Razlika c2d i i7

poruka: 5
|
čitano: 803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Razlika c2d i i7

Da li se osjeti razlika u perfomansama kada se prijeđe s c2d na i7. Znam da je u igrama to dosta bolje i da kod 3d modeliranja ide sve to brže, ali da li se osjeti razlika u učitavanju programa, otvaranju programa itd

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Razlika c2d i i7

Za otvaranje programa su ti rami najvazniji..A za ostatak sto treba procesirati tu je vazan procesor.

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Razlika c2d i i7

Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi za ram govore rami... Kao da za miš kažu miši!

Ali da ne trujem po topicu - sve ti ovisi od programa do programa i načina na koji koristi procesor. c2d i i7 su kao nebo i zemlja, ali u nekim slučajevima razliku nećeš primjetiti.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Razlika c2d i i7

za otvaranje programa su najbitniji hdd i ram..mada ni proc nije za zanemarit..uglavnom, ako zelis samo da ti se sve brze otvara, onda uzmi SSD, al mislim da je to neisplativo..nikad nisam cuo da neko uzima novi proc da mu brze otvara programe..to se moze mozda i nekako nastimat, podesit il nesto, za malo ubrzanje..ako hoces da ti komp opcenito bude brzi, nadogradi sve, il ono sto je potrebno i to je to..

16 godina
neaktivan
RE: Razlika c2d i i7
joze kaže...

Da li se osjeti razlika u perfomansama kada se prijeđe s c2d na i7. Znam da je u igrama to dosta bolje i da kod 3d modeliranja ide sve to brže, ali da li se osjeti razlika u učitavanju programa, otvaranju programa itd

Ovako:

Core 2 Duo procesori imaju 2 jezgre i 2 niti (jedna operacija po jezgri). Core i7 procesori imaju 4/6 jezgre/jezgara i 8/12 niti (2 operacije po jezgri). S druge strane razlika u arhitekturi procesora je još veća (QPI vs. FSB kod C2D, trokanalni DDR3 memorijski kontroler, dosta brži cache itd.). Core i7 će oprati svaki Core 2 Duo, a naročito u igrama i aplikacijama koje su sposobne iskoristiti potencijale Core i7 procesora. Što se tiće zatvaranja i otvaranja programa tu ti pak disk igra veću ulogu Namigiva

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 22:37 (Oly_E3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice