C program pomoć

poruka: 11
|
čitano: 2.921
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
C program pomoć

Bok ekipa, trebam pomoć. Zadatak glasi ovako:

Napišite program koji traži od korisnika da upiše četiri cijela broja. Program najprije treba ispisati koliko je parnih brojeva u upisanom nizu, a zatim treba provjeriti i ispisati da li su brojevi upisani u rastućem ili padajućem nizu ili nisu poredani po veličini.

Ne mogu skontati kako da mi ispiše koliko ima parnih brojeva, znam napisati pojedinačno za svaki broj dali je paran ili ne. btj

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 22:10 (FrEaK94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: C program pomoć
FrEaK94 kaže...

Bok ekipa, trebam pomoć. Zadatak glasi ovako:

Napišite program koji traži od korisnika da upiše četiri cijela broja. Program najprije treba ispisati koliko je parnih brojeva u upisanom nizu, a zatim treba provjeriti i ispisati da li su brojevi upisani u rastućem ili padajućem nizu ili nisu poredani po veličini.

Ne mogu skontati kako da mi ispiše koliko ima parnih brojeva, znam napisati pojedinačno za svaki broj dali je paran ili ne.

Probaj s nekim brojačem koliko ima parnih ;)

Na početku je nula, a onda za svaki učitani broj provjeriš je li paran i ako je, povećaš brojač :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan
C program pomoć

Pomoću mod-a provjeri dali je broj paran ili ne.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C program pomoć

Kužim to, za svaki broj posebno, recimo, if(a%2==0)printf("Broj je paran"); if(b%2==0)printf("Broj je paran"); ali sad, kada sva ta 4 broja odredim dali su parna ili ne kako da napišem koliko ima ukupno parnih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FrEaK94 kaže...

Kužim to, za svaki broj posebno, recimo, if(a%2==0)printf("Broj je paran"); if(b%2==0)printf("Broj je paran"); ali sad, kada sva ta 4 broja odredim dali su parna ili ne kako da napišem koliko ima ukupno parnih.

Samo umjesto ovog ispisa stavi brojac++; i napočetku stavi da je brojac = 0. Na kraju samo ispišeš brojac i to je to :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
13 godina
neaktivan
C program pomoć

možda je bug, hehe ,. šala, probaj sa brojačem, mora da radi :D

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo da te navedem, da bi dobio broj svih brojeva od 100 do 150 ćeš napisati ovako:

int i, brojac=0;

for(i=100; i<=150; i++)

{

brojac++;

}

printf("%d", brojac);

Sada prepravi da se brojac inkrementira samo ako je broj paran, a onda ubaci u svoj program kako želiš...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 23:26 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Hvala, zaboravio sam napoisati da sam uspio rješiti taj dio zadatka, evo ovako,

int a,b,c,d,e=0;printf("Unesite 4 cijela broja odvojena zarezom:");scanf("%d,%d,%d,%d", &a,&b,&c,&d);if (a%2==0){           e++;           }           if (b%2==0){           e++;           }           if (c%2==0){           e++;           }           if (d%2==0){           e++;           }           printf("Broj parnih brojeva je: %d\n",e);nego, sad me muči ovo s nizom, po meni, rastući niz je ovo a<b<c<d, a padajući a>b>c>d, a sve ostalo je da nema niza, napisao sam to ovako:

if (a<b<c<d)           {                       printf("Niz je rastuci.\n");                       }                       else if (a>b>c>d)                       {                               printf("Niz je padajuci.\n");                               }                               else                               {                                   printf("Nema niza.\n"                                   }ali ne funkcionira kako bi trebalo :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 23:36 (FrEaK94).
15 godina
neaktivan
FrEaK94 kaže...

ali ne funkcionira kako bi trebalo :D

Ni ne izgleda kako bi trebalo. Zašto je tako uvlačeno?

Umjesto:

if (a<b<c<d)

probaj:

if (a<b && b<c && c<d)

(u prijevodu: ako je a manji od b, i ako je b manji od c, i ako je c manji od d)

Ne možeš vrštiti onu gornju usporedbu (tvoja verzija) to je logički pogrešno, nećeš dobiti rezultat kojem se nadaš.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 23:46 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
C program pomoć

Funkcionira mi za rastući niz, ali za padajući i kad nema niza ne funkcionira kako treba. Za padajući ispiše da je rastući.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C program pomoć

Dva sata probavam i mučim se, i onda kad pitam za pomoć sjetim se kako bi trebalo,haha :D

@rustweaver Hvala, to sam probao i radi. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 23:45 (FrEaK94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice