C# - lokalna baza podataka s web integracijom

poruka: 3
|
čitano: 1.664
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trebam izraditi aplikaciju koja vlasnicima teretana pruža kontrolu članarina, bilježi ulaze i izlaze, planira grupe vježbanja i slično.

Ona treba imati pristup bazi podataka u bilo koje doba neovisno o tome jeli pristup internetu dostupan ili ne, to je primarna funkcija aplikacije te ona treba biti podržana bez kompromisa. Teretana mora funkcionirati s internetom ili bez.

No uz to volio bih tu aplikaciju povezati s web aplikacijom za korisnika s kojom može gledati razne statistike o svojim vježbama, pogledati stanje njegove članarine, provjeriti broj ljudi u teretani u bilo kojem trenutku itd...

Problem koji sad imam je sljedeći:

Da bi postigao prvu točku, odnosno nesmetan offline rad trebam lokalnu bazu podataka što nije nikakav problem. No kako da sad ja toj lokalnoj bazi podataka pristupim s strane web servera.

Prvobitna zamisao mi je bila da uploadam kopiju baze online svaki put kad je pristup internetu moguć i onda s te online baze vućem podatke. No nisam našao eleganto riješenje za takav način rada. Volio bih izbjeći korištenje 3rd-party serverskog softwarea koji se mora instalirati zasebno od aplikacije jer to donosi mnogo mjesta za pogreške i kojekakve probleme pa bi bilo zgodno koristiti integrirane .NET baze podataka.

Ako netko ima bolji pristup mom problemu, ili neko elegantno riješenje za problem iznad, neka se javi.

EDIT: Malo vani na svježem zraku i odma se sjetio još jednog rješenja.

Još jedna alternativa bi bila napraviti PHP skriptu na tom web serveru koju bi pozivao iz programa i s GET parametrima poslao informacije koje joj trebaju pa s time updateati tu serverside bazu podataka. Naravno napraviti neki sistem jedinstvenog ključa tako da toj skripti može pristupiti samo program odnosno ovlaštena osoba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 19:38 (LordShgi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: C# - lokalna baza podataka s web integracijom

možda ovo za sinkronizaciju baza. Ili neko alternativno rješenje, stack overflow ima par upita vezano uz offline/online sinkronizaciju baza.

16 godina
odjavljen

Ovako na prvu, i zadnju, replikacija baze ti je najoptimalnije riješenje. Neka ti lokalna baza bude master, a web baza neka ti bude slave. 

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice