Ovako ja sam jucer kupio novi komp u dijelovima i sve sam dobro sastavio i dignuo sam windowse, kad ja ono odem na ono sustav i piše da imam 2.2GHz a moj procesor treba imat 3.2GHz jer imam AMD Athlon II x3 450 i rami mi 3.25GB a imam 4gb.. moze pomoc zasto mi se izgubio taj 1ghz
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prvo: znaš čemu služi tražilica?
drugo: u biosu ti je uključen cool and quite zato ti je 2.2 a 3.25gb vidiš jer imaš 32 bitne win

a jel mi moze neko reci kako da ukljucim da mi se vrati 3.2 ghz molim vas ? i zas mi rami rade u single chanelu ?
a jel mi moze neko reci kako da ukljucim da mi se vrati 3.2 ghz molim vas ?
odeš u bios i isključiš C&Q
sad sam oso i stavivo c&q na disabled i opet je 2.20GHz :/
ali jos nesto ispod toga dvoje je bilo enabled
sry za DP, evo vratio sam se u bios i cool and quiet stavio na auto, a nes sam stravivo x16 a bilo je x10 i sad mi je 3.2 GHz ... ali pisalo je sa strane not recomanded ? kako da provjerim temepraturu procesora sta je to znacilo jer moram vratit ?

pa jel mi se mozes ista desit pregorit ako sam multiplier pomako... ?
Ne..
znaci temeperatura bi trebala biti normalna ? i zasšto mi rami rade u single chanelu ?
Samo će biti malo veća... ako nisi previše clocka.. ako su ti rami različite frekvencije.. nemogu ti radit u dual channelu..
pa imam samo jednu plocicu 4gb... a nisam ga ja clockao i na kutiji pise da je 3.2 ghz ... i samo sma multi onaj na x16 stavio i normalan je temperatura.. i ja kad bi clockao mogao bi na vise clocckat npr 3.6 ? jer je multi sad maximum x16
Da moga bi ti i do 4.0 potegnit uz adekvatan hladnjak i par ventilatora.... jedna ploćica = single channel, dvije = dual.. npr(2x2)
Ima već dosta od kada sam kupio komp sa jedno-jezgrenim procesorom.. i sad sam odlučio ga malo poboljšati u knjižici od matične mi piše da mi podržava AMD Phenom II/ AlthonII / Sempron... moje pitanje je... Kako da ja znam jel mogu kupit dual-core procesor ili ne....
Ima već dosta od kada sam kupio komp sa jedno-jezgrenim procesorom.. i sad sam odlučio ga malo poboljšati u knjižici od matične mi piše da mi podržava AMD Phenom II/ AlthonII / Sempron... moje pitanje je... Kako da ja znam jel mogu kupit dual-core procesor ili ne....
Potraži svoj model matične na stranici proizvođača i nađi listu podržanih procesora. Ili napiši ovdje koju ploču imaš.
Na web stranici od matične pogledaj koje procesore ti ploča podržava, obično budu navedeni svi procesori koje podržava s kojem verzijom biosa.
Koju ploču inače imaš?
MBO GF615m-P33 AM3
meni je samo bitno da ja mogu stavit dual-core procesor i to je to... :D
sad sam oso i stavivo c&q na disabled i opet je 2.20GHz :/
ali jos nesto ispod toga dvoje je bilo enabled
Stavi novi BIOS za ploču.
I ja sam primjetio da većina novim AM3+ jeftinijih MSI ploča ne kuži dobro Athlon II procesore.
Greškom su zahvaćeni sigurno X2, X3 i X4 modeli,
svi su mi radili na 2.2GHz. Semprone i Phenome nisam probao.
Update BIOS-a je riješio probleme, CnQ je uključen, ali MaxTakt je onakav kakav treba biti.
Ja imam x3 425 radi na 3,6 digo sam multiper i osnovni takt da li ce biti kakvi problem aili ce ostetit procesor temp su mi ok ispod 41 uvijek....