Upgrade cpu-a

poruka: 20
|
čitano: 4.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Upgrade cpu-a

trenutno imam amd-ov procesor  7850  na 3ghz clockanog.

nabavija sam od frenda  intel core duo 8400 na 3ghz sa 6 mb l2 .

ostalo imam sve iz svoje konfe ( 6 giga ddr2 800 mhz , ati 4850 gainward gs itd).

da li mi se isplati uzimat neku plocu 775 za tog intela ??

tj po vasem misljenu da li bi se osjetilo sto u performansama ??

pozz

.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Upgrade cpu-a

775 ploče se mogu danas nabaviti za siću pa ti to i nebi bija neki trošak da je i kupiš. A nekog velikog skoka u performansama ne bi bilo

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 19:47 (Volume).

0 0 hvala 0
17 godina
Upgrade cpu-a

Razlika je dost velika, E8400 je jači od 7850.

http://www.anandtech.com/bench/Product/90?vs=56

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Upgrade cpu-a
191x7 kaže...

Razlika je dost velika, E8400 je jači od 7850.

http://www.anandtech.com/bench/Product/90?vs=56

Razlika u svakodnevnom i igrama radu je nikakva, one glupe testove niti ne računam. A i anandtech je skroz skroz nepouzdan s njihovim testovima i često su totalno bez ikakvog smisla i logike

11 godina
neaktivan
Upgrade cpu na laptopu

Pozdrav!

Molio bih za savjet. Možda se radi o nekoj totalnoj banalnoj stvari ali nikako da rješim problem.

Nedavno sam radio upgrade procesora na laptopu Hp 6720s. U originalu je bio Intel Celeron, sad je unutra Dual Core. Problem je da kad upalim laptop nakon logotipa Windows pojavi mi se ekran u mrljama i nasumične kocke po ekranu. Problem nestaje jedino ako prvo kod dizanja odem na Safe Mode i onda restartam. Tada je slika ok, i lap radi super. Bez Safe Modea i restarta rad na lapu je nemoguć. Već sam reinstalirao Windowse, updateao drivere i Bios ali nista.

Molio bih za pomoć jer ovo je zbilja frustrirajuće. Vratio sam natrag Celeron i navedeni problem se ne pojavljuje, samo znači kad je Dual core Cpu. Upgradeao sam ga jer mi sa Celeronom ne vrti Ableton a njega jedino i koristim.

Hp Compaq 6720s:

Motherboard: HP 

model: 30D8 KBC Version 83.0C 

Chipset: Intel GL960 Rev. C0 

Southbridge: Intel 82801HBM (ICH8-ME) Rev. B1 

Previous processor: 

Intel (R) Celeron (R) M CPU 530 @1.73 GHz 

Current processor: 

Intel Core 2 Duo Processor T5870 2.0-GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Upgrade cpu na laptopu

predpostavka:

- problem je u FSB clocku, tj celeron vjerojatno radi na 533, C2D na 800 i tako se VGA OCa.. ili RAM, jer se koristi za integrušin VGA. na desktop MBO to nebi bio problem podesiti u BIOSu, notebookovi obično nemaju opcije, ostaje ti vidjeti neki Soft-OC koji će zapravo downclockati FSB na stabilan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Hvala ti na pomoći. Nemam baš iskustva sa navedenim stvarima pa mi je svaka informacija dragocjena. Izgleda da nije jednostavno, bar za mene laika. Nadao sam se da ima neki software, instaliram i onda on regulira na normalan rad. Izgleda da ću naći nekog sa više iskustva da pokuša napraviti ovo što si predložio. Hvala još jednom

I'm the clock myself...
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

predpostavka:

- problem je u FSB clocku, tj celeron vjerojatno radi na 533, C2D na 800 i tako se VGA OCa.. ili RAM, jer se koristi za integrušin VGA. na desktop MBO to nebi bio problem podesiti u BIOSu, notebookovi obično nemaju opcije, ostaje ti vidjeti neki Soft-OC koji će zapravo downclockati FSB na stabilan.

@ ihush - pozdrav! evo jos uvijek se borim pa bi svaka pomoc dobro dosla. Kako mi je Bios ogranicen molio bih neku preporuku za software gdje bih mogao rjesiti FSB clock da ga downclockam. Moram napomenuti da nisam radio takve stvari prije ali spreman sam ici na sve ili nista jer me ovo sm rebootanje polako izbacuje iz takta.. pokusao sam sa SetFsb ali nema ponudenu opciju mog modela chipseta, maticne tako da nisam uspio; takoder ClockGen, imam samo opciju da nadgledam stanje, bez mjenjanja...

Hvala unaprijed svima koji uskoce u pomoc.

I'm the clock myself...
13 godina

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/RightMark-CPU-Clock-Utility.shtml

tesko ce ti biti pronaci onaj pravi, jesi probo pinmodat proc

11 godina
neaktivan

Hvala za pomoc! Skinuo sam ovaj program, raspakirao ga ali nece mi ga pokrenuti (pise da ne moze pokrenuti/instalirati RTCore 64 driver. Nisam probao pinmodat. Da budem iskren ne znam kako, te nisam nikada overclockao procesor tako da mi je svaka informacija zlata vrijedna. 

I'm the clock myself...
11 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/RightMark-CPU-Clock-Utility.shtml

tesko ce ti biti pronaci onaj pravi, jesi probo pinmodat proc

Da li si mislio na ovo:

http://starless.nl/pinmod.html

I'm the clock myself...
13 godina

da to pinmod samo ne za tvoj procesor trebao bi naci bas za tvoj procesor i spustiti fsb. To ce ti usporiti i clock procesora. Ja osobno se nebih puno prckao po procesoru(pinmod je tezak za i kompleksno za napravit) jer imas jeftinih na ebayu pogotovo za tvoj socket jer kod laptopa maticne crkavaju dok procesori se najcesce prodaju: A grafiku bi probao spustit uz pomoc ovog programa. http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm

11 godina
neaktivan

Budem pokusao spustiti grafiku sa ovim programom. Mislis da ce to rijesiti problem "slike" kod startanja racunala? Da barem nesto napravim dok ne ubodem drugi procesor. Stavio sam taj core2duo 2.0ghz jer mi je covjek koji mi ga je prodao rekao da sigurno pase i da ce racunalo raditi bez problema nakon zamjene. I radi ok, ali ovo sa SafeMode pa restart mi kida zivce polako...

Javim kad isprobam program i skuzim sto tocno trebam napraviti.

Hvala jos jednom

I'm the clock myself...
13 godina
FRKI2012 kaže...

Budem pokusao spustiti grafiku sa ovim programom. Mislis da ce to rijesiti problem "slike" kod startanja racunala? Da barem nesto napravim dok ne ubodem drugi procesor. Stavio sam taj core2duo 2.0ghz jer mi je covjek koji mi ga je prodao rekao da sigurno pase i da ce racunalo raditi bez problema nakon zamjene. I radi ok, ali ovo sa SafeMode pa restart mi kida zivce polako...

Javim kad isprobam program i skuzim sto tocno trebam napraviti.

Hvala jos jednom

jesi probao linuxe stavit, neki mint ili ubuntu, pa da vidiš dali na njima se laptop restarta

11 godina
neaktivan

nisam probao sa linux, samo win xp sp3 i win7 32x 64x, skinuo sam power strip ali ne znam tocno sta sad moram promjeniti u postavkama, ako moze neki savjet

I'm the clock myself...
13 godina
desni klik perfomance ili imaš ovdje na linku u slikama
http://www.playtool.com/pages/underclockvid/slowdown.html
11 godina
neaktivan

Hvala za pomoc. Zbilja nemam srece sa ovim laptopom. Program fino instaliran, sve isprobao, isao prema uputama i na kraju ne mogu mjenjati nista pod Clock controls. Engine clock pise koliko je Mhz dok na Memory clock stoji samo n/a. Slider ne mogu pomicati ni gore ni dolje. Pokusao sam i kao administrator i kao user... reinstalirao sam program i probao par puta ali isti rezultat.. 

@antimon95 - Hvala jos jednom na vremenu odvojenom da mi pomognes ovo nekako ustabiliti. pozdrav

I'm the clock myself...
13 godina

ajde još probaj odvojit 20 gb od diska pomoću easus partition master, da na njega stavis linux mint ili ubuntu, pa onda javi ako bude restartao. Pa onda ako radi možeš eventualno preći na linux mint koji je jako udoban za rad.

11 godina
neaktivan

ok. budem probao pa javim. pozdrav

I'm the clock myself...
11 godina
neaktivan
Upgrade cpu-a

Instalirao sam Linux, radi bez problema. Meni je problem jer najvise koristim programe (Propellerhead, Ableton, Cubase) koji nisu napisani za Linuxe tako da cu morati naci neki kompromis ili prodati lap i kupiti drugi. Sa Celeronom radi ok ali mi je taj cpu prespor za navedene programe pa sam zato i stavio jaci coreduo. Nista, za sad cu dupli boot pa kad ne nadem (skupim pareza ) bolje. Hvala za pomoc {#}.

Ako netko ima jos neku ideju ili je imao isti slucaj neka javi sto bi mogao probati bio bih mu zahvalan. Pozdrav 

I'm the clock myself...
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice