evo ja sam kupio procesor amd athlon x4 620 pred tjedan dana u adm-u i maticnu gigabayte MA-770-ud3 i problemje u tome sto mi u taska menageru prikazuje da ima samo jednu jezgru dobro preso sam preko toga i instalirao nove windovse ja pokrenem task i opet isto..i sad sam malo istrazivao na youtube i vidim da na cpu-z programu opet pise pvako:cores 1 ..i sada tko je ovdje lud ?? pa nije to procesor sa 4 jezgre? a tu prikazuje samo jednu ..i osjetim da se performanse nisu uopce povecale na proslog proca 6000+ ..pa me zanima dali je imao isto tko ovaj problem?
Problem s novim procesorom
- poruka: 37
- |
- čitano: 5.900
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
jesi nadogradio bios?
nisam .. al i ja mislim da je do tog..al kako to da pise naziv procesora a samo jednu jezgru pokazuje=?
vjerojatno moraš flashati bios. To je uvijek tako sa gygabyte-ovim ili drugim pločama. Ovaj procesor ti je novije generacije a ploča ga podržava samo što moraš nadograditi bios. Otiđi na gygabyte stranicu i skini novi bios, flashaj i trebalo bi ti proraditi.
vjerojatno moraš flashati bios. To je uvijek tako sa gygabyte-ovim ili drugim pločama. Ovaj procesor ti je novije generacije a ploča ga podržava samo što moraš nadograditi bios. Otiđi na gygabyte stranicu i skini novi bios, flashaj i trebalo bi ti proraditi.
heh , sve je to lijepo bajno al ja neznam flahati bios. i bojim se da nesto ne pokvarim citao sam malo tu tutorial al nemogu ga skuzit ..
Dobia si na CD-u s pločom program @BIOS koji ti omogučava flashanje BIOS-a iz Win, ako ne znaš kako uzmi knjižicu od ploče i pročitaj uputstva, vrlo je jednostavno !
ali nije veci rizik iz win instalirati nego iz biosa? mislim kad upallis komp.
al mi nije jasno kako ga prepozna po imenu a po broju jezgra ne??
skini bios,stavi ga na usb stick,uđi u bios i flashaj.to ti je lako
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3097#anchor_os
skini bios,stavi ga na usb stick,uđi u bios i flashaj.to ti je lako
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3097#anchor_os
da ali netreba nekaj z usb-om napraviti formatirati ga u koji format?
u fat32
u fat32
da ali kako se to radi?
ako nemas floppy disk stavi bios na usb stick i onda to radi.
netreba mijenati format,ja sam stavio na stick bez ikakvog mijenanja formata,samo sam extractao
u fat32
da ali kako se to radi?
za to dal je nuzno - to ne bi znao, kolko pise po tutovima receno je da treba bit fat 32, znaci kad stavis stick u usb - ides na my computer - desni klik, odaberes format - i format fat32
ne tako,samo extractas bios na usb resetiras komp,dok windows jos ne starta uđeš u bios i tamo to obavis
trebo bis flashat bios posto vidim da je ovaj tvoj novi AM3 a ona ploca ima AM2,AM2+ to je u vecini slucajeva potrebno...
Dobia si na CD-u s pločom program @BIOS koji ti omogučava flashanje BIOS-a iz Win, ako ne znaš kako uzmi knjižicu od ploče i pročitaj uputstva, vrlo je jednostavno !
lipotije gori reka
nemoze jednostavnije,program sam prenađe bios ti samo kliknes ok i kad zatrazi reset resetiras
nemoze jednostavnija
jasamga koristio vise puta i radi odlicno
Vjerovatno je riječ o starijoj matičnoj ploči pa nema podršku za procesore sa 4 jezgre. Nije ti više neka mudrost nadograditi bios, danas već uz pomoć aplikacija za to možeš flash-ati bios unutar windowsa. Link za tvoju matičnu - click here
Obrati pozornost na revision, imaš rev1 i rev2 ovisno koja je tvoja matična ploča pa klikni na ispravnu. Za BIOS klikni gore desno, najnovija je verzija F9A, datuma 4.09.2009 ili jednostavnije za rev1 - click here
Pažljivo pročitaj upustva i bez žurbe, jasno ja ne mogu odgovarati za nešto što nisam kriv ili za nešto što nisam učiniio, zapamti - sreća prati hrabre
Edit:
Aplikacije i upustva za BIOS su ti ako nisi primjetio na drugom linku dolje lijevo.
u fat32
da ali kako se to radi?
ma momci su u pravu samo su oni to iskomplicirali do bola
evo instaliraj everest i u njegovim postavkama tj informacija o biosu e to klikneš tu stavku i vrti kotač na mišu prema doli na samom kraju teksta imaš opciju nadogradnja biosa to klikni i uplodaj to restart i gotovo nemere jednostavnije
evo instaliraj everest i u njegovim postavkama tj informacija o biosu e to klikneš tu stavku i vrti kotač na mišu prema doli na samom kraju teksta imaš opciju nadogradnja biosa to klikni i uplodaj to restart i gotovo nemere jednostavnije
nepreporucljivo, bolje da instalira gigabytov program za skidanje biosa i preko njega instalira, ako ce vec korsititi internet i win pri tome. program imas na cd-u s driverima maticne
iz biosa je najjednostavnije
Skini njihov program s neta za flashanje biosa. Brzo, jednostavno i bez stickova, flopija i sl.
nepreporucljivo, bolje da instalira gigabytov program za skidanje biosa i preko njega instalira, ako ce vec korsititi internet i win pri tome. program imas na cd-u s driverima maticne
objasni zašto je to nepreporučljivo ja dosad svima koji su imali problema s biosom ja san rješija na taj način u tren
objasni zašto je to nepreporučljivo ja dosad svima koji su imali problema s biosom ja san rješija na taj način u tren
zato sto je mogcnost pogreske puno veca nego da koristi program koji je gigabyte dao u tu svrhu.
evo da se i ja ukljucim malo..skuzio sam kak fleshat bios preko biosa (mislim dok upalis komp) sad mi recite koji da bios skinem? a da pase uz moj procesor amd athlon x4 620 .molim vas.hvala ..
Skini si ovaj i sve bi ti trebalo bit u redu
F82009/08/12- Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)
Skini si ovaj i sve bi ti trebalo bit u redu
F82009/08/12- Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)
e tnx.. znaci samo extraktam na sb i to je to jel tako?
konačno si shvatio
Treba vidjet jel ima rev.1 ili rev.2 plocu, inace ode sve kvragu. Ako ima rev.2, ovaj bio F8 je krivi, treba biti FF.
Vidi na kutiji kaj ti pise, i skini bas taj BIOS.
imam rev 1 .al nikak nebrem upgrejdati!!!!stavim ja na usb-stick bios koji mi je tu prije neko dao da skinem i sada restartam koomp i stisnem end .pise mi update bios to stisnem i sad i pojavi mi se ono floppy i hdd al se ne pojavi za usb kj bi citalo s usb-a ..sta sad?