Scythe Katana 3 Type I

poruka: 20
|
čitano: 4.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

Nakon koristenja Phenoma II X6 1055T nekoliko mjeseci, stock cooler je postao nesnosljivo glasan, pa sam odlucio da ga promijenim. Cini mi se da Katana 3 nije los, pa ako mi mozete reci da li je kompatibilan sa mojim procom i da li ga je tesko postaviti, tj. jel to mogu sam uraditi.

Proc: Phenom II X6 1055t

Maticna: Asus M4A88T-M

0 0 hvala 0
14 godina
Scythe Katana 3 Type I

Katana III je ok cooler samo nije za X6 proceve,barem ne za nikakav OC.Protegni se malo na neku bolju soluciju jer se isplati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Scythe Katana 3 Type I
zoharbizo kaže...

Katana III je ok cooler samo nije za X6 proceve,barem ne za nikakav OC.Protegni se malo na neku bolju soluciju jer se isplati.

Da,slažem se.
Katana III je dobar za dual core za OC i quad core za neki sitan OC.

Uzmi nešto jače,npr. CM 212+ ili Zalman Performa ,bit će bolje. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
14 godina
Uzmi Xigamtek Gaiu
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
14 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

Hvala svima na odgovorima, sve coolere sam uzeo u obzir, ali imam jos nekoliko pitanja. Naime, danas sam odlucio da otvorim kuciste i vidim jel ima mozda neki veci problem pa je cooler toliko glasan, kad sam otvorio kuciste sokirao sam se. Znaci prasine je bilo na bacanje, bukvalno je sve prekriveno bilo, i nisam mogao da vjerujem jer stvarno odrzavam pc, al nebitno. kad sam pogledao ispod ventilatora na procesoru vidio sam jos prasine i odlucio da skinem samo ventilator, znaci bez heatsinka, i kad sam skinuo opet sok, metalni listici na heatsinku su bili prekriveni slojem prasine tako da se nista ispod nije vidjelo i prasina se je toliko uhvatila da sam morao rucno skidat. E sad, meni nije logicno da se toliko prasine skupi ako ventilator odvodi zrak OD procesora prema stranici kucista, il sam u krivu pa vent ustvari puse prema procu, ak bi mi neko to mogao pojasnit bio bih mu zahvalan. I jos jedna sitnica, neznam da li je vent okrenut pravilno jer obicno na njemu treba da bude okrugla naljepnica u centru ako znate na sta mislim, medjutim kod mene je ta naljepnica na suprotnoj strani venta znaci ne vidi se dok se ventilator ne skine i ne okrene, pa se sad pitam jel mi ventilator uopste pravilno okrenut? izvinite ako smaram :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
harell kaže...

Hvala svima na odgovorima, sve coolere sam uzeo u obzir, ali imam jos nekoliko pitanja. Naime, danas sam odlucio da otvorim kuciste i vidim jel ima mozda neki veci problem pa je cooler toliko glasan, kad sam otvorio kuciste sokirao sam se. Znaci prasine je bilo na bacanje, bukvalno je sve prekriveno bilo, i nisam mogao da vjerujem jer stvarno odrzavam pc, al nebitno. kad sam pogledao ispod ventilatora na procesoru vidio sam jos prasine i odlucio da skinem samo ventilator, znaci bez heatsinka, i kad sam skinuo opet sok, metalni listici na heatsinku su bili prekriveni slojem prasine tako da se nista ispod nije vidjelo i prasina se je toliko uhvatila da sam morao rucno skidat. E sad, meni nije logicno da se toliko prasine skupi ako ventilator odvodi zrak OD procesora prema stranici kucista, il sam u krivu pa vent ustvari puse prema procu, ak bi mi neko to mogao pojasnit bio bih mu zahvalan. I jos jedna sitnica, neznam da li je vent okrenut pravilno jer obicno na njemu treba da bude okrugla naljepnica u centru ako znate na sta mislim, medjutim kod mene je ta naljepnica na suprotnoj strani venta znaci ne vidi se dok se ventilator ne skine i ne okrene, pa se sad pitam jel mi ventilator uopste pravilno okrenut? izvinite ako smaram :)

Ako ne mislis overclockirati Katana scythe 3 je odlican izbor. Imam 1055T i hladi mi procesora na 28 stupnjeva u idle a dolazi do 33 stupnjeva pod opterecenjem. OC me nikad nije ni interesiralo odkako sam s***ao starog celerona 366 OC-anjem. Mislim da je taj procesor koji radi na 2800MHz x6 sasvim dovoljan za normalnog korisnika, a i sve igre ce ti raditi na max uz kvalitetnu graficku. 

U vezi stock coolera: mijenjaj to smece pod hitno, glasan je, lose hladi, zvuci ko da avion polijece. Moj katana cooler radi na 70% snage i postiže gornje rezultate (smanjio sam ga rucno u biosu da bude gotovo necujan). Na stock cooleru je naljepnica s unutarnje strane. E da, ako imas toliko prasine razmisli o stavljanju nekih filterica s unutarnje strane kucista da malo smanjis. 

Pozz!

14 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...
harell kaže...

Ako ne mislis overclockirati Katana scythe 3 je odlican izbor. Imam 1055T i hladi mi procesora na 28 stupnjeva u idle a dolazi do 33 stupnjeva pod opterecenjem. OC me nikad nije ni interesiralo odkako sam s***ao starog celerona 366 OC-anjem. Mislim da je taj procesor koji radi na 2800MHz x6 sasvim dovoljan za normalnog korisnika, a i sve igre ce ti raditi na max uz kvalitetnu graficku. 

U vezi stock coolera: mijenjaj to smece pod hitno, glasan je, lose hladi, zvuci ko da avion polijece. Moj katana cooler radi na 70% snage i postiže gornje rezultate (smanjio sam ga rucno u biosu da bude gotovo necujan). Na stock cooleru je naljepnica s unutarnje strane. E da, ako imas toliko prasine razmisli o stavljanju nekih filterica s unutarnje strane kucista da malo smanjis. 

Pozz!

33 C pod opterećenjem sa katanom 3 na tom procesoru je nemoguće.Nemoj očitavat temp jezgre nego onu pod cpu.

17 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Uzmi Xigamtek Gaiu

Svi je preporučuju, a niko ne gleda dobavljivost, znaš li di je ima za kupit jer je u Links-a nema već duže vrime.

I see offline people !
15 godina
neaktivan

To sto ti mozda imas predrasude prema tom procesoru (a i mnogi drugi sudeci po temama na forumu) ne znaci da uistinu nije tako. Taj procesor mozda grije na 50-60 dok je klokan, i vjerojatno grije ma kakav god imal hladnjak, ali stock je stvarno hladan. U vezi max opterecenja, priznajem da ne testiram komp tako da vrtim neki hardware test 14 sati, nego jednostavno imam upaljen Open Hardware Monitor i nakon igranja pogledam temperature. Core temp nikad nije prolazio 33 stupnjeva a ono sto ti kazes pod "CPU" su mene uvjeravali da krivo prikazuje, jer prikazuje isto ko i AsRock onaj hardware monitor koji pokazuje idle 40 stupnjeva.

15 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

Jedna mala ispravka, ja pricam o 

Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box, za AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...

To sto ti mozda imas predrasude prema tom procesoru (a i mnogi drugi sudeci po temama na forumu) ne znaci da uistinu nije tako. Taj procesor mozda grije na 50-60 dok je klokan, i vjerojatno grije ma kakav god imal hladnjak, ali stock je stvarno hladan. U vezi max opterecenja, priznajem da ne testiram komp tako da vrtim neki hardware test 14 sati, nego jednostavno imam upaljen Open Hardware Monitor i nakon igranja pogledam temperature. Core temp nikad nije prolazio 33 stupnjeva a ono sto ti kazes pod "CPU" su mene uvjeravali da krivo prikazuje, jer prikazuje isto ko i AsRock onaj hardware monitor koji pokazuje idle 40 stupnjeva.

Bit će da to šta ti pokazuje idle 40C prava temperatura.Mom kolegi koji ima xigmatek gaiu na 1075t  ide do 57C u primeu.

15 godina
neaktivan

Neznam stvarno, samo znam sto su mi drugi rekli. A jel ti kolega ima mozda klokan procesor? A i kazem, drugo je kad testiras procesor bas programom za to ili igras neke igre...

Jos jedan edit: Ja sam kupio jos i 2 dodatna vetilatora za kuciste, da imam ventilaciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 22:16 (nerevar20).
14 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...

Neznam stvarno, samo znam sto su mi drugi rekli. A jel ti kolega ima mozda klokan procesor? A i kazem, drugo je kad testiras procesor bas programom za to ili igras neke igre...

Ne, na stocku je što me je začudilo.Ajde ak ti se da skini prime 95 i drzi ga jedno 15 min pa reci kolika ti je temp(ona pod cpu).

15 godina
neaktivan

http://imageshack.us/photo/my-images/840/testcpu.jpg/

Evo ga. 20 min "Torture Blend test" - Prime95. Core temp 51 stupanj, a ako je po tvome onda gledam CPU temp kod Open Hardware monitora, te je onda max temp bila 67 stupnjeva sto je nemoguce jer thuban ima limit na 62, kolko sam cuo a sta se kasnije desava neznam. Priznajem da sam pogrijesio sto se tice max temperature jer nikad nisam radio CPU stress test do sad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 23:22 (nerevar20).
14 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...

http://imageshack.us/photo/my-images/840/testcpu.jpg/

Evo ga. 20 min "Torture Blend test" - Prime95. Core temp 51 stupanj, a ako je po tvome onda gledam CPU temp kod Open Hardware monitora, te je onda max temp bila 67 stupnjeva sto je nemoguce jer thuban ima limit na 62, kolko sam cuo a sta se kasnije desava neznam. Priznajem da sam pogrijesio sto se tice max temperature jer nikad nisam radio CPU stress test do sad.

Ova temperatura 67 C je točna bez obzira što mu je limit 62.Ionako i sa stock hladnjakom ide do negdje 65 C.Štos je u tome što se ventilator na stock hladnjaku brzo okreće i zato uspijeva ohladiti u rangu sa katanom.Ti x6 thubani se dosta jače griju od x4 deneba.

15 godina
neaktivan

Ne bih se s tobom slozio. Mada mislim da je problem vise u senzoru nego u temperaturi. Isto mi se javlja problem s prevelikom temperaturom cak i na idle u biosu kad temperatura dodje do 55 stupnjeva. I ne stoji ti bas da je scythe 3 katana losiji hladnjak od stock coolera. Odkako sam stavio hladnjak na proc i kuciste temp u idle mi se snizila za 6-7 stupnjeva mjereno s Core Temp. Ugl gle moju staru temu pa vidi. http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/novi-procesor-overheat-phenom2/124105.aspx

Nitko nije rekao da se gleda CPU temp u OHW monitoru nego da mjerim s core temp(on prikazuje ispravne temperature za razliku od senzora na maticnoj il di vec). Daj mi reci s kim ti mjeris temp i kolko je na tvom procesoru pod Primeom?

14 godina
neaktivan
nerevar20 kaže...

Ne bih se s tobom slozio. Mada mislim da je problem vise u senzoru nego u temperaturi. Isto mi se javlja problem s prevelikom temperaturom cak i na idle u biosu kad temperatura dodje do 55 stupnjeva. I ne stoji ti bas da je scythe 3 katana losiji hladnjak od stock coolera. Odkako sam stavio hladnjak na proc i kuciste temp u idle mi se snizila za 6-7 stupnjeva mjereno s Core Temp. Ugl gle moju staru temu pa vidi. http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/novi-procesor-overheat-phenom2/124105.aspx

Nitko nije rekao da se gleda CPU temp u OHW monitoru nego da mjerim s core temp(on prikazuje ispravne temperature za razliku od senzora na maticnoj il di vec). Daj mi reci s kim ti mjeris temp i kolko je na tvom procesoru pod Primeom?

Ja imam x2 550be otključan u x4 i overclockan s 3.1(1.3V) na 3.6(1.425V) i temperatura je do 50C sa performom u prime 95.Mogu mjerit s

bilo kojim programom (hwmonitor,aida64,real temp itd) jer svi pokazuju isto.Ja nemam temperature jezgri jer se to onemogući kad se

otključaju jezgre.Što se tiče tvojih temperatura,mozda je kriv senzor ali kao što sam prije rekao moj kolega dobiva 57C sa Gaiom koji

je bolji hladnjak od katane 3 tako da je i tih 51 C čudno.

14 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

dodaj jos 100kn i kupi Sythe Grand Kama Cross.......

performanse mos vidit na drugom djelu bug foruma: http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/temperature-vasih-pc-grijalica/26857.aspx?page=35&jumpto=2497866&sort=asc&view=flat

ja sam pre zadovoljan.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

Evo da ne otvaram novu temu napisati cu tu.

Naime, kupio sam ovaj hladnjak u nadi da cu smanjiti temperaturu cpu-a.

Ali nakon sto sam ga postavio nisam primjetio skoro nikakvu promjenu u temperaturi.

Ono kaj me brine je da kad igram npr. Battlefield 3 onda mi se temp. popne i do 61 C.

Jel to normalno ili sam mozda lose namontirao hladnjak.

Ovdje je slika kako to izgleda. Da li bi ga trebalo mozda okrenuti na drugu stranu?

Ili su to ipak normalne temperature. U idle-u je na oko 37 C.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scythe Katana 3 Type I

Pozdrav, imam ovaj hladnjak (scythe katana 3) i zanima me, ima li itko od vas viska nastavak za 1150 socket? Ja sam svoj izgleda zagubio. Ako ne, gdje bih to mogao (isplativno) kupiti?

Niste li ste stesali prije ljeta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice