Vrste AMD procesora

poruka: 67
|
čitano: 12.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

zanima me dali je athlon 2 isto sto i AM2??

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

Nije athlon 2 je ime procesora (model) a AM2 je socket (utor) na matičnoj ploči u koju stavljaš određene AMD-ove procesore

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vrste AMD procesora
Magnum1654 kaže...

Nije athlon 2 je ime procesora (model) a AM2 je socket (utor) na matičnoj ploči u koju stavljaš određene AMD-ove procesore

imam maticnu Gigabyte GA-M57SLI-S4 pise da idu u nju AMD Athlon 64 x2,,AMD Athlon 64,i pise support AMD Socker AM2

koji sad proc idu u nju

16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

Ima mnogo (am2) procesora koji idu u nju a sad ne znam što tebe zanima jel želiš nadograđivat komp ili te samo zanima koje sve ona podržava

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinjo93 kaže...

zanima me dali je athlon 2 isto sto i AM2??

Hvala unaprijed

Athlon II ko recimo model 240, 245 i 250 su namjenjeni za socket AM3 a mogu se koristiti na starijem AM2+ socketu te mogu koristiti DDR2 i DDR3 memoriju koja se moze samo koristit na AM3 socketu. Ima nekih maticnih sa AM2 socketom na koje mogu ic ti Athlon II procesori ali oni na tim maticnim plocama nece dat svoju punu snagu i performanse pa se to bas i ne isplati  tj guse se performanse procesora. No srecom danas ima jeftinih maticnih ploca za socket AM2+ ili AM3 pa tu problema nema!Cool

15 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

Ima mnogo (am2) procesora koji idu u nju a sad ne znam što tebe zanima jel želiš nadograđivat komp ili te samo zanima koje sve ona podržava

ma evo ta maticna stoji pored mene zapakirana,,sastavljam si neki MOCAN komp,,pa me zanima koji idu u nju da znam gledat..

16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

koliko sam nasao na netu ona podrzava amd phenom x4 procesore i amd x3 procesore i ove neke slabije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

koliko sam nasao na netu ona podrzava amd phenom x4 procesore i amd x3 procesore i ove neke slabije

ok tnx valjda ce se snac xD

17 godina
pinjo93 kaže...
Magnum1654 kaže...

ma evo ta maticna stoji pored mene zapakirana,,sastavljam si neki MOCAN komp,,pa me zanima koji idu u nju da znam gledat..

To ti ovisi koja je revizija te tvoje maticne koju imas jer postoji cak tri revizije te maticne 1.0 tj prva pa 1.1 te 2.0. Dole vidis na koju reviziju maticne idu koji AM3 procesori pa se tog trebas drzat obavezno no uglavnom na reviziju 2.0 ima najveci izbor procesora za AM3 no ne bas previse zapravo malo!Cool

revizija  1.0 revizija 1.0
revizija  1.1 revizija 1.1
revizija  2.0 revizija 2.0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
pinjo93 kaže...
Magnum1654 kaže...

To ti ovisi koja je revizija te tvoje maticne koju imas jer postoji cak tri revizije te maticne 1.0 tj prva pa 1.1 te 2.0. Dole vidis na koju reviziju maticne idu koji AM3 procesori pa se tog trebas drzat obavezno no uglavnom na reviziju 2.0 ima najveci izbor procesora za AM3 no ne bas previse zapravo malo!Cool

moja je 2.0 kolko ja znam

16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

onda imas podrsku za najnovije i najjače amd-ove procove, pogledaj u prethodnom postu zadnju sliku i tamo imas sve am3 procove koje tvoja matična podržava

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 20:32 (Magnum1654).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

u prirucniku mi pise rev. 2001 valjda je to 2.0

i prodavac mi je reko da je 2.0(uzimo sam polovnu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

onda bi trebala bit revision 2.0 osim ak te prodavač nije slagao da lakše proda matičnu i zaradi pare nadam se da nije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

da mogao bi ga stavit ali samo ak je matična rev. 2.0

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 20:35 (Magnum1654).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

da mogao bi ga stavit ali samo ak je matična rev. 2.0

ja sam prvo kupio maticnu i onda sam mu postavio pitanje:"koje je verzije ta maticna 1.0   ,   1.1   ili   2.0"

mozda je on samo reko najnoviju ver

trebo sam ga pitat koje je verzije ta maticna...

17 godina
Magnum1654 kaže...

onda imas podrsku za najnovije i najjače amd-ove procove ako pogledaj u prethodnom postu zadnju sliku i tamo imas sve am3 procove koje tvoja matična podržava

Ne bas ova prva dva na listi moze zaboravit odma jer pokraj njih desno nema oznake verzije Biosa koja ih podrzava N/A. Uglavnom neki najoptimalniji izbor su ova cetri modela recimo jedan s cetri jezgre Phenom II X4 925 za 1000 kn i  ovaj dole dvojezgreni za 700 kn Phenom II X2 550 recimo ili mozda jedan od ova dva Phenom II X3 720  ili 710 model!Cool

16 godina
neaktivan

ja mislim da je ta matična revision 2.0 al rađe pričekaj i vidi što drugi kažu

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Magnum1654 kaže...

onda imas podrsku za najnovije i najjače amd-ove procove ako pogledaj u prethodnom postu zadnju sliku i tamo imas sve am3 procove koje tvoja matična podržava

Ne bas ova prva dva na listi moze zaboravit odma jer pokraj njih desno nema oznake verzije Biosa koja ih podrzava N/A. Uglavnom neki najoptimalniji izbor su ova cetri modela recimo jedan s cetri jezgre Phenom II X4 925 za 1000 kn i  ovaj dole dvojezgreni za 700 kn Phenom II X2 550 recimo ili mozda jedan od ova dva Phenom II X3 720  ili 710 model!Cool

taj lik od kojeg sam kupio updato je na najnoviji Bios

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 20:45 (pinjo93).
16 godina
neaktivan

joj da nisam to opazio

15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

kupit cu graficku Ati Radeon HD 4870 VTX 1 GB,,pa me jos i zanima kolko minimalni proc treba bit da bi grafa radila kako treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinjo93 kaže...

Ne moze ne jer ga nema na popisu podrske u Biosu, pa pogledaj malo one fotke koje sam postavil fino ti pisu modeli koji idu na koju reviziju maticne. Trebal si uzet neku novu jeftinu maticnu s podrskom za nove procesore a oni su za tu stariju maticnu samo stavili podrsku za skupe procove bas zanimljivo kaj ne!Nevinašce

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
pinjo93 kaže...

Ne moze ne jer ga nema na popisu podrske u Biosu, pa pogledaj malo one fotke koje sam postavil fino ti pisu modeli koji idu na koju reviziju maticne. Trebal si uzet neku novu jeftinu maticnu s podrskom za nove procesore a oni su za tu stariju maticnu samo stavili podrsku za skupe procove bas zanimljivo kaj ne!Nevinašce

FAK!!!

Bios je najnoviji jel to sta znaci??

17 godina
Vrste AMD procesora

Ak nije na listi za podrsku u Biosu onda ti to ne znaci bas puno vrlo vjerojatno ne iako je i revizija 2.0 te maticne i najnovoji bios!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ak nije na listi za podrsku u Biosu onda ti to ne znaci bas puno vrlo vjerojatno ne iako je i revizija 2.0 te maticne i najnovoji bios!Cool

bratic mi se razumije u kompe,,kaze da ide socket 2 nije reko soket3(ako sam nes smjenso reko nemojte se smijat xD)

16 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

Uslikaj maticnu sa gornje strane da se vidi dobro i detaljno i nakaci na forum...pa da vidimo koja je verzija....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

evo slike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

u onoj knjizici za upustva pise:AMD Athlon 64 FX/ Athlon 64 X2 Dual-Core/ AMD Athlon 64/Sempron AM2 Processor Motherboard

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vrste AMD procesora

daj ljudi pomagajte?!?!!?!

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolega, na matičnoj ti piše koja je "revizija", pa si malo potraži po njoj, najčešće se to nalazi negdi pri krajevima matične!?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice