Trenutno imam stock cooler na gore navedenom procesoru. Ne zanima me overclock nego utišavanje računala. Dakle, zanima me koji je najtiši cooler za Athlona 6000+?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja imam ovaj na 5600+ i preporodio sam se nakon stocka - dobijes potenciometar ukoliko zelis dici broj obrtaja, ali ukoliko neces clockat slobodno okrenes na mimimum (meni temp max ide do 55C na najnizem broju okretaja pri opterecenju)
ali imao sam prilike koristiti i ovaj i takodjer je iznimno tih!
ne znam koliko novca zelis potrositi na cooler, jer ja sam zalmana tada platio nesto iznad 400kn, i nije mi zao ni lipe!
Za tvoj proc je stvoren Sonic Tower i neki vent s malim okretajima, tek tolko da se vrti...
I meni je isto gore navedeni proc jako grije. To je tako radi stok coolera, ja sam isto razmišljao o novom cooleru, ali ti je normalno da ti se sad jako grije radi vrucine, mislim ljeto je. U zimi mi se grijao isto dosta ali sam ugradio dva dodatna venta na kučište za odvod toplog zraka van i poslje je bilo dobr.
Imam dotični procesor koji hladim s link. Za ovaj hladnjak imam samo riječi pohvale, trenutno preko ljeta dok se temp u sobi zna podići i do 30C temp procesora u idle ne prelazi 35C, a load max 47C. Inače orginal ventilator sam zamijenio s termaltake-ovi od 92mm, s plavim diodama samo iz razloga jer sam htio malo šminke u kučištu.
Ja posjedujem ovaj i potpisujem mišljenja korisnika s ovog linka...
Osjetno bolji kuler od stock-a za relativno malo novaca.
Hvala svima na savjetima i impresijama. Samo da dobijem novce pa ću odlučiti koji ću od gore navedenih. :)
uf. ja sam isto imao taj proc. nečuješ sam sebe pored njega kad zaronda
Imam dotični procesor koji hladim s link. Za ovaj hladnjak imam samo riječi pohvale, trenutno preko ljeta dok se temp u sobi zna podići i do 30C temp procesora u idle ne prelazi 35C, a load max 47C. Inače orginal ventilator sam zamijenio s termaltake-ovi od 92mm, s plavim diodama samo iz razloga jer sam htio malo šminke u kučištu.
Potpisujem! Ja sam ga uzeo za phenoma 9850 (125 W TDP!) i prezadovoljan sam!
Ja sam imo Athlona 6000+ i kolko se sjecam, bio je dost tih.
Sad imam Phenoma II X4 955 BE i ko da zivim kraj avionske piste! Sto je najgore temp zna prec i 60 C!
Ima tko mozda preporuku za neki kuler koji bi mogo ohladit ovo?
Ako se pališ na izgleda i svjetlinu, možda ovo, a više o hladnjaku ovdje gdje imaš i jedan video koji pokazuje više o izgledu.
Ili ako se ne pališ na tišinu možda ovo. A imaa ih još mnogo dobrih ali mi se neda sad tražiti, najbolje ti je da uzmeš vodeno i bit će najtiše i najbolje klokabilni.
I ja imam Arctic Coolinga Freezera 64Pro, bio na 5400+ BE (dignut na brzinu hipotetskog 6600+), sada i dalje dobro hladi X4 II 940BE, koji ipak proizvodi malo više topline... Sviđa mi se što je ventilator okrenut prema stražnjem izlazu iz kućišta pa se ne skuplja toplina u kućištu (bar ne previše).
ja san svom 6000+ stock cooleru samo prominija ventilator jer je onaj previse brunda i sad mi se cini uredu, temperature neprelaze 50c
Ja sam imo Athlona 6000+ i kolko se sjecam, bio je dost tih.
Sad imam Phenoma II X4 955 BE i ko da zivim kraj avionske piste! Sto je najgore temp zna prec i 60 C!
Ima tko mozda preporuku za neki kuler koji bi mogo ohladit ovo?
Kod mene je sasvim obratno. 6000+ mi je bio bučan a 955 mi nije bio bučan ali sam ipak stavio mugena2 zbog loše ventilacije u kućištu
e da. pa 60c i nije velika temp za njega.pogotovo po ovim vrućinama