CroBasic - Gui programming - free

poruka: 11
|
čitano: 5.647
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Pozivam sve vas na forumu da pogledate moj uradak na www.crobasic.com i pridružite se grupi na Facebook-u "CroBasic".

Radi se o interpreteru sa mogucnosti izrade gui aplikacija. CroBasic ugledao je svjetlo interneta tek prije 3 dana sa svojom Alpha 1 verzijom.

Za sada njegova stranica stoji na besplatnom web serveru, no i to ce se promijeniti. Preuzmite si svoj primjerak od samo 400 Kb. Za pokretanje CroBasica potrebno je imati

instaliran Framework 2.0 (no to sve stoji na www.crobasic.com). CroBasic vam nudi jednostavno biranje Sample-ova. Sintaksa koda je veoma jednostavna. U sljedecoj verziji biti ce obuhvaceno puno vise kontrola i puno vise mogucnosti. Alpha verzija ne ukljucuje Runtime koji je potreban na pokretanje apliakcija pisanih u CroBasic-u. Verzija Beta 1 obuhvatiti ce i runtime. U nekim od sljedecih verzija biti ce ubacene i podrske za baze podataka, kao i integrirana jednostavna baza podataka CroBase.

Svi komentari su dobro došli.

Sto se tice Photoshopa dosta slabo stojim sa designom, pa se mozda nadje netko tko ce mi izraditi druge ikone za Toolboox kontrole.

LIjep pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 1:55 (MarkoVeic).

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zanimljivo, iako tu treba jako puno još raditi, a pogotovo na području propertia za objekte jer to je proprilično najbitnije pri radu s GUI aplikacijama (objektima) nekog IDE-a. Također, sučelje bi trebalo slijediti nekakva ergonomska pravila, dizajn itd.. ali vjerujem da ćeš to s vremenom srediti.

A vidim i da si već napravio i opciju DONATE koja radi i bez obzira što je software u alpha verziji Smijeh (a ne rade npr. osnovne funkcije aplikacije poput open i save). I mislim da si malo prenaglio i s verzijom aplikacije. Ako je već u alpha fazi verzija aplikacije 1.0 (što bi trebalo zapravo značiti da je aplikacija gotova), koja će onda biti verzija kada se sve završi? 150? I isto tako bih ti jako preporučio da paziš ako nečiji tuđi software predstavljaš kao svoj, a pogotovo ako je riječ o nečijoj tuđoj bazi koju ćeš preimenovati u CroBase ili već što.

I nemoj moje primjedbe zlonamjerno shvatiti. Svakako je lijepo vidjeti bilo kakvu inicijativu pa makar ona u početku i ne imala sve potrebne temelje Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 14:36 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru na moju temu! i Hvala ti sto si pogledao. Sto se tice propertia objekata, oni se mijenjaju u DES CODE-u. Sto se tice donacije...donacija svacija naosob dobra volja, a jasno stoji da je CroBasic FREE. Nisam te shvatio zlonamjerno, no ipak osjetim nekakv napadanje u tvom tonu. Sto se tice baze podataka...nisam siguran o cemu tocno pricas. CroBase mislim da ne postoji, a moja baza na kojoj radim je kriptirana datoteka koja se moze otvarati i mijenjati samo sa CroBasic aplikacija. Nevidim u cemu je tu problem. Sve je besplatno i nema zarade od ovoga. Donacija da mi pokrije web prostor i ja sam zadovoljan. Sto se tice funkcionalnosti i obima CroBasic-a moras znati da ja nisam SUN ili Microsoft, nego jedno ime i prezime. Objavljujem ga u ovoj ranoj fazi iz toga razloga sto svi koji budu pratili razvoj CB ce za nekoliko mjeseci kad bude finalna verzija  moci izradjivati najbolje aplikacije predviđene u CB.

Sad me vec malo bole prsti, pa stajem.

Uglavnom hvala ti na iskrenosti!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: CroBasic - Gui programming - free
MarkoVeic kaže...

Hvala ti na odgovoru na moju temu! i Hvala ti sto si pogledao. Sto se tice propertia objekata, oni se mijenjaju u DES CODE-u. Sto se tice donacije...donacija svacija naosob dobra volja, a jasno stoji da je CroBasic FREE. Nisam te shvatio zlonamjerno, no ipak osjetim nekakv napadanje u tvom tonu. Sto se tice baze podataka...nisam siguran o cemu tocno pricas. CroBase mislim da ne postoji, a moja baza na kojoj radim je kriptirana datoteka koja se moze otvarati i mijenjati samo sa CroBasic aplikacija. Nevidim u cemu je tu problem. Sve je besplatno i nema zarade od ovoga. Donacija da mi pokrije web prostor i ja sam zadovoljan. Sto se tice funkcionalnosti i obima CroBasic-a moras znati da ja nisam SUN ili Microsoft, nego jedno ime i prezime. Objavljujem ga u ovoj ranoj fazi iz toga razloga sto svi koji budu pratili razvoj CB ce za nekoliko mjeseci kad bude finalna verzija  moci izradjivati najbolje aplikacije predviđene u CB.

Sad me vec malo bole prsti, pa stajem.

Uglavnom hvala ti na iskrenosti!

Zamisli onda kako će izgledati taj DES code kada u njemu budeš imao desetak objekata? Tu će već biti problem snaći se, a ljudi žele što više user-friendly sučelje gdje ne mora kopati po datoteci, već samo klikne na objekt a sa strane se pojavi sve o tom kliknutom objektu. I to možeš lako isprogramirati.

A ovo što ti spominješ nije onda baza već neka datoteka s user-defined formatom. Baza sama po sebi mora ispunjavati ACID svojstva, inače nije prava baza. No, neću sad ovdje počinjati nikakve filozofije o tome. Ima također već jedan tim koji radi IDE za C#. Sve je open source pa si možeš skinuti i pogledati. Tamo ćeš moći vidjeti kako su rješeni svi problemi na koje ćeš sada eventualno naići:

http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Sve je besplatno pa se slobodno posluži i njihovim code-om.

15 godina
neaktivan
Tracer kaže...

A vidim i da si već napravio i opciju DONATE koja radi i bez obzira što je software u alpha verziji Smijeh (a ne rade npr. osnovne funkcije aplikacije poput open i save).

Evo sada Save i Open rade :). Sad nema izgovora za DONATE! Vidimo se tamo ;)!

15 godina
neaktivan

Oni rade CodeDoom. Ovo moje je interpreter pa nema bas slicnosti. Naravno da cu kasnije napraviti svojstva odjekata u nekom gridu ili tako nesto, ali za sada nije neki problem promijeniti Text objekta u codu. Hvala ti sto si mi posao link, pogledati cu o cemu se radi. Mozda budem i ja mogao pomoci.

EDIT: dao si mi link na SharpDevelop, na to si mislio???

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 15:21 (MarkoVeic).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da. Sharpdevelop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odlični su ti tutorijali na stranici, ako ti trebadne  pomoći praviti stranicu javi se na PM Smijeh

k1.c0
15 godina
neaktivan

Hvala na ponudi. Nije problem stranica nego hosting. Ovo je free hosting i nema gore mjesta, nema ftp pristup, a uploadanje samo slike dopustaju. Danas i mala djeca Joomlu deru bez problema, tako cu to lako. Inace radim sa Flashom, pa mi je zelja cijelu stranicu napravitu u Flashu. Neznam dali se zelis ukljuciti u projekt ili si mislio izbiti mi koju kunu iz djepa!??

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Statistika mi kaze da dosta ljudi dolazi na stranicu "CroBasic" bas preko ovog foruma. Zbog toga biti cu slobodan objaviti ovdje da je dosta stvari popravljeno u CB.

Od sada svojstva objekata mozete mjenjati i kroz Designer, a ne samo u kodu kao do sada.

Properties Properties

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledao sam sada tvoj BASIC i moje mišljenje je da izgleda ODLIČNO !!!Svaka čast .

http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice