Procesori AM2 i AM3

poruka: 15
|
čitano: 2.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

pozdrav ljudi..dakle, mene zanima zašto nema u dućanima više za kupit procesore s sučeljem AM2 nego samo ima AM3

ja imam matičnu GIGABYTE  M61PME-S2P i ona podržava procesore s sučeljem  AM2, AM2+ a ja sam baš mislio kupit novi procesor al vidim da u dućanima ima samo AM3...dakle ako mi podržava AM2 i AM2+ to zači da mi AM3 ne ide unutra? :S

skols

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

da, na svoju matićnu možeš stavit procesor sa am3 sućeljem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:52 (zOjA26).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

Ček ček...

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3009

Samo ova napomena:

(Note) If you install AMD AM3/ AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM3/ AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.

Dakle, radit će.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:45 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

Tvoja ploča podržava i AM3 procesore uz nadogradnju biosa.

CPU Support List

EDIT: ...pretekao me Minoza...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:46 (dax_22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

AM3 idu na AM2+ ploče

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

Inače za ovakve i slične stvari (ram npr.) najbolje ti je odma na stranicu od proizvođača matične pa "prolistat" malo da vidiš šta podržava, ne treba ti tu neko znanje osim malo engleskog. Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:52 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

ako skinem update za biose koje bi trebao skinut da bi mi primao AM3? evo linka: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3009&ver=#anchor_os

skols

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Procesori AM2 i AM3
skols155 kaže...

ako skinem update za biose koje bi trebao skinut da bi mi primao AM3? evo linka: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3009&ver=#anchor_os

F6 skini, F7A je još u beti...

15 godina
neaktivan
skols155 kaže...

Dvije stvari (tj. 3):

1. BIOS, ne biosi Belji se

2. Jesi li ikad radio flash bios-a?

3. Ako jesi treba ti F6 jer je F7 još beta

edit

Ovaj put je dax_22 mene pretekao... Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:58 (Minoza).
15 godina
neaktivan

flash biosa..to je ono kad na matični povučem onaj gumb? 

skols
15 godina
neaktivan
skols155 kaže...

Ne... Pošto to nisi nikad radio najlakše će ti biti pomoću aplikacije @BIOS koju imaš na cd-u od matične.

Instaliraj, pokreni i program će sam obavit flashanje najnovijeg bios-a kad klikneš na update.

Upute imaš i u knjižici koju si dobio s matičnom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 18:09 (dax_22).
15 godina
neaktivan

hvala .. :) 

skols
17 godina
skols155 kaže...

Ovak napravis update Bios-a na tvojoj maticnoj, prvo skines F6 verziju i pohranis je na komp pa onda raspakiras tu datoteku. Poslije pokrenes Gigabyte program za tu namjenu, i kliknes na Update Bios From File pa onda pronađes ovo kaj vidis na drugoj slici otvoris te zavrsis postupak i toi je to. Inace kad se radi update Bios-a iz windowsa treba iskljucit antivirus ugasit i firewall, browser, torente i mjuzu znaci ne radit nista drugo na kompu osim tog. To se treba obavezno napravit da ne bi bilo problema, jer ak nekaj ode krivo maticna je mrtva pa ak nemas Dual Bios eto ti problema preko glave.Cool

15 godina
neaktivan
Procesori AM2 i AM3

Dodao bih da je preporučljivo i napraviti backup starog bios-a. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo dečki sve sam uspješno napravio sa @bios 

HVALA Smijeh

skols
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: