Gdje bi mogao nabaviti kupiti plocu sa intel X48 chipsetom i podrskom za
ddr3 memoriju
u obzir dolazi Gigabyte i ASUS eventualno DFI i MSI
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje bi mogao nabaviti kupiti plocu sa intel X48 chipsetom i podrskom za
ddr3 memoriju
u obzir dolazi Gigabyte i ASUS eventualno DFI i MSI
Ventex (www.ventex.hr).
No meni to djeluje skupo; 2050 do 2400 Kn za ploču.
Za te novce uzme se i5 s 1156 pločom.
Zar u cjeloj HR samo jedna ploča?
Zar u cjeloj HR samo jedna ploča?
Tako i meni izgleda. I po toj cijeni definitivno neisplativo.
Kud baš x48, to ti je stariji čipset, ne vrijedi više ulagat u to.
Dobra ti je x48-ds4 og gigabyta mada je moja ds5 zvijer za klokanje.
X48 zato kaj je najjači(najbrži) čipset za socket 775 a i imao sam takvu ploču od gigabyta(riknula nesretnim slučajem-moja greška) tak da več imam DDR3 ram
Prodaj taj proc.
Kupi novu matičnu i procesor.
Ionako ti je taj E8400 dvojezgreni i uz to Socket 775.
Sjajna zamjena ti je npr Intel Core i5 750 + LGA 1156 ploča, ddr3 već imaš.
ne volim ta polovična riješenja tipa celeron rađe uzmem P45 chipset jer sam s procesorom za sad jako zadovoljan.Radio je na staroj ploči na 4 gige bez problema.Mogao sam raditi par stvari u isto vrijeme bez ikakvog zastajkivanja a prozore mi je otvarao brzinom munje,
ne volim ta polovična riješenja tipa celeron rađe uzmem P45 chipset jer sam s procesorom za sad jako zadovoljan.Radio je na staroj ploči na 4 gige bez problema.Mogao sam raditi par stvari u isto vrijeme bez ikakvog zastajkivanja a prozore mi je otvarao brzinom munje,
Pa sa i5 ćeš biti još zadovoljniji jer ima 4 jezgre a 775 socket polako odlazi u zaborav i sa njega ne možeš nadogradit na novije CPU-e.
i5 nazivaš polovičnim rješenjem? Hehe informiraj se malo.
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=53&p2=109
ma meni treba ploča ne mislim mjenjati proc za sada.Kvalitetna ploča je pola kompa.Nisam zadrt da moram uvjek imat najnovije,više preferiram kvalitetu od kvantitete.za godinu dvije ću možda razmišljat o i7 ili (i9 možda ako ga naprave he he)
x48-ds4 je moja preporuka ili ds5 ako imaš 100 kn viška
super ploče ali več imam DDR3 ram tak da se nebi vračao na DDR2
našao sam ASUS P5Q3 Delux-WiFI AP ploča mi izgleda ok i dosta je brza(P45 chipset)X48 je ipak oko 10% brži u CF-u
imao sam GA X48T-DQ6 to je bila prehebena ploča.DAo sam prije godinu dana 1900 kn za nju ali bez obzira kaj je bila skupa
vrijedila je svaku kunu.Nevjerojatno da se kod nas više nemože nekaj tak nabavit.Osim jedan ASUS u VENTEX-u ali ta je bezobrazno preskupa
(skuplje nego nove X58 ploče što nema nikakve logike)
Ako neko slučajno zna za nekakav link bio bi zahvalan jer ja nisam našao ništa.