Pomoc Athlon II x3

poruka: 23
|
čitano: 2.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3 450

Ovako ja sam jucer kupio novi komp u dijelovima i sve sam dobro sastavio i dignuo sam windowse, kad ja ono odem na ono sustav i piše da imam 2.2GHz a moj procesor treba imat 3.2GHz jer imam AMD Athlon II x3 450 i rami mi 3.25GB a imam 4gb.. moze pomoc zasto mi se izgubio taj 1ghz

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoc Athlon II x3

prvo: znaš čemu služi tražilica?

drugo: u biosu ti je uključen cool and quite zato ti je 2.2 a 3.25gb vidiš jer imaš 32 bitne win

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc Athlon II x3 450
Vjerojatno ti je samo spusten takt zbog stednje i manjeg zagrijavanja.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

a jel mi moze neko reci kako da ukljucim da mi se vrati 3.2 ghz molim vas ? i zas mi rami rade u single chanelu ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 9:38 (markich).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoc Athlon II x3
markich kaže...

a jel mi moze neko reci kako da ukljucim da mi se vrati 3.2 ghz molim vas ?

odeš u bios i isključiš C&Q

13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

sad sam oso i stavivo c&q na disabled i opet je 2.20GHz :/

ali jos nesto ispod toga dvoje je bilo enabled

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

sry za DP, evo vratio sam se u bios i cool and quiet stavio na auto, a nes sam stravivo x16 a bilo je x10 i sad mi je 3.2 GHz ... ali pisalo je sa strane not recomanded ? kako da provjerim temepraturu procesora sta je to znacilo jer moram vratit ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Povisio si mnozitelj i time overclockao procesor.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
To si pomako multiplier, a temp vidi s hw monitor, i za ram ti pise 3,25 jer imas 32bitne windowse
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

pa jel mi se mozes ista desit pregorit ako sam multiplier pomako... ?

0 0 hvala 0
16 godina

Ne..

Daria
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

znaci temeperatura bi trebala biti normalna ? i zasšto mi rami rade u single chanelu ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 11:07 (markich).

0 0 hvala 0
16 godina

Samo će biti malo veća... ako nisi previše clocka.. ako su ti rami različite frekvencije.. nemogu ti radit u dual channelu..

Daria
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

pa imam samo jednu plocicu 4gb... a nisam  ga ja clockao i na kutiji pise da je 3.2 ghz ... i samo sma multi onaj na x16 stavio i normalan je temperatura..  i ja kad bi clockao mogao bi na vise clocckat npr 3.6 ?  jer je multi sad maximum x16

0 0 hvala 0
16 godina

Da moga bi ti i do 4.0 potegnit uz adekvatan hladnjak i par ventilatora.... jedna ploćica = single channel, dvije = dual.. npr(2x2)

Daria
13 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

Ima već dosta od kada sam kupio komp sa jedno-jezgrenim procesorom.. i sad sam odlučio ga malo poboljšati u knjižici od matične mi piše da mi podržava AMD Phenom II/ AlthonII / Sempron... moje pitanje je... Kako da ja znam jel mogu kupit dual-core procesor ili ne.... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RedFoo kaže...

Ima već dosta od kada sam kupio komp sa jedno-jezgrenim procesorom.. i sad sam odlučio ga malo poboljšati u knjižici od matične mi piše da mi podržava AMD Phenom II/ AlthonII / Sempron... moje pitanje je... Kako da ja znam jel mogu kupit dual-core procesor ili ne.... 

Potraži svoj model matične na stranici proizvođača i nađi listu podržanih procesora. Ili napiši ovdje koju ploču imaš.

15 godina
RedFoo kaže...

Na web stranici od matične pogledaj koje procesore ti ploča podržava, obično budu navedeni svi procesori koje podržava s kojem verzijom biosa.

Koju ploču inače imaš?

13 godina
neaktivan

MBO GF615m-P33 AM3

15 godina
13 godina
neaktivan

meni je samo bitno da ja mogu stavit dual-core procesor i to je to... :D

15 godina
protjeran
markich kaže...

sad sam oso i stavivo c&q na disabled i opet je 2.20GHz :/

ali jos nesto ispod toga dvoje je bilo enabled

Stavi novi BIOS za ploču.

I ja sam primjetio da većina novim AM3+ jeftinijih MSI ploča ne kuži dobro Athlon II procesore.

Greškom su zahvaćeni sigurno X2, X3 i X4 modeli,

svi su mi radili na 2.2GHz. Semprone i Phenome nisam probao.

Update BIOS-a je riješio probleme, CnQ je uključen, ali MaxTakt je onakav kakav treba biti.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
12 godina
neaktivan
Pomoc Athlon II x3

Ja imam x3 425 radi na  3,6 digo sam multiper i osnovni takt da li ce biti kakvi problem aili ce ostetit procesor temp su mi ok ispod 41 uvijek....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice