Zanima me u kojem programu mogu raditi nešto kao što je Malwarebytes-antimalware ili avast ili nešto treće.....znam raditi u vb-u ali mi se to ne čini baš kao neki jezik za napredno programiranje
U kojem programu mogu raditi neke druge programe?
- poruka: 26
- |
- čitano: 4.746
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me u kojem programu mogu raditi nešto kao što je Malwarebytes-antimalware ili avast ili nešto treće.....znam raditi u vb-u ali mi se to ne čini baš kao neki jezik za napredno programiranje
programski jezik - C ili C++
alat - visual studio (windows platforma)
a u kojem je bolje radit u C ili C++
pretpostavljam da je C++ jači
znaš li išta o tim programskim jezicima?
ne
zato sam se obratio vama :)
ne
zato sam se obratio vama :)
e trebaš sjesti i puuno učiti, ne očekuj da ćeš išta moći napraviti bez barem godinu dan učenja
pa dobro al da počnem učiti trebam znati u kojem programu je najbolje raditi...pa onda C ili C++? :)
pa dobro al da počnem učiti trebam znati u kojem programu je najbolje raditi...pa onda C ili C++? :)
nije baš najbolje početi u njima, radije kreni sam nekim Basicom ili Pascalom, kad njih ''naučiš'' onda možeš početi s ovim, kažem nema ništa bez puuuno učenja.
ok
možeš početi sa C++ samo nemoj očekivati da češ slagati neke kompleksne aplikacije za 3 mjeseca.
pogotovo stvari kao što su antivirusi ili malwarebytes i sl.
međutim, ako želiš raditi poslovne aplikacije i zarađivati relativno "brzo" onda ti je najbolje krenuti sa C# i proučavanje dotNet-a (ASP.NET, ADO.NET, MVC,...).
Engleskom
Za takve programe ti nije dovoljno samo znati programirati jer su to programu koji moraju imati korjene duboko u sistemu. Moraš jako dobro poznavati i sam OS za koji radiš.
Ako te programiranje zanima, uči, uči, uči, ali nemoj sebi postavljati takve ciljeve. Često je bolje riješavat jednostavni problem stalno ispočetka na jednostavnije i efikasnije načine neko forsirati kompliciranije programe.
nije baš najbolje početi u njima, radije kreni sam nekim Basicom ili Pascalom, kad njih ''naučiš'' onda možeš početi s ovim, kažem nema ništa bez puuuno učenja.
Nema nikakvog razloga zašto bi bilo bolje početi s basicom ili pascalom, a ne s c-om. Još je teže preći s basica na c++, c# ili javu nego s c-a. Basic zna ostaviti neke negativne navike vezane za branching.
P.S. @F1-IVO: but
Engleskom
koji car
XD
i u jednom i u drugom...
Nauci ti programirati,(razmisljati kao programer) a izbor jezika ce ti onda biti ovisan o zadaci. Kad naucis razmisljati kao programer, to ce znaciti da si isprobao i savladao bar 5-6 jezika. a onda si na konju....
evo malo sam proučavao c# i .net....kakav koristan program mi preporučate da napravim na kojem bih mogao i malo zaradit ;)
evo malo sam proučavao c# i .net....kakav koristan program mi preporučate da napravim na kojem bih mogao i malo zaradit ;)
A je si li naučio što je OOP, nasljeđivanje, poliformizam, enkapsulacija?
OOP donekle a ovo ostalo ne. :D pa ipak radim tek mjesec i pol
haha, i ti bi zarađivao?
trebaš učiti i vježbati barem 5 godina da imaš profita od toga
Zato sam te i pitao jer sam naslutio da još nisi savladao osnove.
Ovo su osnove osnova i to moraš shvatiti u potpunosti. Većina ljudi koji počmu prog. odmah misle da su oni neki novi Bill Gates, ali "oparit" se u prog. ili bilo kojem drugom poslu zahtijeva mnogu truda i vremena i opet nije zagarantiran uspjeh.
a jel mi možete preporučit neku knjigu gdje bih mogao više o tome saznati?
Imaš na www.knjizara.hr 2 ili 3 knjige o programiranju u c#-u, također imaš na profilu ili na mis-u, a ako ne planiraš kupovati knjige imaš na GoogleBooks-u dosta literature, ili možeš nabaviti preko torrenta...
al to su vecina knjiga za 2005 i 2008...jel je velka razlika između njih i 2010?
al to su vecina knjiga za 2005 i 2008...jel je velka razlika između njih i 2010?
Tebi bi bila dobra knjiga i za 1995. Primi se knjige i uci, vjezbaj, radi. Ti prvo moras pohvatati osnove osnova - o razlikama medju verzijama ces morati brinuti tek za koju godinu.
Mislim da na Netu mozes naci sve, tutorijale i primjere kodova, sto je meni jako korisno. Nije da sam programer, ali ucim polako... Bas sam malo gledao Python i imas dosta toga, samo ako zelis (na)uciti... Volja, to je najbitnije!
Evo ti knjiga koja je izasla za VS 2010, .NET framework 4.0 i proucava samo C# sa WPF-om malo na kraju knjige(koji se isto programira u C# ali dizajnira u XML-u). Knjiga je na engleskom i ima ~1500 strana, pa ako znas engleski i ako ti se da citati evo ti link. P.S. tu imas i sve primjere za visual studio koji su radjeni u knjizi...
fala puno :D