Problem sa matičnom pločom ASUS P5KPL

poruka: 4
|
čitano: 1.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam matičnu ploču Asus P5KPL, chipset Intel IC31, socket 775, podržava FSB procesora do 1333 Mhz, memorije DDR2 do 800 MHz, i imam memoriju  2 GB DDR2 800MHz, i nabavio rabljeni procesor Intel C2D e7400 a stari je e6750, grafičku Ati Radeon 4850 512 MB a stara je Geforce 8600GT, i nakon stavljanja novih stvari pri paljenju i dizanju BIOS-a matične jedino što se dogodi je da se pojavi početni ekran sa ASUS logom i ispod njega je napisano PRESS DELETE FOR SETUP OR TAB ali ništa dalje a tipkovnica uopće ne reagira.

A nakon toga sam vratio stari procesor ali sad mi počne podizati BIOS, prijeđe početni ekran, učita USB tipkovnicu i miš, te dva hdd i dvd-rw koji su SATA, ali krene učitavat Cpu i izbaci mi CASIS INTRUDE.

Isprobao sam resetiranje ROM od BIOS-a, ali ništa nije se promjenilo, možda nešto nisam napravio ali neznam što bi to bilo.

Sad sam već očajan i ništ mi ni jasno.

Pomozite!!!!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vrati sve kako je bilo prije,flešuj zadnji BIOS pa se onda bavi nadogradnjom.

znam koliko neznam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa matičnom pločom ASUS P5KPL

Vrati sve lepo nazad (stare komponente) i udi u BIOS, potrazi Security ili slicno i ugasi to za "Chasis Intrude" iliti PC se nece botati ako je kuciste otvoreno.

Inace to sto ti tipkovnica ne reaguje moze biti da nisi ukljucio USB keyboard support. Ukljuci USB kontroler, stavi ga na Enabled i HiSpeed

Ili jos jednostavnije, vrati stare komponente nadogradi BIOS i ugraduj nanovo. Ionaki ce se prilikom flashanja sve postavke obrisati

Pazi da ne imas password na BIOS. Iskljuci to

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa matičnom pločom ASUS P5KPL

Stvar je u tome sto ti je prije bio 65nm CPU a ti sad stavljas 45nm. Potpuno ista prica je bila i s mojom P5K Vanilla. Stvar je u tome da trebas staviti stari CPU i najnoviji BIOS i tek onda "novi" CPU i sve ce bit OK!

Pravi programeri programiraju binarno!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice