Android aplikacija - smanjivanje .mp3 datoteke

poruka: 3
|
čitano: 1.677
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Android aplikacija - smanjivanje .mp3 datoteke

Radim na jednoj aplikaciji, e sada je stvar što ubacujem zvučnu datoteku (.mp3) koja je 20MB-a velika :S a trebat će ih minimalno 5 biti, pa mi je onda malo prevelika app, kako da to smanjim? Neki konventiranje kvalitete i sl? Savjeti?

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Android aplikacija - smanjivanje .mp3 datoteke
sashab kaže...

Radim na jednoj aplikaciji, e sada je stvar što ubacujem zvučnu datoteku (.mp3) koja je 20MB-a velika :S a trebat će ih minimalno 5 biti, pa mi je onda malo prevelika app, kako da to smanjim? Neki konventiranje kvalitete i sl? Savjeti?

pukni mp3 na niži bitrate.

http://download.cnet.com/MP3-Bitrate-Changer/3000-2140_4-10950815.html

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Re: Android aplikacija - smanjivanje .mp3 datoteke

Prebaci u Vorbis format (.ogg), koji daje istu kvalitetu zvuka na nižem bitrateu. Primjerice za CD Audio transparenciju dovoljo je q5, što daje bitrate oko 160 kbps, dok mp3 postiže transparenciju na 200-tinjak kbps VBR, ovisno o materijalu. S Vorbisom možeš ići i na niže bitrateove, ali ne bih išao ispod q2 (oko 96 kbps), budući da se na nižim postavkama čuje gubitak kvalitete (iako se kod određenih materijala može se ići i na q1 (oko 80 kbps) do q1.5 (oko 88 kbps), ali to ne predstavlja neku uštedu u odnosu na q2). Sve navedeno je za 44.1 kHz stereo zapis. Kod mono zapisa (npr. govor, kratki zvučni efekti), može se ići na upola manji bitrate.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice