Problem s procesorom dual

poruka: 25
|
čitano: 5.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Evo ovako stavio sam polovni procesor AMD Athlon 64 x2 2.00ghz i maticna mi moze podrzavat do 3.00ghz raspitao sam se ali me zanima kad se stavlja proc jeli se mora ponovo dici sustav windovs i bios!!hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Problem s procesorom dual
dragec0 kaže...
Evo ovako stavio sam polovni procesor AMD Athlon 64 x2 2.00ghz i maticna mi moze podrzavat do 3.00ghz raspitao sam se ali me zanima kad se stavlja proc jeli se mora ponovo dici sustav windovs i bios!!hvala

Prvo Windows novi moraš stavljati u slučaju prelaska Intel>AMD ili AMD>Intel Drugo Dali radi taj proc? Treće Ako neradi onda sjedi i plači.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
17 godina
dragec0 kaže...

U većini slučajeva nije nužno mijenjati OS nakon promjene procesora, pogotovo ako prelaziš na procesor s jednakim brojem jezgara.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan
ocitava ga na biosu i na system reguirements ali su igrice spore isto kad sam imao stari proc obicnih 2100ghz
17 godina
Mato_Ivanovac kaže...
dragec0 kaže...

Prvo Windows novi moraš stavljati u slučaju prelaska Intel>AMD ili AMD>Intel Drugo Dali radi taj proc? Treće Ako neradi onda sjedi i plači.

Ti bokca jesu mu to objasnil, Nevinašceak je imal prije jednojezgreni proc a sad je stavil dvojezgreni pozeljno je reinstalirat windowse da to sigurno i to je to.Cool

15 godina
neaktivan
hvala vam puno decki a joj sad je naredu dizanje xp sve ispocetka punih sat vremena bit ce zabavno a nadam se mozda i manje!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
dragec0 kaže...

Nebi vjerovao, ali ja sam imao amd phenom x4 9650 i Biostar MCP6PM2+, i kad sam ih zamjenio sa G33M-S2L i q8200 windows se normalno podigao i radio bez problema na istom HDD. 

16 godina
protjeran
mrog 33 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
dragec0 kaže...

Nebi vjerovao, ali ja sam imao amd phenom x4 9650 i Biostar MCP6PM2+, i kad sam ih zamjenio sa G33M-S2L i q8200 windows se normalno podigao i radio bez problema na istom HDD. 

To se zalomi tako,opet ja sam imo AMD Sempron 2800+ 1.6ghz i neku gigabyte ploču i prešao na Intel Core 2 Duo E6420 2.13ghz s gigabyte GA-965P-S3 i moro sam winse reinstalirat.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
16 godina
neaktivan

Svaka promjena hardwarea u pravilu traži i suglasnost software-a. Nekad ide bez problema, a nekad ne. Ja bih svakako install new OS. BIOS samo ukoliko to matičnjača traži.

16 godina
neaktivan
dragec0 kaže...

Ovisi o licenci windowsa: oem ili retail

15 godina
neaktivan

sve je sad u redu a dali mi netko moze pomoc koliko bih mogao stavit najacu graficku planiram uzet NVIDIA ili ATI od 512mb i 128bit jeli to jako i dali mi maticna to moze podnest i napajanje mi je 400w?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

4670 ili 9600GT će ti biti taman na taj proc. 4770 ili 8800GT bi bio možda mali overkill ali išlo bi i to jako dobro

17 godina
mrog 33 kaže...

4670 ili 9600GT će ti biti taman na taj proc. 4770 ili 8800GT bi bio možda mali overkill ali išlo bi i to jako dobro

Za taj proc mu je HD 4670 sa DDR3 memorijom normalno idealna ne treba nista vise sigurno.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:27 (rambox).
15 godina
neaktivan

sad kad sam stavio procesor AMD Athlon 64 x2 3800+ sve super radi a u pon kupujem tu graficku hd4670 ali sta je problem otkad sam stavio taj proc igrice su nekako vise mracne npr sa starim proc le1200 sempreon radilo je sve ok sjena u igri farcry1 od drveca je bila svjetlija i moglo se sve vidit i kad se ude u mracni tunel nije mi bila potrebna lampa a sad kad sam stavio taj model 3800+ dual core sve je nekako vise mracno i cak i kad upalim lampu-bateriju ako netko zna da mi pomogne!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jeli mi moze netko pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dragec0 kaže...

sad kad sam stavio procesor AMD Athlon 64 x2 3800+ sve super radi a u pon kupujem tu graficku hd4670 ali sta je problem otkad sam stavio taj proc igrice su nekako vise mracne npr sa starim proc le1200 sempreon radilo je sve ok sjena u igri farcry1 od drveca je bila svjetlija i moglo se sve vidit i kad se ude u mracni tunel nije mi bila potrebna lampa a sad kad sam stavio taj model 3800+ dual core sve je nekako vise mracno i cak i kad upalim lampu-bateriju ako netko zna da mi pomogne!!

To sa procesorom nema nikakve veze, samo s driverima od graficke i sa samom grafickom ili igrica a možda je nekaj do windowsa.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 20:33 (rambox).
16 godina
Mato_Ivanovac kaže...
mrog 33 kaže...

To se zalomi tako,opet ja sam imo AMD Sempron 2800+ 1.6ghz i neku gigabyte ploču i prešao na Intel Core 2 Duo E6420 2.13ghz s gigabyte GA-965P-S3 i moro sam winse reinstalirat.

pa ti i jesi malo zakinut, čovjeće minja si matičnu ne samo proc,

baš me zanima zašto si baš mora instalirat nove winse, a biće se zalomilo (kako si ti reka)

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
15 godina
neaktivan

digao sam ponovo windovs jer ga nije ocitavalo a BIOS je a sad kad sam digao ponovo windovs ocitava proc a kolega mi je sigurno pogrijesio  s grafickom da mi nije instalirao nest krivo a on kaze da pojacam svjetlinu na monitoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zanima me dali mi netko moze pomoc kako se iskljuciva integrirana graficka je cu kupit novu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dragec0 kaže...

zanima me dali mi netko moze pomoc kako se iskljuciva integrirana graficka je cu kupit novu

Obično se integrirka automatski isključi nakon što staviš normalnu grafu. Ali ako ne tako, onda imaš, ako se ne varam, opciju u BIOS-u.

15 godina
neaktivan
napisali ste da je hd4770 bih bio overkil a kolega mi kupio hd4850 i sve igrice kao sto su cod6 radi odlicno na velikim rezolucijama a kaze da na toj hd4670 i gt240 i i9600 koju ste mi preporucili da je to preslabo i da cu jedva moc igrat taj cod6 jer su 128bit a ta njegova je 256bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hoce mi netko pomoc???
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dragec0 kaže...
napisali ste da je hd4770 bih bio overkil a kolega mi kupio hd4850 i sve igrice kao sto su cod6 radi odlicno na velikim rezolucijama a kaze da na toj hd4670 i gt240 i i9600 koju ste mi preporucili da je to preslabo i da cu jedva moc igrat taj cod6 jer su 128bit a ta njegova je 256bit

Tebe koci procesor tvoj a ne HD 4670 koju ces kupit, u tom je problem ne moze on svojom snagom pratit HD 4850 nikak ipak je to samo X2 proc na 2 ghz. Trebalo bi ga kloknut kolko ide na 2.4 ghz recimo to ce ic na toj tvojoj maticnoj valjda nadam se.Nevinašce

15 godina
neaktivan

a jeli mogu stavit neku graficku od 512mb a 256bita

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako... imam nekih problema sa procesorom u zadnjih nekoliko dana..
Inače imam:
Windows 7 Ultimate 32-bit
CPU AMD Athlon 7750 Black Edition   2X2,7GHZ    33 °C
    Kuma 65nm Technology
RAM 4.0GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz
Motherboard Gigabyte  M61SME-S2 (Socket M2)
Graphics  ATI Radeon HD 2600 XT      56 °C
Hard Drives    625GB Western Digital

Problem je u tome što imam dupli proc 2X2,7 GHz i do sad je radilo normalno, da bi odjednom obadva procesora se smanjila za duplo (1356.2 MHz) , ili jedan radi dobro a drugi je smanjen..hmmmmm
Nedavno sam stavio novo napajanja, imao sam neko slabo sranje, sad sam stavio nešto jače :-(  XILENCE OD 420W.

Da li netko možda zna u čemu je problem i kako da to riješim, dal se već netko suočio sa tim...
Pokušao sam uplodati neke slike da pojasnim malo ali nešto šteka sa serverom :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice