- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zadatak je užasno loše definiran. Miješaju se 'k' i 'K', "...veći od..." bi trebalo biti "...najmanji veći od..." i za kraj, ukoliko je NIZ[0] = 7, onda je NIZ[1] = 19, NIZ[2] = 49 i NIZ[3] = 79 tako da je rezultat ulaza "7 4" zapravo NIZ[4] = 82, a ne 79. Bilo kako bilo, riješenje je na http://ideone.com/7jky9 (forum mi neku grešku baca kad probam umentnut kôd).
EDIT: Evo, iz fore, još malo "preglednija" verzija na http://ideone.com/uZUq2
Odakle ti pusti zadaci?
Pozz!! Imam da rješim zadatak u c++ ako mi može netko pomoći.. Napisati program koji od korisnika traži unos cijelog broja n (0<=n<=10) Program zbraja sve cijele pozitivne brojeve od 0 do n i ispisuje rezultat Za n=0 rezultat=0+0 za n=5 rezultat=0+1+2+3+4+5 za n=10 rezultat=0+1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 Za nedozvoljeni n ispisati "Pogreska! n(0-10)!" ako mogu rješenaj što prije jer mi do sutra treba!! Unaprijed hvala!!!
Pozz!! Imam da rješim zadatak u c++ ako mi može netko pomoći.. Napisati program koji od korisnika traži unos cijelog broja n (0<=n<=10) Program zbraja sve cijele pozitivne brojeve od 0 do n i ispisuje rezultat Za n=0 rezultat=0+0 za n=5 rezultat=0+1+2+3+4+5 za n=10 rezultat=0+1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 Za nedozvoljeni n ispisati "Pogreska! n(0-10)!" ako mogu rješenaj što prije jer mi do sutra treba!! Unaprijed hvala!!!
Evo:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i=0,n=0,t=0;
cin>>n;
if(n>10){
cout<<"Pogreska! n(0-10)!";
}
for(i=0;i<=n; i=i+1){
t=t+i;
}
cout<<t;
system("PAUSE");
return 0;
}
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i=0,n=0,t=0;
cin>>n;
if(n>10){
cout<<"Pogreska! n(0-10)!";
}
for(i=0;i<=n; i=i+2){
t=t+i;
}
cout<<t;
system("PAUSE");
return 0;
}
Puno hvala!! Samo još jedno pitanje uz to a dok stisnemo F9 da li se ne bi trebalo pokazati pr.da za n=0 rješenje bude n=0+0 itd.
Nisam iskusan programer zato pitam?
skužio sam na koji princip radi samo mi još nije jasno što znači ova naredba using namespace std; Fala
Odakle ti pusti zadaci?
Imam dosta sa faxa zadataka pa ako treba jos mogu postaviti nekih 50 komada moze dobro doci i drugima za vjezbanje :)
skužio sam na koji princip radi samo mi još nije jasno što znači ova naredba using namespace std; Fala
U C++ IDE-ima(programi u kojima se programira s c++-om. Npr. dev-c++,code-blocks,visual-c++ itd.) postoji skupina standardnih funkcija koje se redovito isporučuju uz program C++. Skup svih standardnih funkcija naziva se zajedničkim imenom standardna biblioteka (engl. standard library). Te su funkcije pohranjene u različitim bibliotekama (datotekama) ali su sve po dogovoru označene sa dodatnim imenom std (namespace std).
Ako želiš rabiti neku od standardnih funkcija moraš pri pozivu te funkcije pisati:
std::ime_funkcije
ili treba na početku svog programa napisati:
using namespace std;
U našem slućaju nam trebaju funkcije cin i cout, cin za unos podatka u varijablu n, i cout za ispis podataka iz varijable t.
Probaj kompajlirati kod bez using namespace std;
I javit će ti grešku da cout i cin nisu deklarirani kao varijable, jer ih on tako prepoznaje, stoga nam treba using namespace std;
Za cout i cin i ostale funkcije koje ce ti kasnije biti potrebne.
Odakle ti pusti zadaci?
Imam dosta sa faxa zadataka pa ako treba jos mogu postaviti nekih 50 komada moze dobro doci i drugima za vjezbanje :)
Ima i ovdje zadataka sa svih natjecanjima u kojima je sudjelovala Hrvatska:
http://www.hsin.hr/natjecanja.html
Zadaci rastuće težine
s objašnjenima za učenje:
http://train.usaco.org/usacogate
Stranica prepuna zadataka
različite složenosti:
A da li se može umjesto te naredbe using namespace std; koristiti neka druga?
A da li se može umjesto te naredbe using namespace std; koristiti neka druga?
Možeš da ju ne koristiš na početku, ali onda moraš svaki puta kada koristiš neku standardnu funkciju dodati std::ime_funkcije
Npr.
#include <cstdlib>
#include <iostream>
int main()
{
int i=0,n=0,t=0;
std::cin>>n;
if(n>10){
std::cout<<"Pogreska! n(0-10)!";
}
for(i=0;i<=n; i=i+2){
t=t+i;
}
std::cout<<t;
system("PAUSE");
return 0;
}
Zadatak:
Napisati program u c jeziku koji od korisnika traži unos cjelih brojeva.Svaki uneseni broj program pribraja.Kad korisnik unese negativan broj program staje s radom i ispisuje zbroj svih pozitivnih brojeva??
TO treba s while petljom:
evo ja sam uspio napraviti da zbraja ali mi sve zbraj i negativne i pozitivne a traba samo pozitivne??
#include<iostream>
#include<stdio.h>
int i,z;
int main()
{
while(i>=0)
{
printf("Broj:");
scanf("%d",&i);
z=z+i;
}
printf("Zbroj:%d\n",z);