Procesor za laptop

poruka: 13
|
čitano: 12.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Procesor za laptop

e ovako ljudi=) imam acer aspire 5733z i u njemu imam intel p6100 2.0ghz i neki dan sam nesta pretrazivao oko procesora i naisao sam na i5 2520m dizajniran za laptop i veoma jeftin pa ne znam da li bi mogao u moj,sta mislite? 

dobro znam da je tema retardirana al ne razumijem se u to pa..

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 14:53 (nazjee5).

0 2 hvala 0
13 godina
Procesor za laptop

zaboravi na to , kruske i jabuke mijesas :D druga generacija i5 , na starog pentiuma . kad vec trazis cpu support za laptop prvo pogledaj socket(broj nožica) od trenutnog procesora .

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Procesor za laptop

hvala frende=D 

13 godina
Procesor za laptop

Pozdrav imam lenovo b580: celeron b820, 4gb ddr3 1333mhz, intel hd2000, hdd 320gb, maticna: LENOVO NOT MB LB58 UMA W/HDMI WO/SBA/3G.

Jeli moguce staviti drugi procesor istog socketa, tocnije svi sandy bridge procesori su isti socket, no nisam siguran oko toga da li maticna podrzava?

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1950Killer kaže...

.. tocnije svi sandy bridge procesori su isti socket, ..

-pogrešno. Postoje desktop, postoje mobile (uz embedded, server). Pogodi koji socket je u notebooku.

uz problem dobavljivosti (po našim trovinama ih nema), cijena, pa i sam BIOS koji je ovisan o proizvođaču (osakaćen u odnosu na desktop MBO) tako da neka bitna opcija možda nebi bila dostupna osim ako u toj seriji proizvođač nudi i ostale CPU.

-najveći problem je robustnost hlađenja, tj jači CPU = više temperature. Ako je unuta serije jednako hlađenje tad je svejdno, ali ako je napravljeno za celerčića tad neće biti dovoljno.

To nisu stvari koje se rade naknadno, neisplativo/rizično, nije nemoguće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 18:47 (ihush).
13 godina
ihush kaže...
1950Killer kaže...

.. tocnije svi sandy bridge procesori su isti socket, ..

-pogrešno. Postoje desktop, postoje mobile (uz embedded, server). Pogodi koji socket je u notebooku.

uz problem dobavljivosti (po našim trovinama ih nema), cijena, pa i sam BIOS koji je ovisan o proizvođaču (osakaćen u odnosu na desktop MBO) tako da neka bitna opcija možda nebi bila dostupna osim ako u toj seriji proizvođač nudi i ostale CPU.

-najveći problem je robustnost hlađenja, tj jači CPU = više temperature. Ako je unuta serije jednako hlađenje tad je svejdno, ali ako je napravljeno za celerčića tad neće biti dovoljno.

To nisu stvari koje se rade naknadno, neisplativo/rizično, nije nemoguće.

mislio sam na mobilne sandy bridge procesore ;) mislio sam naruciti sa ebay-a, znaci postoji li mogucnost ugradnje, stavio bi bolju termalnu, uzeo bolje hladenje (postolje)?

EDIT: procesori sandy bridge (moj socket)

I Love Milka
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 19:17 (1950Killer).
16 godina

u tom slučaju otvori i provjeri, (postoji mogućnost da nema socketa)...

-termalna pasta nije bolje hlađenje, teoretski je višak, služi samo boljem prijanjanju posljedično prenošenju topline s jezge na hladnjak, ako je hladnjak dovoljno ravan (poliran...) tad je to najbolji transfer. Neka silver pasta je ipak preporučljiva u nesavršenom 'neravnom' RL.

-Sistem hlađenja mora biti adekvatan. Recimo da je OK, ostaje pitanje isplativosti (+carinski troškovi, PDV) i bilo kojeg neplaniranog problema npr BIOS tj specifične opcije koje možda bios za celeron nema dok npr i3-5-7 možda ima kao HT, AVX.. i sl.

13 godina
Procesor za laptop

provjerio sam na lenovo file-u koji je napravljen za kompletno rastavljanje laptopa (origi njihove upute) i vidio sam da se cpu moze vaditi. Znaci kad bi i mijenjao, najveci problem bi bio bios? -.-

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1950Killer kaže...

--Znaci kad bi i mijenjao, najveci problem bi bio bios? -.-

- zato jer je inače BIOS u notebookovima osakaćen i ovisi o proizvođaču. Ako Lenovo ima u toj seriji (isti notebook) s jačim CPU npr i3.. tad 99% možeš.

- postoji uputa (i video na YT) kako se rastavlja ali to ne znači da su svi modeli identični. Hlađenje može biti različito, uz to je povezano i npr VGA jer u slabijim modelima je obično samo integrirana (intel) dok jači modeli obično imaju i nVidia-ATI, što opet ima veze s BIOSom itd..

13 godina
Vga je intergrirana, hd2000 sto pise u speckama cpu, jeli onda ako izvazim proc stavim jaci, jel onda hd2000 ostaje ili dolazi hd4000npr od jaceg cpua
I Love Milka
16 godina

-da, jer je integrirana u CPU, ... ako proradi. (BIOS i hlađenje...).

13 godina
Procesor za laptop

po ovom linku mi se cini da mogu uvalit i3 pentium i celeron? nista jace?

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-što si planirao i7?

-možda, ali to nećeš znati dok ne probaš, uz vjerojatne probleme jer proizvođač obično ne baca resurse na nepotrebno hlađenje, BIOS.. ako to ne nudi u prodaji. (prošli postovi, pročitaj ih ponovo).

-Koji je zapravo cilj? Jači CPU jer ti sadašnji nije dovoljno jak? Jača VGA? Koliko očekuješ ako proradi) povećanje performansi, jer postoji veća šansa da se razočaraš...

Notebook nije desktop, pomiri se s tim. Traktor ima jednu namjenu, auto drugu, šleper treću. Nije šleper bolji za oranje samo zato jer je skuplji i brži od traktora. OK?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice