Da li netko može napisati ili samo kao mali tut napraviti drug and drop aplikaciju u CLI C++-u ?Zanima me managed CLI C++ pa zato....
Tipa jedan button koji ima neki eventHandler?
Da li netko može napisati ili samo kao mali tut napraviti drug and drop aplikaciju u CLI C++-u ?Zanima me managed CLI C++ pa zato....
New / Project / Visual C++ / CLR. S desne strane odabereš Windows Forms Application. Kada se projekt kreira dobiti ćeš praznu formu (prozor). Ako sa desne strane IDE-a nema komponenti onda odi na View / ToolBox.
U paleti s komponentama odaberi gumb i stavi ga na formu (prozor). Desni klik na njega pa izaberi properties. Sa desne strane će ti se pojaviti prozor gdje ćeš imati sve atribute tog gumba, a ako stisneš ikonicu u obliku munje onda ćeš dobiti pristup eventima za taj gumb. Ako napraviš dvoklik na taj gumb IDE će odmah kreirati Click event i otvoriti će ti se tijelo funkcije koje će se izvršavati na klik. Naravno, ti unutra trebaš staviti dalje svoje naredbe. Npr.:
private: System::Void button1_Click(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) {
MessageBox::Show("Bla bla bla..", "Naslov", MessageBoxButtons::OK);
}
};
Eto, sad probaj ti :)
....dečki hvala ...samo kad bi više bilo tuta i po net-u za c++/cli jer ih ima na kapaljku.