Hoće li neko da pravimo igru

poruka: 4
|
čitano: 6.686
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Hoće li neko da pravimo igru

Uvijek me je zanimalo da li ima neko na forumu ko bi htio graditi igru sa mnom ? Ja sam pixel dizajner, dakle pravim pixel igre. Do sada sam radio na odesku i radim svoje igre sa drugim ljudima, za portfolio. Uglavnom završim sa klincima koji misle da će napraviti sledeći Flappy Bird, više ga zanima kako će shop raditi nego gameplay. Smučilo mi se sa takvima raditi. Uvijek mi propadnu takvi projekti. 

 

Da li ima neki iskusan programer koji bi htio raditi na igrici/igri ? Uglavnom za android. Da zna raditi u Unitiju ili bilo čemu sličnom ? Neko ko voli to što radi, a ne neko ko želi zaraditi, ti što žele zaraditi nikad ne zarade. Postoji samo mogućnost da postanete motherfucking programer i zaposlite se negdje ili radite freelance, to je najbolji način zarade. Da bi se zaposlili treba vam iskustvo, a evo vam perfektne situacije da steknete iskustvo, je l vam treba nešto bolje u životu ? Ja već zarađujem već na oDesku, nisu neke pare, ali tek sam krenuo. Možete i vi zarađivati ako ste uporni. 

 

Cilj mi je napraviti neku badass igru za android, da bude u fullu, UI, Gameplay, zvuk, sve aaaaa. Za početak bi napravili nešto jednostavno kratko i nakon toga praviti sve više i više naprednije igre, steći iskustvo. 

 

Zar sam jedini koji ovako razmišlja ili ima još neko ko dijeli slično mišljenje ? Ako stvarno takva osoba postoji neka mi se javi. Ako nema takva osoba je li mi možete preporučiti neki sajt gdje mogu naći ljude sa sličnim stavovima, idejama ?

 

Pozdrav.

Darko
 
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
offline
Re: Hoće li neko da pravimo igru

super je kaj si zainteresiran.. da ja sam klinac isto 14 god... flappy bird se moze napravit u jedan bolje nego orginal flappy bird(program gamemaker)...i nemoj  tako bezveze pitat da t ise neko javi pa te zajebe i sve ti uzme.... zainteresiraj prijatelja ... da znam tesko mu opce objasnat kaj tu mozes i kak mozes.. sretno :)

 

9 godina
neaktivan
offline
Re: Hoće li neko da pravimo igru

Mislim ja sam klinac ti se vec sta jesi*

11 godina
offline
Re: Hoće li neko da pravimo igru
DarkoKwon kaže...

Da li ima neki iskusan programer koji bi htio raditi na igrici/igri ? .....  Da bi se zaposlili treba vam iskustvo, a evo vam perfektne situacije da steknete iskustvo

 Ti bi nekog iskusnog programera da radi volonterski radi skupljanja iskustva? :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice