

5 bacvi - 10 sekundi igrac moze stajati i na vec srusena polja

Ovo je generalno i za sada, postoji mogucnost malih izmjena trajanja, sansi i tako to. 

Mislim da ovo unosi jos malo taktike u igru i da ju cini malo zabavnijom. 

Mislio sam uploadat neki build, ali mi je kolicina prometa na mobilnom internetu mala pa cu to napravit kad se vratim kuc. 

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 13:09 (Luka Ivanković).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Stvarno se dugo nisam javljo. Škola je pocela, pa je rad malo usporen. Nadam se da ce igra biti gotova prije rođendana (kraj listopada), pa da mogu govorit da sam ju zavrsio sa 16 godina {#}.
Povecana je rezolucija trave u prvom lvl-u (hvala zerocool12).

Napravio sam i jedan trailer/feature video, volio bih da ga pogledate i mozda malo "šerate". Hvala

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 20:10 (Luka Ivanković).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Odlucili smo napraviti jos jedan mod igre. Skuzili smo da je story mod sam po sebi dosadan (jedino sto se radi je borba protiv ne bas najpametnijeg AI-a ikad). Inspiraciju vuce iz bezbrojnih infinite runnera s mobilnih platformi i ujedno objasnjava putovanje do levela. Polja se sada generiraju nasumicno (i to lose (vidi se na slici) heh), ali bi inace trebala biti ranije definirana. Tu ce bacve sluzit za ubrzanje i usporavanje (buduci da se pijun krece samostalno, mi upravljamo samo lijevo-desno). Pozadina je za sada samo ova trava, ali bit ce tu i pokoje drvo ili viseci most (ili tako nes) (prakticki sve sto vidite je napravljeno jutros, izgledat ce duplo bolje do navece {#}).

Hvala na paznji i citanju ovih gluposti.

btw, svaka sugestija i kritika je apsolutno dobrodosla. 

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Ovo je sada stvarno ogromni razmak, ali eto, skolske obveze polako pritiscu.

Ovaj vikend sam se s dvojicom prijatelja pridruzio ovom jam-u (u ovom slucaju nesto kao natjecanje). Najboljih 10 ce igrati PewdiePie. Iskreno, nisam neki obozavatelj (pogledao sam mozda nekoliko videa), ali publicitet koji on moze dovuci je ogroman. Napraviti igru u 3 dana nije bilo lako, ali smo se odlicno zabavili. Evo i jedan videjic (racunajte na to da smo na igri radili od petka): 

Hvala,

bilo bi mi jako drago kad bi glasaovali za nasu igru: http://jams.gamejolt.io/indiesvspewdiepie/games/grass-is-no-more/39614 (ako nemate racun na gamejoltu, on se moze napraviti tu http://gamejolt.com/ (mozete se povezati sa facebookom ili twitterom )) HVALA

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 10:17 (Luka Ivanković).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Opet malo spamam, ali vas sve jos jednom pozivam da potrosite minutu (i manje) vremena i pomognete meni i prijateljima na ovom "natjecanju". Za sada ne stojimo loše, ali nam treba još glasova.

Upute za glasanje su tu, a najbolje da pogledate mali video (cca. 30 sekundi) kako glasati, nalazi se na stranici:

http://lengine.org/ginm.html

PUNO HVALA SVIMA

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

Hvala na pracenju ove igre. Kao sto se vjerojatno da zakljuciti, ovo je bio povelik zalogaj za mene. Obecao sam (najvise sam sebi) vise nego sto sam mogao napraviti.

Sve obecano je radilo, ali kad je trebalo doci do poliranja nastali su problemi.

Nastavio sam sa razvojem igara, bacite pogled na vec dovrseni Grass Is No More: http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/grass-is-more/223742.aspx

Hvala na paznji i protracenom vremenu citajuci ovu temu hjehje...

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A little pawn that could

U klasicnom BOL stilu ozivljavam temu staru gotovo godinu dana radi potpuno nebitne poruke.

Igra nikad nije dovrsena, a vi ste mi poprilicno pomogli, pa mislim da je posteno da dobijete najnoviju verziju igre.

http://www.mediafire.com/download/au2586p883r1ras/ALPTC-demo-rel.zip (200mb) (igra ne sadrzava mape, napravite jednu u editoru)

Ova verzija sadrzava glazbu forumasa PaoloDP. Njemu posebno hvala.

http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

U klasicnom BOL stilu ozivljavam temu staru gotovo godinu dana radi potpuno nebitne poruke.

Igra nikad nije dovrsena, a vi ste mi poprilicno pomogli, pa mislim da je posteno da dobijete najnoviju verziju igre.

http://www.mediafire.com/download/au2586p883r1ras/ALPTC-demo-rel.zip (200mb) (igra ne sadrzava mape, napravite jednu u editoru)

Ova verzija sadrzava glazbu forumasa PaoloDP. Njemu posebno hvala.

Posebno hvala tebi na tome :)

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice