Trebam izraditi aplikaciju koja vlasnicima teretana pruža kontrolu članarina, bilježi ulaze i izlaze, planira grupe vježbanja i slično.
Ona treba imati pristup bazi podataka u bilo koje doba neovisno o tome jeli pristup internetu dostupan ili ne, to je primarna funkcija aplikacije te ona treba biti podržana bez kompromisa. Teretana mora funkcionirati s internetom ili bez.
No uz to volio bih tu aplikaciju povezati s web aplikacijom za korisnika s kojom može gledati razne statistike o svojim vježbama, pogledati stanje njegove članarine, provjeriti broj ljudi u teretani u bilo kojem trenutku itd...
Problem koji sad imam je sljedeći:
Da bi postigao prvu točku, odnosno nesmetan offline rad trebam lokalnu bazu podataka što nije nikakav problem. No kako da sad ja toj lokalnoj bazi podataka pristupim s strane web servera.
Prvobitna zamisao mi je bila da uploadam kopiju baze online svaki put kad je pristup internetu moguć i onda s te online baze vućem podatke. No nisam našao eleganto riješenje za takav način rada. Volio bih izbjeći korištenje 3rd-party serverskog softwarea koji se mora instalirati zasebno od aplikacije jer to donosi mnogo mjesta za pogreške i kojekakve probleme pa bi bilo zgodno koristiti integrirane .NET baze podataka.
Ako netko ima bolji pristup mom problemu, ili neko elegantno riješenje za problem iznad, neka se javi.
EDIT: Malo vani na svježem zraku i odma se sjetio još jednog rješenja.
Još jedna alternativa bi bila napraviti PHP skriptu na tom web serveru koju bi pozivao iz programa i s GET parametrima poslao informacije koje joj trebaju pa s time updateati tu serverside bazu podataka. Naravno napraviti neki sistem jedinstvenog ključa tako da toj skripti može pristupiti samo program odnosno ovlaštena osoba.