Puno bolje onda uzet 970A-UD3
Vodič kroz matične ploče za početnike
- poruka: 2.050
- |
- čitano: 782.238
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Može preporuka matične za phenom X4 965BE da je micro atx iz portia do 450kn,da se može na njoj clockati taj proc.
Može preporuka matične za phenom X4 965BE da je micro atx iz portia do 450kn,da se može na njoj clockati taj proc.
S obzirom da mora biti mATX i do 450kn - jedina ploča koju bi ja uzeo je ova:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303616
ECS A785GM-M7
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=1089&DetailName=Feature&MenuID=1&LanID=0
Izgleda dobro, ima dobro VRM hlađenje, i nema smeće nVidijin chipset.
Podržava 125W procesore:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=1089&DetailName=Feature&MenuID=1&LanID=0
Ako neće nju, onda ovu drugu:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=1316&DetailName=Feature&MenuID=1&LanID=0
pozdrav ljudi!
jel se isplati dat 150 kn vise i uzet asrock z77 extreme4 nego msi z77a-g43?
procesor ce bit i5 3570k tako da u buduce mozda bude dosao overclock pa sam jedino neodlučan dali je ta extreme4 toliko naprednija od ove MSI?
nisam sad neki entuzijast da mi trebaju neznam kakve tehnologije ali isto su mi bitne performanse u igrama,pouzdanost i mogucnosti za u buduce...
pozdrav ljudi!
jel se isplati dat 150 kn vise i uzet asrock z77 extreme4 nego msi z77a-g43?
procesor ce bit i5 3570k tako da u buduce mozda bude dosao overclock pa sam jedino neodlučan dali je ta extreme4 toliko naprednija od ove MSI?
nisam sad neki entuzijast da mi trebaju neznam kakve tehnologije ali isto su mi bitne performanse u igrama,pouzdanost i mogucnosti za u buduce...
uzmi tu asrockovu za 150kn vise.Ima bolju kontrolu voltaže te ESATA priključak.
Da li moja ploca (AsRock G41M-VS2) posjeduje PCIex x16 1.1 ili PCIex x16 2.0 prikljucak, trazio sam i po AsRock-ovoj stranici a i u manualu, pise samo PCIex x16, ne pise je li 1.1 ili je 2.0 ?
Hvala :)
Pitanjce.
Isao bi na kupnju novog racunala, pa sam pogubljen izmedju svih ploca.
Koja je razlika sad izmedju svih tih Z77, H77, P67, P68, B65? Brdo ih ima, ne kuzim. Nekad su bile samo jedan model i odabirao si koju opremu hoces dodatnu.
Ako nebi isao na clockanje, ali bi htio pouzdan i brz komp, kaj da gledam?
ecs iako napiše da neide 125w proc on ti ide .. ja sam na 880gm m7 stavio 125watnog 965 i radio uredno
Evo jedno pitanjce...Da li se isplati uzet ovu as rokicu za 500 kn sa 1.5 godinom garancije ili da se da naci nesto bolje mozda za ~550 kn novo a da je am3+???
Na nju bih za pocetak mozda isao neki fx ili phenom 2,ne toliko za overclockanje,znaci nista pretjerano mozda nesto osrednje clockanje u zimskim danima pa me zanima jel ok za to ili nesto drugo preporucujete...napisite prijedloge sta i kako,moze i polovno...hvala...
Evo jedno pitanjce...Da li se isplati uzet ovu as rokicu za 500 kn sa 1.5 godinom garancije ili da se da naci nesto bolje mozda za ~550 kn novo a da je am3+???
Na nju bih za pocetak mozda isao neki fx ili phenom 2,ne toliko za overclockanje,znaci nista pretjerano mozda nesto osrednje clockanje u zimskim danima pa me zanima jel ok za to ili nesto drugo preporucujete...napisite prijedloge sta i kako,moze i polovno...hvala...
Veoma kvalitetna ploca ...UZIMAJ !
Mislio sam kupit novu maticnu pa me zanima jel bitno koji hard disk imam jel kompatibilan sa novom mbo imam procesor amd athlon x2 250 i grafu vtx hd 5670 gdddr5 namjeravo sam ovu kupit http://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asrock-maticna-ploca-n68-vs3-socket-am3-socket-am3-nforce-630a__1506731
Možeš imati bilo koji HDD !.
Ima netko možda iskustva sa Asrock N68C-S UCC? Ima li nekakvih novijih BIOS update-a i rade li x16 2.1 grafe u tom x16 1.0 utoru?
Funkcionira li Phenom II X4 940 na toj MBO?
Funkcionira li Phenom II X4 940 na toj MBO?
Da,funkcionira!
Ne kužim.
Na stranici MBO piše da podržava procesore do 95w ,a taj Phenom je 125w.
Izgleda da funkcionira, ali ne znam kako stabilno. OC ne planiram. Samo igre i normalan rad. Nikakvi benchevi i slično.
Negdje sam čak pročitao da bi i trebalo underclockat i undervoltat procesor.
Čitao sam nešto po netu i izgleda da može 125w CPU na tu ploču ,ali da nije sigurno jer može doći do zapaljenja ,a i da procesor može otići skupa sa MBO u k..
Sadašnji vlasnik mi je rekao da njemu sve normalno radi.
E sad, bi li trebalo underclockat i undervoltat CPU da se smanji potrošnja? Nije mi žao spustiti na 2.8ghz ili malo niže. A koliko da spustim napon, to nisam siguran.

Čitao sam nešto po netu i izgleda da može 125w CPU na tu ploču ,ali da nije sigurno jer može doći do zapaljenja ,a i da procesor može otići skupa sa MBO u k..
Sadašnji vlasnik mi je rekao da njemu sve normalno radi.
E sad, bi li trebalo underclockat i undervoltat CPU da se smanji potrošnja? Nije mi žao spustiti na 2.8ghz ili malo niže. A koliko da spustim napon, to nisam siguran.
Phenomi se solidno undervoltaju, ostavi stock takt i undervoltaj ga :) Ici ce sigurno nisko, recimo moj AM3 PII na 3.2GHZ ide sa kakvih 1.184V potpuno stabilan i na tom naponu mu je potrosnja manja za 35W otprilike.
Znači to bi trebalo funkcionirat.
Mižda glupo pitanje ali.. Postoji li opasnost za CPU ili MBO ako se undervolta?

Znači to bi trebalo funkcionirat.
Mižda glupo pitanje ali.. Postoji li opasnost za CPU ili MBO ako se undervolta?
Ne postoji nikakva opasnost, smanjiti ces potrosnju, temperature CPU-a i ploce te automatski smanjiti napor regulacije.
Southbridge mi jucer bio dosta vruc, da li je to do toga sto nisam par dana gasio komp ili je do toga sto puno muziku slusam?
Da li ce raditi ploca ako pregori Southbridge?
Southbridge mi jucer bio dosta vruc, da li je to do toga sto nisam par dana gasio komp ili je do toga sto puno muziku slusam?
Ako vam je sb vruc moja preporuka ti je kupiti neki najobicniji ventilator i stavit ga gore,to ce vam rijesit problem .
Ma neka je vruc, koga briga, napravljen je da radi.
Ako vam je sb vruc moja preporuka ti je kupiti neki najobicniji ventilator i stavit ga gore,to ce vam rijesit problem .
Ne moze stati od graficke :S
Danas je normalna temperatura ali jucer je bio bas vruc kada dotaknem onaj pasivni hladnjak na njemu
Ma neka je vruc, koga briga, napravljen je da radi.
Bojim se da mi ne sprzi maticnu, ako on samo pregori a maticna ostane ispravna mogu kupiti PCI audio kartu...