Procesor i MBO za Fusion 360 ?

poruka: 1
|
čitano: 1.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Procesor i MBO za Fusion 360 ?

Pozdarv svima!
Dakle u slijedećih nekoliko (tje)dana planiram kupiti komponente i sastaviti komp na kojem bi se prvenstveno vrtio Autodesk Fusion 360. Prema mojim saznanjima Fusion najviše "voli" obrađivati procese u jednoj jezgrin dok ostalim jezgrama prepušta tek mali dio posla. Osim toga ne treba mu niti neka Quadro kartica jer sve vrti na DirectX-u i bolje mu odgovaraju gejmerske kartice.

E sada je pitanje, koji procesor i koju ploču bi preporučili za kupovinu? Dakle,da je dostupno u Hrvatskoj ili eventualno negdje u EU. Želio bih zadržati taj komp/radnu stanicu nekoliko sljedećih godina (čitaj 5 godina),pa vas molim za savjet oko kupovine. Budžet koji sam predvidio za ove dvije komponente je okvirno 4500 kn. To bi trebalo uključiti i cooler ako ne dolazi sa procesorom.

 

Ostalo ću nabaviti po potrebi.

 

Nisam fanboy niti Intela niti AMD-a tako da mi je jedini cilj dobiti najisplativije za svoj novac. Što se ploča tiče do sada sam uvijek imao Gigabyte i bio zadovoljan sa njima,ali vi preporučite bilo koji model bilo koje proizvođača. Format koji preferiram je ATX.

 

Unaprijed hvala svima koji nešto napišu!

 

Bye!

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2022 16:42 (merlin10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice