Hobi projekti

poruka: 5
|
čitano: 2.378
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Hobi projekti

Pa... kolege, razvijate li ili ste razvijali neke svoje hobi projekte? Sve se racuna (igre, utilitiji, aplikacije). Koja vam je licenca, koliko naplacujete (ako naplacujete), koji programski jezici,  zasto bas oni, koji je bio motiv?

 

Evo ja cu pocet:

Pored raznih elektrotehnickih utilitija i gluparija koje nisu ni vrijedne spominjanja, i jednog omanjeg brda nezavrsenih igara, vec duze vrijeme radim na Riot in Emerald city, projektu kojem u zadnje vrijeme posvecujem sve manje vremena.

Licenca je cisti GPL, hostan na SF.net-u, a programski jezici: Java i JavaScript za, well, scriptanje.

Zasto bas ti jezici? Pa, Java se pokazala odlicnim rijesenjem za razvoj skoro bilo cega sam se uhvatio (vise vremena provodim razvijajuci nego debugirajuci), a JavaScript je trenutno jedini meni poznat jezik koji nema klasni OO nego prototipni OO pristup.

Motiv? Stvarno sam volio Bloodnet, pa je to pocelo kao njegov remake. S vremenom je eksplodiralo.

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Hobi projekti

Radim na svojim hobi projektima.

Moj najveći je Pixelnator, igra za PC. Radim je u C#u i XNA. Radi se o igri gdje se pronalazi razlika u dvije slike. Igra je bila hard-coded, znači svaku sliku sam morao ručno unijeti u kod da bi bila prihvačena. Nakon zapuštanja projekta, odlučio sam ga napisati ponovo. Sad imam neki mini-engine koji vrti te slike iz baze podataka, imam editor koji stvara pakete i imam installer koji integrira pakete u bazu. Sad samo trebam još slike dodati. YouTube link:

 

Drugi projekt koji ću staviti online je za učenike - jednostavan program u koji učenik unosi svoje ocjene, a on mu računa prosjek. Jednostavno da učenik ima pregled nad ocjenama i školom. Počeo sam raditi, napravio sam "osnovno" (radi potpuno za jedan predmet), sad treba to sam razraditi malo. Do sljedeće školske godine će biti.

 

Sve ostalo nije vrijedno spomena (text-based advetnures, system-you-cant-find-me-game, itd...).

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
offline
Hobi projekti

Otvorio se site koji okuplja hrvatsku zajednicu indie/profesionalnih programera i artista - stranica i forum. Dosta članova je i ovdje prisutno.

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Hobi projekti

Evo ja imam par projekta, u biti cijelu hrpu zapocetih i nikad dovrsenih Smijeh . Vecinom su to bile igre i alati vezani za igre kao map editori (za nikad napravljenu igru naravno :D )

 

Trenutno radim na jednom potpuno drugijem projektu, nesto sto ce realno gledano biti potpuno beskorisno jer postoje hrpe gotovih, boljih i brzih rjesenja, radim to cisto onako za sebe i moju znatizelju. Necu napisati o cemu se radi dok ne bude gotovo ili barem donekle funkcionalno da ne pocnu opet prepucavanja, pljuvanja i soljenja pameti ko na jednom drugom forumu od strane "naprednih korisnika". Zalosna stvar koju sam primjetio je da je dosta programera bahato te druge gleda s visoka te ih po defaultu uzima kao inferiorne u znanju, a nedaj boze da mozda znas nesto sto on ne zna, onda mozes dobit i lopatom po glavi.

 

Sto se tice hoby projekta dugo sanjam i o izradi jedne 4X strategije i to mislim ostvariti. Ubrzo cu i u izradu neke full pojednostavljene verzije, kao neki kostur, da malo "ispipam" tematiku. Imao jedan pokusaj nekad davno (u TurboPascalu Smijeh) napravio iz nule sve osim samog gamplaya i odustao.. heh...

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Hobi projekti

Uvjek dobim dobru ideju, zapocnem projekt i onda mi se neda vise.... nije da neznam dalje, nego mi se neda.

Tako da, i ja imam hrpu zapocetih i nikad zavrsenih projekata, a neke sam izgubio kad mi je disk krepal.

 

 

na slici 1 je program koji je cak zavrsen, napravljen je u vb6 (lol sad vidim, imam bug. umjesto calculator pise calulator :D )

na slici 2 je igra u dark basicu, isto nedovrsena. al glavno da imam bloom efekt :)

 

 

e da imam jos par citeva za cod u c++, al nije to baš za hvalit se.

 

 

 

 

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice