Pozdrav ljudi..
Imam par pitanja.
1.Da li je 3. izdanje bolje od 2. izdanja navedene knjige??
2.Da li se u 3. izdanju ide opet od pocetka ucenja programiranja?
http://element.hr/artikli/398/demistificirani-c
Knjigu sam nasao tu.
Pozdrav ljudi..
Imam par pitanja.
1.Da li je 3. izdanje bolje od 2. izdanja navedene knjige??
2.Da li se u 3. izdanju ide opet od pocetka ucenja programiranja?
http://element.hr/artikli/398/demistificirani-c
Knjigu sam nasao tu.
1. Pa naravno da je bolje. Kakvog smisla ima pisati izdanje koje će biti lošije nego prethodno.
2. To je ista knjiga samo sljedeće izdanje. Znači, eventualno su neke stvari ispravljene i/ili dodane, no u globalu knjiga vjerujem sadržava sve što i prethodno izdanje.
Ja ti savjetujem da uzmeš 3. izdanje.
Još jedna veoma dobra knjiga je i C++ Analiza i primjena, od @Tracera, kupio sam je za 160 KN, odlična je, ima nekih mana, kao iostream.h, void main,..., ali to je manje važno, dobra je što se tiče logike i zadataka.
Usput, koliko sam puta rekao, imaš Google i Bug Forum, inače u svjetu programiranje vrijedi ova formula:
Bug Forum+Google=Awesome.
Ali sad je problem kako kupiti knjigu kad sam iz Bosne..
Postarina je sigurno preskupa..
Ja sam je kupio u Sarajevu, na sajmu knjige, mislim ovu od Tracera, u izdanju Školske Knjige, bila je 40 KM tj. ~160KN.
Sajam knjige bude u martu/aprilu, odi pa vidi, a inače to imaš i u Bosni.
@rustweaver je u jednoj temi nekome dao link na dostavljače u BiH, ako nađem postaviti ću ovde.
Mislim da bi se trebalo moći kupiti i preko weba pa ti pošalju poštom.
Jesu bistri ovi naši izdavači, kad već postoji interes za naše knjige u BIH, zašto s njihovim izdavačima ne sklope ugovor o distribuciji preko njihovih knjižara.
Gledao sam malo bosanski portal knjiga.ba, imaju engleska izdanja stranih knjiga, ali Analizu i Demistificirani nemaju.
Ovako ŠK distribuira knjige tamo, ali ima kvaka (po onom što piše na njihovim stranicama) - uz prethodno plaćeni predračun, a da bi platio predračun, moraš biti pravna osoba,
dakle ostaje kreditna kartica, a pouzeće za fizičke osobe isključuju.
Sa Elementom stvari stoje bolje: on dozvoljava kupnju na upit u nekim knjižarama u BIH: http://element.hr/distributeri
Navode npr. knjižaru Ziral u Mostaru kao svog distributera, i još neke u N.Travniku, Orašju i Širokom.
Dakle, za Demistifcirani pitaj tu knjižaru u Mostaru, ako ti se ne da preko net-a plaćati karticom.
Itekako postoji interes za knjige HR pisaca, u Mostaru ima, samo su do vraga skupe.
Itekako postoji interes za knjige HR pisaca, u Mostaru ima, samo su do vraga skupe.
Ne bi trebale biti skuplje nego ovdje, koliko ja znam PDV i porezi u BIH su manji, a udaljenost transporta nije veća nego u dosta mjesta u RH.
Sad smo došli na srž problema, čudno je ako je Demistificirani skuplji u Mostaru, nego u Dubrovniku, troškovi transporta u Mostar su manji, PDV i porezi manji,
plaće zaposlenika manje, ostaje pitanje carine i marži distributera.
Sve mi se čini da distribiteri i izdavači maste brkove, a autori dobiju siću.
Autorima bi odgovaralo da se njihove knjige nalaze na portalu knjiga.ba, uz približne cijene kao ovdje, ali bome, očito mnogima to ne odgovara.
Ne mislim na to, inače da, PDV je 17%, ali ipak su skuplje, u ŠK izdanju mi je sve najskuplje.
Ali sad je problem kako kupiti knjigu kad sam iz Bosne..
Postarina je sigurno preskupa..
ako ne nades nacin za narudbu, meni frend studira u mostaru pa bi ti je ja narucio ode i onda nekako preko njega poslo
Ok ja sam daleko od svih gradova koje ste pomenuli u BIH.
Ali nacicemo neko rijesenje.