Slabiji proc + jaca grafa ili suprotno

poruka: 33
|
čitano: 3.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo sta me konkretno zanima ..

Znaci zanima me prvenstveno da igram CoD2 jer me drugo nista od igara ne zanima niti imam vremena, samo to multy ponekad odigram i to je to ..

Pa me konkretno zanima :

Pentium 4 @3,0 ghz + AGP grafa

ili

AMD Athlon 64 3000 @1,8 ghz + PCIe grafa 

Znaci napominjem .. samo za COD2 mi  treba da ne derem laptop ovaj bzvz na tome ... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 17:29 (fakEEE).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Slabiji proc + jaca grafa ili suprotno
Bolja je kombinacija athlona i pci-e grafe
14 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Evo sta me konkretno zanima ..

Znaci zanima me prvenstveno da igram CoD2 jer me drugo nista od igara ne zanima niti imam vremena, samo to multy ponekad odigram i to je to ..

Pa me konkretno zanima :

Pentium 4 @3,0 ghz + AGP grafa

ili

AMD Athlon 64 3000 @1,8 ghz + PCIe grafa

Znaci napominjem .. samo za COD2 mi   treba da ne derem laptop ovaj bzvz na tome ...

Boldano bolje bez daljnjega, a i taj Athlon opere Pentjuma samo tako (ukoliko P4 nije Prescott).

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
14 godina
neaktivan

Onda nista , cut cu se s tipom koji prodaje tu konficu pa :)

Ima maticnu Asus A8NE s PCIe na kojoj je grafa nVidia 8400 GS 256MB ..

Jel bi se dao kloknut taj Athlon sa nekim coolerom na visi takt na toj ploci i za koliko ?

Graficku bi vjerojatno stavio malo bolju kasnije s vremenom takoder pa me zanima koju staviti s obzirom na proc da bih lockao ( po mogucnosti ) 250 FPS u COD2 sto mi je i vise nego dovoljno ? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uvijek ti je bolje losiji CPU + bolji GPU.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mew kaže...

Bolje losiji CPU a bolji GPU?Divna ideja samo ne funkcionise u praksi, ukoliko je proc losiji a grafa bolja, grafa ce ostati neiskoristena i bez potrebe baceni novci na grafu.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
14 godina
neaktivan

Evo dogovorio sam se s covjekom sljedece ..

Uzet cu procesor AMD Athlon 3000+ @1,8ghz sa maticnom ASUS A8NE, 350W Fortron napajanjem i nadodat 2GB DDR rama .. 

Pa me zanima za ubuduce koju grafulju uzet ( uzmite u obzir da cu clockat CPU na nekih 2,4 + ghz ) s obzirom na ostale komponente da bi se ona mogla iskoristit i dat mi 250 FPS lock u multy COD2 ?

Reza je 1600*900 na 17,3'' laptopu ciji cu monitor koristit .. 

EDIT : Rabljenu grafulju bih uzeo sa njuskala ..

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 18:34 (fakEEE).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Evo dogovorio sam se s covjekom sljedece ..

Uzet cu procesor AMD Athlon 3000+ @1,8ghz sa maticnom ASUS A8NE, 350W Fortron napajanjem i nadodat 2GB DDR rama .. 

Pa me zanima za ubuduce koju grafulju uzet ( uzmite u obzir da cu clockat CPU na nekih 2,4 + ghz ) s obzirom na ostale komponente da bi se ona mogla iskoristit i dat mi 250 FPS lock u multy COD2 ?

Reza je 1600*900 na 17,3'' laptopu ciji cu monitor koristit .. 

EDIT : Rabljenu grafulju bih uzeo sa njuskala ..

za 200kn ovo, a više od toga ti ni ne treba, jer bi bilo bacanje novaca...

14 godina
neaktivan
uber_low kaže...

Mislis da je 8600 vrh sto taj proc moze iskoristit ili je dovoljno za 250 FPS ?

8800 gt / gts bi bio overkill za proc il ?

Jedino sto me zanima za to racunalo je da mi locka 250 FPS u COD2, nista vise jer za sve ostalo imam ovaj laptop pod mojpc :)

15 godina
neaktivan
fakEEE kaže...
uber_low kaže...

Jedino sto me zanima za to racunalo je da mi locka 250 FPS u COD2, nista vise jer za sve ostalo imam ovaj laptop pod mojpc :)

ja imam 8800gt sa p4 HT 3.6 GHz pa mi je svejedno grafička debeli overkill... ali ja sam na 775 platformi tako da ću uzimat neki c2q najvjerovatnije, znači ja mogu od toga nešt i napravit...
a u tvom slučaju, gotovo ništa se ne može tako da bi ti 8600gt bila i više nego dosta... 

14 godina
fakEEE kaže...
uber_low kaže...

Oba procesora su botleneck za 7600GT a kamoli za ista jace.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Ma dobro, meni ne treba nista jako nego samo za COD2 kao sto sam i rekao tak da ..

A sto se tice da ne mogu nis napravit, mogu lako .. maticna podrzava Athlon x2 procesore .. upiknem nekog x2 Athlona i da vidis parade {#}

A sto se tice grafulje, zaista neznam .. 8600 bi trebala vjerojatno iskoristit, no nije mi jasno .. dali bi onda u COD2 dobio bolje performanse s Athlonom i 8600gt il s 8800 gt ? To je jedino sto me zanima jer bi mi sluzio kao sekundarno racunalo samo za to, stoga sam i krenuo u takvu kupnju ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 19:33 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
fakEEE kaže...

Ma dobro, meni ne treba nista jako nego samo za COD2 kao sto sam i rekao tak da ..

A sto se tice da ne mogu nis napravit, mogu lako .. maticna podrzava Athlon x2 procesore .. upiknem nekog x2 Athlona, otkljucam ga i da vidis parade {#}

A sto se tice grafulje, zaista neznam .. 8600 bi trebala vjerojatno iskoristit, no nije mi jasno .. dali bi onda u COD2 dobio bolje performanse s Athlonom i 8600gt il s 8800 gt ? To je jedino sto me zanima jer bi mi sluzio kao sekundarno racunalo samo za to, stoga sam i krenuo u takvu kupnju ....

Ni jednu od tih ti single core procesor nece iskoristit,bez dual core athlona nista od 250 FPS u COD2.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
fakEEE kaže...

A sto se tice da ne mogu nis napravit, mogu lako .. maticna podrzava Athlon x2 procesore .. upiknem nekog x2 Athlona, otkljucam ga i da vidis parade {#}

Ni jednu od tih ti single core procesor nece iskoristit,bez dual core athlona nista od 250 FPS u COD2.

Onda bolje uzet 8800 gt pa kasnije udarit jednog Athlona x2 ? Jer je ionako svejedno ocu li uzet onda 8600 gt il 8800 gt posto ni jednu ne moze do kraja iskoristit , a za pocetak mi bude onda i 125FPS dovoljno :D To valjda moze {#}

14 godina

Moze.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
311008 kaže...
Mew kaže...

Bolje losiji CPU a bolji GPU?Divna ideja samo ne funkcionise u praksi, ukoliko je proc losiji a grafa bolja, grafa ce ostati neiskoristena i bez potrebe baceni novci na grafu.

Jer definitvno, ja sam totalno bacio novac kada sam uzap svoju 460 GTX sa 8800 GT i kada sam odjednom mogao igrat igre na 1920×1080 na ultra a danas igram bez problema BF3 sa 64 playera na medium/high

15 godina
neaktivan
fakEEE kaže....

Onda bolje uzet 8800 gt pa kasnije udarit jednog Athlona x2 ? Jer je ionako svejedno ocu li uzet onda 8600 gt il 8800 gt posto ni jednu ne moze do kraja iskoristit , a za pocetak mi bude onda i 125FPS dovoljno :D To valjda moze {#}

gle nadam se da znaš kolko je teško nabavit dualca za 939 :)

14 godina
neaktivan

EDIT : za ovo cu otvorit bolje novu temu ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 19:53 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sorry na double postu, no samo me jos jedna stvar zanima ..

Jel bi Intel Pentium 4, 775 socket, Prescott jezgra na 3,2ghz stock mogao iskoristit 8800gt ?

EDIT : Na kraju cu ipak slagat komponentu po komponentu .. kao 1. sam si narucio Pentium 4 na 3,2 ghz sa Prescott jezgrom :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 21:55 (fakEEE).

0 0 hvala 0
14 godina
fakEEE kaže...

Jel bi Intel Pentium 4, 775 socket, Prescott jezgra na 3,2ghz stock mogao iskoristit 8800gt ?

EDIT : Na kraju cu ipak slagat komponentu po komponentu .. kao 1. sam si narucio Pentium 4 na 3,2 ghz sa Prescott jezgrom :)

Ne.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
fakEEE kaže...

Ne.

U redu .. a da dignem takt? Vidim da su decki dizali bez problema na 3,8 i sa 3,0 takta pa bi ja trebo i sa 3,2 ?

17 godina

IMHO to je sve skupa mala razlika u novcu u tao starim komponentama, da briga jel nešto bude nečemu bottleneck

dođe više kao akademska rasprava. Inače, mislim da bi bolji bio neki Athlonski X2 setup koji bi mogao doći iste novce,

no neznam, nisam u tržištu tih segmenata informatike aktuelan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle ak češ komponentu po komponentu, onda si uzmi odma dualca nekog jačeg! jer ovak češ dat pare a više nikome to nečeš moć prodat... ja imam ovog pentiuma zato što dosta dijelove preprodajem, ove slabije... i ubacio ga tek tolko da mi radi komp.

probaj nekak na amd, am2+ barem... onda si na konju jer za 775 su cijene procesora astronomske...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fakEEE kaže...
zoharbizo kaže...
fakEEE kaže...

Ne.

U redu .. a da dignem takt? Vidim da su decki dizali bez problema na 3,8 i sa 3,0 takta pa bi ja trebo i sa 3,2 ?

I dalje ce biti botleneck,prijedi na X2 Athlona i Socket AM2 pa ces moci iskoristiti karticu u potpunosti.

15 godina
neaktivan

Ja cu kupovat novi procesor sad pa ak oces mozda cu ti moc prodat ovaj svoj

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
iggypc kaže...

Uzet njegov proc ? Amd Athlon 64 x2 5000+ ? :)

15 godina
neaktivan

cijena?

14 godina
neaktivan
uber_low kaže...

cijena?

200kn sa stock coolerom?

14 godina
fakEEE kaže...
iggypc kaže...

I AM2 MBO.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
fakEEE kaže...
iggypc kaže...

I AM2 MBO.

To mi je jasno ... Jel to bolje od Pentium 4 Prescott 3,2 ghz sa 8800 gt / gts ? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice