Processor am3 na matičnu am2

poruka: 6
|
čitano: 2.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

IMAM PLOČU ASUS AM2-N SOCKET AM2, TE SAM NA NJU NAMJERAVAO UGRADITI NEKI OD PROCESORA SA AM3 SOCKETOM.

MOŽDA JE NETKO PROBAO ILI IMA KAKVIH INFORMACIJA O TOME DA LI JE TO IZVEDIVO.

quasimodem

0 1 hvala 0
16 godina
RE: Processor am3 na matičnu am2
quasimodem kaže...

IMAM PLOČU ASUS AM2-N SOCKET AM2, TE SAM NA NJU NAMJERAVAO UGRADITI NEKI OD PROCESORA SA AM3 SOCKETOM.

Nece ti na tu plocu ici niti jedan AM3 procesor.

Ploca podrzava maximalno Athlona 64 x2.

16 godina
neaktivan

Moj prijatelj uskoro kupuje novi procesor, matičnu i grafičku.

Grafa ce biti HD4850(1gb) a koristit će vec stariju memoriju(2 gb ddr2). Napajanje je tek nedavno kupio ( CHIEFTEC 400W).

Procesor ce biti jedan od Athlona II x3 ili x4 te bi trebao am2+ matičnu do 500 kn. Molim preporuke....

EDIT: MBO mora imat 4 pin eps!

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 19:51 (Intel Skultrail).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
quasimodem kaže...

Pregled vašeg tipa matićne ploče podržava  procesor AM3 na ploću AM2 i imaš listu procesora koji trebaš za vašu navedenu matičnu ploču. Evo pogledaj na link je: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M2N-E.htmlCoolOsmijeh

Nenad
16 godina
neaktivan
Intel Skultrail kaže...

Grafa ce biti HD4850(1gb) a koristit će vec stariju memoriju(2 gb ddr2). Napajanje je tek nedavno kupio ( CHIEFTEC 400W).

Procesor ce biti jedan od Athlona II x3 ili x4 te bi trebao am2+ matičnu do 500 kn. Molim preporuke....

Ajde ljudi....malo aktivnosti.

16 godina
neaktivan
Intel Skultrail kaže...

Prije kupnje matične ploče neka ti prodavač pokaže matićnu ploču i možeš sam odlučiš nakon pogledanja, što se tiće 4 pina eps gotovo da ima svaka matična.  Nisam još čuo da neka nema 4 pina eps kod am2, am2+ i am3 ali nemaju taj 4 pina eps kod socketa 370 i još rjeđe 478.  A četiri pina služi kao dodatni napon na napajanju. Nadam se da ne griješim. Cool

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice