Razvoj aplikacije za IPhone/IPod uredjaj

poruka: 5
|
čitano: 2.302
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa...

Kad netko dobije zelju da pokusa napravit neku aplikaciju za IPhone/IPod uredjaj, pa makar sve to i zavrsilo samo na pokusaju, zabavi, ucenju... Sta treba napravit? Koje linkove pregledat? Knjige pogledat? Gdje za kvalitetan savjet pitat? itd itd itd? Znaci od 0 se krece, bez prevelikih planova, u slobodno vrijeme radit nesto korisno, zabavno, a na kraju krajeva nesto ce se i naucit!!!

Posebno bi korisno bilo naici na nekoga tko je krenuo u slican pothvat te dobio neke rezultate.

Thanks... pozz

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Razvoj aplikacije za IPhone/IPod uredjaj

Za početak ,treba ti Mac (cijena ovisi o tebi i tvojem izboru) ,članstvo u Developeru (100 $ godišnje) i Xcode (free).

Ostalo je na tebi.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan

OK.

zar osim kupnje MC racunala nije moguce i modificirati "obicno" racunalo, i pretvoriti ga u tzv "Hackintosh". To me zanima, na koji nacin to napraviti. Takodojer, mora se nauciti Objectiv C, htio bih preporuku neke kvalitetne literature itd.... Znam da do svega ovoga mogu doci googlajuci, al pitam stvari na forumu, jer me zanimaju iskustva ljudi iz prve ruke, preporuke ljudi koji su se susreli sa ovime...

1 0 hvala 0
12 godina
Re: Razvoj aplikacije za IPhone/IPod uredjaj

hackintosh imaš na torentima u obliku wmware virtualne mašine pa potraži

Vozdra!
13 godina
neaktivan

Za hackintosh ti treba PC sa Intel Procesorom,DVD i MacOSX Snow Leopard. ...a ako zelis Lion/Mt Lion treba ti i USB od 8GB.

Uglavnom proces ide ovako :

1. Kupis MacOS Snow Leopard u Mac App store-u (20$) ili skines sa tpb-a

2. MacOS sprzis na jedan DVD,a iBoot na drugi.

3. Ubacis iboot i resetiras komp, kad se upali iboot izvadis iboot DVD i stavis MacOS DVD.

4. Instaliras MacOS i kasnije drivere pomocu Unibeasta.

Ovdje imas detaljane instrukcije sa slikama i unibeast / iboot programe. http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice