DataReader vs DataSet

poruka: 6
|
čitano: 1.593
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
DataReader vs DataSet

Zanimaju me prednosti i mane citanja iz baze podataka na ova dva nacina.

Da, znam da je DataReader stream tip citanja sa otvorenom konekcijom. Brzi. Nemogucnost upisa. DataSet offline, kopira kompletan upit u memoriju. Sporiji. Koliko sporiji. Pretpostavimo da se baza sastoji od 50-ak tablica, svaka po 1000 redaka.

Googlao sam i nigdje nisam nasao konkretne podatke o brzini. Ako mi mozete malo podrobnije elaborirati.

Hvala!

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 11:46 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: DataReader vs DataSet

Možda pomogne,

http://www.devx.com/vb2themax/Article/19887/1954?pf=true

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms978388.aspx

i ovi podatci za veličinu baze su smješno mali da bi se zamarao s brzinom DataReadera i DataSeta, ako još napraviš i paging nema nekog smisla uspoređivati brzine., Više je pitanje dobrog dizajna.

Još kod dataReadera nemoj zaboraviti vrijeme koje je potrebno da napraviš potrebne objekte u aplikaciji, a DataSet ima još neke prednosti osim što je u memoriji. Integrity Check, CLient Side Filtriranje, Mogućnost automatskog  updata, bolje binding opcije i pisanje/čitanje u XML su samo neke prednosti, može biti strongTyped, dok dataReader samo čita.

Programko http://programko.bloger.hr
17 godina
DataReader vs DataSet

Radim to za jednu aplikaciju, ali te klase koje sada iskodiram (prebacujem kompletan stari kod sa vb.net na C# uz upgradeove, modifikacije i slicno) mislim koristiti i ubuduce, ne zelim da poslije kad mi uleti zahtjevniji projekt da moram mijenjati pola koda.

Inace spajam se iskljucivo na MS SQL platformu.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 20:21 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
DataReader vs DataSet

Evo kontaktirao sam Naxeema.. on kaze data reader :(

Pribit cu vas. Na kraju cu ja napravit obe solucije pa pola jednu pola drugu koristit...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DataReader vs DataSet

Radeći na app-ovima s preko 150 t linija koda u 90 % slučaja sam koristia dataset.

Sve je dobro i performanse su odlične samo su dobri upiti bitni, dataset ima masu prednosti ali ako znate da ćete imati preko 100000 redaka podataka....tada bi preskočija dataset jer uspori i pojede memorije.

Dakle kao i sve ostalo pa tako i ovo ostaje na odabir programera vezano za specifičnost samog zadatka i potrebe.

0 0 hvala 1
17 godina
DataReader vs DataSet

E hvala prijatelju, ovaj answer sam cekao danima :)))

Sta se tice kolicine podataka, ma vadit cu male djelove... koristit cu paging. Lako ja preformuliram SQL upit da mi izbaci max 20 redaka... no sikiriki... Dakle dataset bez prolema.

Hvala ti!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice