CodeBlocks zadatak

poruka: 4
|
čitano: 1.636
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CodeBlocks zadatak

Pozdrav ljudi. Evo imam jedan zadatak koji treba napraviti u codeblocksu ali ga bas i neznam napraviti pa trebam pomoc. Zadatak ide ovako: NAPISATI PROGRAM KOJI UCITAVA PRIRODNI BROJ n, TE POMOCU ZVJEZDICA ("*") ISCRTAVA KRUG RADIJUSA n ZNAKOVA. Evo ako mi itko ovo moze napraviti ili mi staviti neki tutorial za crtanje tog kruga bio bi mu zahvalan do kraja zivota :)

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
CodeBlocks zadatak

Nadam se da sam pomogao, jednostavan je zadatak, to bi trebalo biti vise-manje to, ali si prilagodi ako ti zatreba:

Znači, trebaš koristiti jednadžbu kružnice x^2+y^2 = r^2, trebao si samo malo googlati i razmisliti, vjerojatno ima i primjera takvih koliko

hoćeš na netu, nije da je ovo ne znam kako težak zadatak, a jednadžbu kružnice pretpostavljam da ste učili iz matematike, samo treba onda

to znanje primjeniti ovdje. Nadam se da imalo razumiješ što sam radio ovdje.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <iostream>

#define omjer 1.71428571429 //velicina konzole (kod mene je 7x12 pa podijelimo 12/7 i dobijemo omjer) za pravilniji krug
using namespace std;

int main()
{
    int n = 0; // ovaj n ti zapravo i ne treba (kasnije je pretvoren u float radijus), ali pise u zadatku da treba ucitati prirodni broj (int)
    cout <<"Upisi broj: (npr.10): "; cin >>n;
    cout <<"\r\n\r\n";

float radijus = static_cast<float>(n);
    for (int y = -radijus; y<=radijus; y++)
    {
       for (int x= -radijus*omjer; x<=radijus*omjer; x++)
       {
          float d = (x/(radijus*omjer))*(x/(radijus*omjer)) + (y/radijus)*(y/radijus);
          if (d > 0.6 && d < 1.1){ cout << "*";}
          else{cout << " ";}
       }

cout <<endl;
    }

cout <<"\r\n\r\n";
    system("PAUSE");
    return 0;
}

P.S : Link1 i Link2

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 2:59 (NiGHT_RiDER92).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: CodeBlocks zadatak
NiGHT_RiDER92 kaže...

Nadam se da sam pomogao, jednostavan je zadatak, to bi trebalo biti vise-manje to, ali si prilagodi ako ti zatreba:

Znači, trebaš koristiti jednadžbu kružnice x^2+y^2 = r^2, trebao si samo malo googlati i razmisliti, vjerojatno ima i primjera takvih koliko

hoćeš na netu, nije da je ovo ne znam kako težak zadatak, a jednadžbu kružnice pretpostavljam da ste učili iz matematike, samo treba onda

to znanje primjeniti ovdje. Nadam se da imalo razumiješ što sam radio ovdje.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <iostream>

#define omjer 1.71428571429 //velicina konzole (kod mene je 7x12 pa podijelimo 12/7 i dobijemo omjer) za pravilniji krug
using namespace std;

int main()
{
    int n = 0; // ovaj n ti zapravo i ne treba (kasnije je pretvoren u float radijus), ali pise u zadatku da treba ucitati prirodni broj (int)
    cout <<"Upisi broj: (npr.10): "; cin >>n;
    cout <<"\r\n\r\n";

float radijus = static_cast<float>(n);
    for (int y = -radijus; y<=radijus; y++)
    {
       for (int x= -radijus*omjer; x<=radijus*omjer; x++)
       {
          float d = (x/(radijus*omjer))*(x/(radijus*omjer)) + (y/radijus)*(y/radijus);
          if (d > 0.6 && d < 1.1){ cout << "*";}
          else{cout << " ";}
       }

cout <<endl;
    }

cout <<"\r\n\r\n";
    system("PAUSE");
    return 0;
}

P.S : Link1 i Link2

Ajme hvala ti puno {#}

BARCA - MES QUE UN CLUB